URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Octombrie 2021, 15:28

Medicii care răspândesc informaţii false despre Covid ar putea fi sancţionaţi. Cseke: "O asemenea măsură trebuia luată de mai mult timp"

Medicii care răspândesc informaţii false despre Covid ar putea fi sancţionaţi. Cseke: 'O asemenea măsură trebuia luată de mai mult timp' (Foto: generic, sursa: Digi24.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădeanul Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, consideră că medicii care au răspândit sau răspândesc informaţii false privind pandemia de Covid-19 sau vaccinarea ar trebui sancţionaţi, iar o astfel de măsură ar fi trebuit deja luată "de mai mult timp".

Acesta a declarat, marţi seară, la TVR1, că susţine propunerea preşedintelui Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, privind sancţionarea oricărui medic prin suspendarea exercitării profesiei, dacă acesta prezintă în spaţiul public teorii conspiraţioniste cu privire la pandemia de Covid-19.

"Susţin categoric acest punct de vedere al preşedintelui Colegiului Medicilor. Susţin că o asemenea măsură trebuia luată de mai mult timp. Au fost exemple şi anul trecut şi anul acesta în care cadre medicale au dat mesaje împotriva vaccinării şi măsurile trebuiau să meargă până la ridicarea dreptului de liberă practică", a spus Cseke Attila, citat de News.ro.

"Îţi renegi profesia"

În continuare, ministrul a spus că medicii care contestă vaccinarea se leapădă de propria profesie.

"Din discuţiile pe care le-a avut expertul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (n.r. care a ajuns luni seara în România), una dintre propunerile care au fost făcute este aceea de implicare mai mare a personalului medical. Şi mă refer aici strict la cei care nu s-au implicat sau alţii care chiar s-au implicat negativ. Lucrurile trebuie bine delimitate, inclusiv prin această propunere pe care o susţin, de la preşedintele Colegiului Medicilor. Medicul este eminamente un om care crede în ştiinţa medicală, în tehnologia medicală, în tot ceea ce se descoperă. Acest lucru se învaţă în facultatea de medicină şi în perioada de rezidenţiat. A spune că nu mai crezi în vaccin şi, mai mult decât atât, că eşti împotriva vaccinării, înseamnă că îţi renegi profesia". 

În final, acesta a dat ca exemplu de gestionare a pandemiei Italia, care a impus reguli stricte privind vaccinarea. 

"Atunci când aceste lucruri vor trece (n.r. valul patru al pandemiei), o analiză la sânge va trebui făcută. Dacă din acest val patru pandemic noi nu tragem învăţămintele necesare, după părerea mea, facem o foarte mare greşeală. Uitaţi-vă la Italia care a trecut prin ceva asemănător. Au instituit reguli foarte clare legate de vaccinare, au peste 80% din populaţie vaccinată, în zilele acestea vor să instituie vaccinarea obligatorie pentru toţi cei care lucrează în administraţie şi au desfăcut contractul de muncă la peste 3000 de angajaţi, asistenţi medicali, în septembrie, care nu au dorit să se vaccineze", a mai afirmat Cseke Attila, potrivit aceleiaşi surse.

"Cu toată tăria"

Ministrul Sănătăţii a prezentat toate aceste aspecte în contextul în care preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a declarat săptămâna trecută că îşi doreşte sancţionarea oricărui medic prin suspendarea exercitării profesiei, dacă acesta prezintă în spaţiul public teorii care nu sunt validate ştiinţific cu privire la pandemia de Covid-19, pericilitând astfel sănătatea cetăţenilor şi pacienţilor săi.

"Ca medic şi ca preşedinte al Colegiului Medicilor din România (CMR), analizând şi văzând situaţia dramatică a pandemiei din România, voi susţine din acest moment cu toată tăria, sancţionarea oricărui medic prin suspendarea exercitării profesiei, dacă medicul prezintă în spaţiul public teorii care nu sunt validate ştiinţific, iar prin informaţiile transmise poate duce în eroare populaţia în privinţa stării de sănătate şi periclita sănătatea publică. Ştiu că mulţi dintre dumneavoastră, atât colegi medici cât şi cetăţeni, aţi considerat că astfel de decizii trebuiau luate până acum şi cu siguranţă aveţi dreptate. Din păcate prerogativele mele şi ale CMR sunt limitate, iar pentru astfel de situaţii se parcurg proceduri disciplinare de lungă durată până a se ajunge la o decizie. Astfel pentru a exista o astfel de cale legală, trebuie să existe o nouă prevedere în legea 95/2007", a spus Coriu, potrivit G4Media.ro.

"Am citit şi am auzit în spaţiul public teorii de genul «Pandemia nu există», «Este o banală răceală», «Prin vaccin ne cipează», «Vaccinul ne omoară». Care este rezultatul? Că astăzi, România este pe locul 2 în lume la numărul de decese la 1 milion de locuitori, provocate de virusul SARS-CoV-2", a adăugat acesta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
doar ei?
si daca mass media transmite informatii eronate...nu se intampla nimic? Oricum peste cativa ani vom vedea adevarul.
Postat 20 Octombrie 2021, 18:58 de Christa
Cseke bate câmpii, fiind drogat precum Arahat.
Aceasta e o informație falsă, oare? Că bate câmpii sau că e drogat? Și dacă se dovedește, peste câțiva ani, că vaccinații devin dependenți de marja profitului făcut de BigPharma, iar acesta e scopul real? Sau dacă se dovedește că efectul vaccinării e de max. 6-8 luni, după care până și apa sființită are același efect, dar pe bani mai puțini și la îndemâna oricui? Ca să nu mai spunem de faptul că, în România, toți "specialiștii" cu care se consultă MS, sunt din start suspecți de habarnism multilateral dezvoltat.
Postat 20 Octombrie 2021, 18:34 de KP
Specialiștii noștri
Citez din specialiștii noștri din perioada anului trecut: 1) Arafat: virusul este eliminat prin sistemul imunitar 2) Rafila: virusul nu există 3) Nelu Tătaru: masca trebuie purtată de omul bolnav, la cel sănătos face mai mult rău 4) Iohannis: ce virus, ce știri apocaliptice? Pe somitățile astea se bazează vaccinarea azi!
Postat 20 Octombrie 2021, 17:46 de georgemarian
No more fake news
Nu isi asuma nimeni dintre politicieni responsabilitatea pentru a opri avalansa de stiri false pentru ca se tem de procentele in scadere ale partidului. Incepand cu presedintele si mai ales cu (ex) premierul care este responsabil direct pentru siutatia privind pandemia in tara. Continuand cu ministrul de interne, care se pricepe la toate si mai exact la nimic (Bode) care are toate parghiile impreuna cu CNA pentru a opri stirile false raspandite pe la televiziuni, online. Si bineinteles amendarea persoanelor gen Sosoaca & co. care calca pe cadavre pentru a creste in ochii unor dezaxati ca si ei.
Postat 20 Octombrie 2021, 17:12 de JAM11
Citu cu USR si UDMR au fost la guvernare si au guvernat PROST
Citu este PENAL, a gestionat prost pandemia,lumea nu merge ca le este scarba de aceste personaje.Au dat bani doar pt preventie ignorand TRATAMENTUL nou cu ANTICORPI si TOCILIZUMAB care este salvator.DAca nu te VACCINEZI te lasam sa MORI defoame enoul slogan al lui Citu .Tratamentul in prima faza este esential cum spune Dr Duta.
Postat 20 Octombrie 2021, 16:01 de spaima_trepadusilor
spaima_trepadusilor
Tu esti constient ca iti iei informatiile de pe fake websites??? Esti constient ca induci in eroare populatia, unii mor din cauza asta? Esti constient ca esti posibil puscarie?
Postat 20 Octombrie 2021, 15:56 de Sandu2100
Sosoaca , AUR , LASCARICA
Acum nu au timp de proteste anti-covit, sa le fie rusine , ei sunt criminalii tarii
Postat 20 Octombrie 2021, 15:53 de Sandu2100
FOARTE CORECT!Pfizer a fost deja santionata cu aproape 5.000.000.000 (miliarde de dolari) pentru informatii FALSE in medicamente
https://violationtracker.goodjobsfirst.org/parent/pfizer
Postat 20 Octombrie 2021, 15:44 de spaima_trepadusilor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON