URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 16 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Decembrie 2021, 16:29

Medici în biserici: doctori implicați în tratarea bolnavilor Covid au vorbit în trei biserici din Oradea despre suferințe și evitarea lor prin vaccinare (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patru medici care tratează bolnavi Covid la Spitalul Județean și la Spitalul Municipal din Oradea s-au aflat duminică în trei biserici din oraș, aparținând unor confesiuni diferite, pentru a le vorbi credincioșilor acestora despre suferințele pe care le-au văzut în cei aproape doi ani de pandemie, dar și despre importanța evitării lor prin vaccinare. La „prelegerile” de după liturghie au asistat și trei episcopi, medicii exprimându-și disponibilitatea de a colabora și cu conducătorii altor confesiuni din Oradea.

La fel ca la Timișoara, unde profesorul Dorel Săndesc, specialist în ATI, a inițiat proiectul „Trup și suflet pentru viață”, acestuia i s-au alăturat și în Oradea câțiva medici care au acceptat să fie voluntari într-o colaborare între comunitățile medicale și biserici pentru a explica oamenilor de ce este important să-și îngrijească, pe lângă partea spirituală, și pe cea trupească, prin menținerea sănătății în aceste vremuri de pandemie.

Prin urmare, duminica aceasta, la finalul liturghiei, s-au adresat credincioșilor participanți la slujbă, dr. Beres Zsolt (medic primar ATI la UPU-SMURD Bihor), la Catedrala Romano-Catolică, dr. Carmen Pantiș (medic primar ATI la Spitalul Județean), la Catedrala Greco-Catolică Sfântul Nicolae, și dr. Simona Mârț (medic primar ATI tot la Spitalul Județean) și dr. Daniela Jovrea (medic primar urolog la Spitalul Municipal), la biserica reformată din Ioșia.

În prezența episcopilor Bocskei Laszlo, Virgil Bercea și Csury Istvan, medicii le-au povestit oamenilor despre ravagiile infectării cu Covid asupra pacienților pe care i-au avut, oferindu-le informații serioase, științifice, și bazate pe experiențe profesionale directe.

De asemenea, medicii i-au îndemnat pe credincioși să aibă încredere în vaccinare, deoarece este modalitatea cea mai sigură și eficientă de prevenirii a îmbolnăvirilor în forme grave după infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit dr. Carmen Pantiș (în foto alături de PS Virgil Bercea), medicii orădeni implicați în combaterea epidemiei și-au exprimat disponibilitatea de a colabora și cu conducătorii celorlalte confesiuni din Bihor, pentru a le împărtăși credincioșilor informații privind riscurile infectării cu Covid și beneficiile vaccinării.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Foarte bine
Nu poti generaliza ca sunt credinciosii antivaccinisti. E plin de crediciosi care sustin eforturile medicale, si conducerile bisericilor chiar incurajeaza constientizarea acestei preventii!
Postat 20 Decembrie 2021, 15:46 de unu
Calvarul
Despre calvarul de la ATI, upu s-a scris foarte mult , s-a spus, stim.
Postat 19 Decembrie 2021, 18:26 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4826 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON