URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iunie 2023, 10:00

Mai mare rușinea! Clădirea fraţilor Micula din strada Jean Calvin 13 din Oradea a intrat în auto-demolare (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clădirea fraţilor Micula din strada Jean Calvin 13 din Oradea a intrat în auto-demolare! După ce BIHOREANUL avertiza încă de acum doi ani că zidurile imobilului, rămase încă în picioare, riscă să se prăbuşească peste trecători, bucăţi de cărămidă din clădire au început să cadă în timpul furtunilor din ultima săptămână.

Imobilul nu mai are de mult timp ferestre şi acoperiş, în interiorul fostelor camere cresc arbuşti, pereţii sunt parţial prăbuşiţi, iar prin folia de protecţie răzbat buruieni.

Deşi acoperite cu pânză, bucăţi de cărămidă au fost dislocate de vânt şi s-au prăbuşit pe trotuar, umplându-l de moloz la ultima ploaie. În urma incidentului, proprietarii clădirii au blocat trotuarul pentru a delimita locul şi au măturat molozul pentru a-l reda circulaţiei.

"Proprietarul clădirii a fost somat să o repare, imobilul este supraimpozitat cu 500%, iar un coleg de al nostru s-a deplasat la faţa locului pentru a vedea ce măsuri de protecţie suplimentare se impun", a declarat miercuri pentru BIHOREANUL şeful Poliţiei Locale Oradea, Samuel Milian.

Spaţiul de manevră al poliţiştilor locali este însă limitat, de vreme ce clădirea este deja supraimpozitată. "Nu putem da o nouă amendă unde deja s-a aplicat o supraimpozitare", a explicat Milian.

Clădirea de la intersecţia străzilor Jean Calvin şi Iuliu Maniu este deţinută de firma Transilvania General Import Export, proprietate a magnaţilor bihoreni Ioan şi Viorel Micula.

Proprietarii au contestat în instanţă măsurile de consolidare a imobilului dispuse de Primăria Oradea cu ocazia aplicării supraimpozitării de 500%. Judecătorii le-au dat treptate fraților Micula, pe considerentul că prin faptul că acoperit zidurile cu o plasă ar fi luat toate măsurile de protecţie necesare.

Astfel, pentru că autorităţile nu dovedesc că pot face mare lucru, soluţia este la orădeni... Care ar trebui să evite locul, ca să nu rişte să se trezească sub zidurile în cădere!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Clădirea a fost...
...intenționat demolată, a foast o casă frumoasă acolo, au fost lăsate persoane să ducă să distrugă tot pentru proiectare de ... pe locul respectiv. Doar PNL-ul și PSD-ul le țin spatele fraților, unul e în PSD celălalt în PNL iar fiul lor un terchea berchea...
Postat 05 Iulie 2023, 01:19 de Morometul
V-ați pus vreodată întrebarea ...
... de ce în 3 mandate (12 ani) de primar, numitul Bolojan Ilie Gavril, nu a catadicsit odată măcar să propună expropierea imobilului care este în stare de degradare totală de peste 30 de ani? Pentru o parcare pe acel teren, ca să se mai elibereze din veșnicul șir de mașini care stau de acolo până la Piața Unirii tot timpul. Așa cum expropiază clanul lui Bolojan pentru orice loc ce i se pare bun de cazar mașini, în locul unor case pe deplin funcționale prin oraș. Dar cum să fi făcut "cârmaciul" o asemenea mișcare de frondă, când el e doar un iobag plătit de slugile de la C.A.P. Micula.
Postat 29 Iunie 2023, 19:46 de KP
Orice articol Bolojan e de vină :::::))))))
Ploaie pe Dunăre, Bolojan e de vină :::::)))))) Inundații la Vaslui, știm cine e de vină:::::))))
Postat 29 Iunie 2023, 15:12 de Sandu2100
@adi13
Si pe Sturza, Filip, Groza... tot ei i-au pus - dupa logica ta. Nu numa ca nu i-au facut nimic dar ei sunt ce care i-au improprietarit(nu ca ar fi putut sa le interzica). In orice caz faptul ca dupa zeci de ani cladirile lor sunt in conditie degradata, degenerativa spune ceva si despre cei din primarie. In lipsa unei alte legi cred ca s-a facut cam ce se putea. Sunt curios daca 'chemical brothers' platesc amenzile/supraimpozitarile astea sau sunt ca cei din media care nu platesc niciodata amenzile. Pana la urma toti parvenitii astia impreuna cu golanii orasului ne arata ostentativ ca avem in continuare un stat slab in care pot face cam ce vor ei iar asta nu e vina primariei.
Postat 29 Iunie 2023, 15:03 de nihil
Ptr fenomene din-astea e chiar buna supraimpozitarea, exemplu model
Ai putea adauga, daca cladirea e si cu valoare arhitecturala istorica, inca un 500%, ca e strategie sa o lasi sa se demoleze ca sa poti construi altceva, ieftin si modern, in loc sa o reabilitezi cu aspectul ei original. Apropo, judecatorul ala zice ca o plasa de plastic protejeaza un pieton daca zidul cade?
Postat 29 Iunie 2023, 14:02 de unu
ge(r)menii micula se intoarce
nimic nou pentru ge(r)menii micula.. tot ce ating oamenii astia se transforma in moloz.. nu au darul creatiei ci doar pe cel al imbogatirii cu orice pret fara sa conteze cite vieti distrug si cit polueaza in jurul lor.. oriciti bani au in conturi ei ramin tot niste țărănuși fara gusturi si cultura vizuala..
Postat 29 Iunie 2023, 13:43 de TanarSiNelinistit
@adi13
un sfat prietenesc, inainte sa lasi comentarii, citeste si tu tot articolul, nu doar titlul. Daca l-ai citit si tot la concluzia din comentariu ai ajuns, atunci tind sa cred ca esti analfabet functional
Postat 29 Iunie 2023, 13:40 de marius_ro
Rusine Micula
Asa arata majoritatea cladirilor pe care au pus mana.....
Postat 29 Iunie 2023, 10:57 de cosmin5z
Nu se atinge primaria de ei
Se vede ca fratii Micula l-au bagat in politica pe Bolojan. Asa niciodata in Oradea , primaria nu le-a creat ptobleme si au facut ce au vrut ei. La fel cu sefii din politie tot slugile fratilor.
Postat 29 Iunie 2023, 10:14 de adi13
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON