URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Octombrie 2014, 10:41

Lucrări de artă naivă din toată ţara, vernisate la Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Expoziţia Naţională de Artă Naivă a fost vernisată, vineri, la Muzeul Ţării Crişurilor, unde au fost prezenţi o parte dintre artiştii expozanţi, organizatorii, precum şi alte câteva zeci de participanţi, între care şi câteva clase de elevi de la Liceul de Arte.

Directorul Muzeului Ţării Crişurilor, Aurel Chiriac, a subliniat că evenimentul este unul "de excepţie", expoziţia fiind "reprezentativă pentru ceea ce înseamnă arta naivă la nivelul României". Organizarea expoziţiei a fost salutată şi de Lucian Silaghi, directorul Direcţiei Judeţene de Cultură, precum şi de Liviu Andoni, directorul Şcolii Populare de Arte din Botoşani, reprezentată cu mai multe lucrări ale foştilor elevi la eveniment.

Despre stilul artei naive au vorbit criticii Ramona Novicov, din Oradea, şi Iulian Bucur, din Bacău, aceştia subliniind faptul că artiştii acestui gen că "reuşesc să rămână în sufletul lor copii" şi că lucrările lor exprimă "bucuria de a trăi".

În cadrul expoziţiei vernisate la Muzeul Ţării Crişurilor, la Secţia de Artă, curioşii pot vedea aproape 200 de lucrări semnate de artişti din toată ţara, care reprezintă diverse generaţii. De altfel, o parte dintre ei au fost prezenţi vineri la vernisaj.

Expoziţia Naţională de Artă Naivă de la Oradea a fost organizată de Asociaţia Artiştilor Naivi din România, reprezentată de Mircea Stroe, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, Muzeului Ţării Crişurilor şi Direcţiei Judeţene de Cultură, în parteneriat cu asociaţia RuUrbanizator.

Orădenii pot admira tablourile, realizate prin diverse tehnici şi care prezintă mai ales aspecte din viaţa cotidiană a ţăranilor şi peisaje naturale, până pe 9 noiembrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON