Patru asocieri de firme concurează pentru reabilitarea Şcolii Szacsvay Imre din Oradea.
Potrivit unui comunicat al Primăriei, până la termenul limită din 11 august şi-au depus oferte asocierile reprezentate de firmele Vitan Exim, Conpila, Alb Construct şi Drum Asfalt.
"Urmează evaluarea ofertanţilor, verificarea ofertelor ca ele să îndeplinească condiţiile cerute, după care urmează semnarea contractului de achiziţie publică privind realizarea investiţiei", se menţionează în comunicat.
Numărul relativ mare de oferte depuse pentru reabilitarea imobilului este justificat de suma de 5,2 milioane lei pusă la bătaie de municipalitate pentru reabilitarea celor două corpuri de clădire.
"Este o lucrare mare în valoare de peste un milion de euro, cu termen de predare în 18 luni, atractivă inclusiv pentru firmele mari de construcţii", a declarat pentru BIHOREANUL, şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.
Directorul a mai spus că lucrările de reabilitare ar putea începe încă din vara acestui an.
"Dorim ca procedura de achiziţie să se încheie în cel mult o lună, ca să putem da cât mai repede ordinul de începere a lucrărilor. Anul ăsta nu vor fi intervenţii majore, dar măcar vor fi montate schelele, iar faţada degradată va fi acoperită pentru a nu pune în pericol elevii de aici", a spus Popa.
Reabilitare cu scandal
Valoarea mare a lucrărilor de reabilitare a Şcolii Szacsvay Imre este dată de starea avansată de degradare a celor două corpuri de clădire. Corpul A, dinspre stradă, nu a fost reabilitat de ani de zile, iar corpul B nu a mai suferit intervenţii majore din timpul comunismului, când a fost ridicat.
Cele două clădiri au ajuns într-o avansată stare de degradare după ce au fost disputate în instanţă, ani de zile, de municipalitatea orădeană şi Parohia Romano - Catolică Olosig Oradea - Filiala Capela Sfântul Ladislau.
Orice intervenţie asupra celor două clădiri a fost blocată până anul trecut când au intrat în proprietatea Statului Român şi în administrarea municipalităţii orădene prin hotărârea instanţei.
Reprezentanţii UDMR şi cei ai Consiliului Judeţean Bihor au criticat în mod repetat conducerea municipalităţii orădene cu privire la starea clădirilor, iar în vara anului 2018 au mobilizat zeci de elevi să protesteze în Consiliul Local pentru a cerere reabilitarea lor.
Protestul s-a desfăşurat sub coordonarea administratorului public al judeţului, Szabo Jozsef, şi a consilierilor locali ai UDMR.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.