URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Septembrie 2013, 12:47

Let's do it, Bihor! Mii de bihoreni vor ieşi la curăţenie în Oradea şi judeţ

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sâmbătă, sute de mii de români vor participa din nou la campania naţională de curăţenie "Let's do it, România!", aflată la cea de-a patra ediţie. Echipa "Let's do it, Bihor!", în parteneriat cu Asociaţia Firmelor Bihorene, a început organizarea ediţiei 2013 încă înainte cu două luni şi lucrul acesta se vede.

Potrivit datelor echipei "Let's do it, România!", Bihorul are cei mai mulţi voluntari înscrişi pe site-ul oficial în acţiunea de sâmbătă, peste 1.000. "Aici e vorba de oameni care vor să se implice, nu de companii, nu de şcoli, nu de instituţii", a explicat Mihai Pop, coordonatorul judeţean al proiectului.

În acest an, cu sprijinul Primăriei Oradea, se vor organiza acţiuni de curăţeni pe malurile Crişului Repede (Pod Densuşianu şi Pod Decebal, Pod Decebal şi Pod Unirii, Pod Unirii şi Pod Dacia Continental, Pod Dacia Continental şi Pod Dragoş Vodă), malurile pârâului Peţa (Pod Calea Aradului şi Pod Universitaţii, Pod Universitaţii şi Pod Cantemir, Pod Cantemir şi Pod Seleuşului) şi Cartierul Grigorescu înspre pădure.

Zona Metropolitană Oradea a anunţat că va sprijini primăriile care fac parte din raza sa, cu o parte din necesarul de saci şi mănuşi. De altfel, echipe de voluntari vor merge să cureţe şi zone precum Băile Felix, Pădurea 1 Mai, Pădurea Nojoridului, etc.

Voluntarii care vor face curăţenie în Oradea şi zonele din jur se vor aduna, sâmbătă, 28 septembrie, la ora 9, în parcarea de la Lotus Center, partenerul logistic al acţiunii din acest an, care pune la dispoziţie saci şi mănuşi. Aici, voluntarii vor primi instrucţiuni legate de zonele în care vor merge să strângă mizeriile.

Ediţia 2013 a "Let's do it, Bihor!" va fi cea mai extinsă. "Dacă anul trecut am avut implicate circa 30 de primării din judeţ, în acest an, cu sprijinul domnului prefect Claudiu Pop, am reuşit să aducem alături de noi nu mai puţin de 68 de primării pe raza cărora se vor organiza acţiuni de curăţenie", a mai precizat Mihai Pop. De asemenea, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, în campanie s-au înscris şi peste 60 de unităţi şcolare din Oradea şi din judeţ.

"Let's do it, Bihor!" este sprijinită şi de alte instituţii care chiar vor ieşi în teren cu voluntari. Este vorba despre Garda de Mediu Bihor, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Administraţia Bazinală de Ape Crişuri, Prefectura Bihor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, Direcţia de Sănătate Publică Bihor, Penitenciarul Oradea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor, Direcţia Silvică cu Ocoalele Silvice şi Serviciul Public Salvamont Salvaspeo Bihor.

De asemenea, organizatorii anunţă că Eco Bihor va oferi 3.000 de saci pentru voluntarii care se vor prezenta în ziua curăţeniei şi nu va percepe taxe pentru depozitarea gunoaielor adunate în această zi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Educatie
Buna initiativa dar inutila atata timp cat cei care au facut mizeria, o vor face incontinuare.. doar sunt "voluntari" care sa adune dupa ei. Problema sta in educatia poporului roman care lipseste cu desavarsire in unele cazuri.
Postat 28 Septembrie 2013, 10:28 de vasi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON