URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Februarie 2023, 09:01

Kondimentul liberal: Afaceristul cu „drona medicală” a mai făcut afaceri bune cu liberalii din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Firma Skyy Network, cea adusă luna trecută ca să testeze aşa-zisa „dronă medicală” fără să reușească să convingă, are legături strânse cu municipalitatea orădeană prin unul dintre acţionarii săi, Lucian Despoiu, cunoscut mai ales ca antreprenor în tehnologie digitală, inclusiv pentru campanii electorale.

Deşi administratorul public al oraşului, Mihai Jurca, a declarat că parteneriatul cu româno-australienii s-a rezumat la un proiect privind transporturile medicale cu drona, Bihorel a descoperit altceva.

În 2020, printr-o altă companie pe care a fondat-o, Kondiment Worldwide SRL, Despoiu a primit 120.000 lei (fără TVA) de la APTOR, condusă de Jurca, ca să realizeze o platformă web pentru un site de promovare a oraşului, oradea.travel.

Banii proveneau din fonduri europene, dar site-ul şi-a dat obştescul sfârşit înainte chiar să afle lumea ce e cu el.

Şi asta nu e tot, căci, tot în 2020, acelaşi Kondiment s-a lipit şi de PNL Bihor, în timpul campaniei pentru alegerile locale, ca furnizor de servicii pentru crearea a patru pagini web electorale.

Mai mult ca sigur, cu dronele s-ar câștiga și mai bine...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Petre93
Dar de crezi tu ca adun " laicuri ' ? Te distrezi dar nu stii de ce::::)))
Postat 23 Februarie 2023, 09:47 de Sandu2100
Drop/sandu
Ma distrez ce multa aprciaza comentariile lui drop/sandu. El crede ca propagana tipic sovietica prinde la lume si lumea va vota partidul pe care il reprezinta, e distractiv sa vezi un asa om penibil
Postat 23 Februarie 2023, 05:41 de Petre93
În alte țări decât Ro...
Aceste servicii se fac de către niște firme autorizate cu mașinile firmelor respective sau PFA-uri care fac contracte cu spitalele, zilnic transprtă sânge, anumite organe, analize șamd.. Nimeni nu transportă cu drone, posibil și asta e ideea vreunui PNL-st-o-PSD-ist-UDMR-ist, să se aloce fonduri pentru o prostie zburătoare, parcă am fi în filmele cu SF nu mai știm unde trebuie să ajungem cu mașina. Pe dealtă parte, noi nu avem coridoare roșii ca mai peste tot, unde pot circula în voie Salvări, Poliție, Pompieri în misiune, și/sau mijloacele de transport în comun, în multe țări civilizate am văzut asta chiar și în Budapesta, iar de circuli pe ea ca altfel de șofer riști amenzi foarte mari, desigur monitorizarea video la ei este la alt nivel, mai avem ce învăța. În rest e doar bani risipiți pentru a cumpăra niște țânțari care să transporte sânge, la urma urmei va fi mai scump de 10 ori drona ca un șofer PFA cu contract de servicii cu casa de asigurări sau DSP, Spitale șamd..
Postat 22 Februarie 2023, 19:28 de Morometul
Înțeleg ca la unii nu le place PENELE
Dar totuși investițiile isi vad si au rostul, propaganda nu se uita in urma cu 20 de ani, defapt unii spun ca ce bine a fost atunci ce strălucitoare era Oradea.
Postat 22 Februarie 2023, 16:57 de Sandu2100
gunoaie de penele
Ca mai toate lucrarile, multe inutile, multe in detrimentul cetateanului, doar ca gasca din PMO si PNL sa faca bani. Rezultatele se vad , oras tot mai sarac, depopulat si campion la garcgara, laude si reclama mincinoasa
Postat 22 Februarie 2023, 16:33 de adi13
Nerentabil
marti 17 ianuarie a avut loc primul zbor de test dinspre heliport spre spitalul de pe Coposu, dar... a aterizat in curtea unui cetatean... vorbitor de germana care nu le-a dat inapoi drona pilotilor pana cand nu a primit un act din partea lor ca nu a transmis imagini de niciun fel drona in tot acest timp! miercuri 18 ianuarie a avut loc un zbor cu succes intre cele doua spitale, iar joi, 19 ianuarie a avut loc primul test cu cutia de transport materiale medicale, care a destabilizat drona... vant puternic... chestii... drona fiind din nou recuperata de echipele de la sol, aceasta aterizand din nou unde a decis ea. vineri 20 ianuarie a plouat, deci nu... la cat costa si ce utilitate limitata are, sunt bani aruncati in vant! Oare cand vine elicopterul rosu sa aterizaea pe heliport, si este si drona in aer, care dintre urgente primeaza? ne gandim? asa un picut? in rest da stimati politicieni, sunteti pe prima pagina! bravo sunteti tari! PS: pentru cei interesati, pretul acestei mizerii este undeva intre 50000 si 60000 euro !!! LIBER LA BANU PUBLIC !!!! PS 2: voi face TOT posibilul sa impiedic in instanta traseul acestei mizerii, care in teste, a trecut de fiecare data pe deasupra casei mele !!!
Postat 22 Februarie 2023, 16:09 de BH22LEX
Dă-mi și mie KP
Așa-i băi KP, liberalii fură și sunt protejați... Doamne ce teorii ale conspirației pot crede unii, incredibil! Sigur doar PNL-iștii fură, cei de la PSD sau UDMR nimic, și dacă ar face-o, mâna galbenă a JUSTIȚIEI nu i-ar lăsa. Da mi-am dat seama că DRONA e UN MEGA-SCAM de la început! Poate că or să „FURE” liberalii și la AEP, cu nou venitul PSD-ist Toni Greblă, acuză-i și acolo! ahahahah
Postat 22 Februarie 2023, 15:32 de Smiley
Minciuna are picioare scurte, iar Bihoreanul i-a prins cu ea pe tâlhari.
Începe jurnalismul să iasă din subconștientul jurnalismului local. Afacerile astea "liberale" aflate în orice loc de pe planetă, se lasă de regulă cu anchete oficiale, rețineri, sechestre și condamnări. La noi, prăduitori și șpăgari precum edilii PNL-ului care devalizează cu nonșalanță și nesimțire bugetul public, sunt protejați în schimb chiar de către inspectorii financiari ai Curții de Conturi, de cei de integritate ai ANi, de procurorii DNA și, de fapt, de tot aparatul administrativ al Statului Român.
Postat 22 Februarie 2023, 11:23 de KP
La alte articole ne spun unii ca e trafic in oraș
Ca e ingrozitor alea alea. Or cumpărat drona sa le inchida gura. Pai daca e trafic o faci aerian.
Postat 22 Februarie 2023, 09:56 de Sandu2100
carp.
In acest caz, nu neaparat afaceristul este de vina, ci * carp.
Postat 22 Februarie 2023, 09:43 de Citizen
era clar manevra
Nu am inteles din prezentarea lor care era defapt marele avantaj al folosirii dronei. Adica, noi nu suntem un oras mare si aglomerat precum Cluj sau Bucuresti, asa ca traseul pe care-l parcurge drona in 8 min se poate parcurge si cu masina in max 10 min. Plus ca daca bate vantul un pic, gata cu drona. Chiar e nevoie de o asa mare frecventa a transmiterii problelor incat trebuie ca dronele sa circule non-stop intre spitale? Nu ni s-au comunicat nici costurile unei drone si nici costul de mentenanta al lor. Probabil ca ne-am fi speriat si ne-am fi dat seama ca era mai rentabil sa se fi luat 2-3 Spring-uri in loc.
Postat 22 Februarie 2023, 09:33 de unul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON