URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iulie 2023, 15:20

Insomnii de la „bumți-bumți” în Nojorid. Locuitorii cartierului nou nu pot dormi din cauza chefurilor cu sonorul la maximum

Insomnii de la „bumți-bumți” în Nojorid. Locuitorii cartierului nou nu pot dormi din cauza chefurilor cu sonorul la maximum (trucaj foto, sursa Pixabay și cititor BIHOREANUL)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sute de familii de orădeni care şi-au cumpărat case în Nojorid, în "cartierul-dormitor" de pe dreapta DN 79 Oradea - Arad la intrarea dinspre oraş, nu se pot bucura de tihnă la sfârşit de săptămână din cauza unor vecini străini de bunul-simţ. 

Câţiva amatori de manele şi tehno simt nevoia să dea la maximum gălăgia de vineri până duminică, aşa încât ghinioniştii din jur nu pot pune geană pe geană. 

"Nu avem pretenţii de linişte perfectă, înţelegem dacă vreun vecin sărbătoreşte din când în când o ocazie specială", a scris pe grupul de Facebook "Nojorid suntem noi", dar şi BIHOREANULUI, un locuitor al noului cartier din Nojorid, adăugând, însă, că de pe terasa unei case din strada Teilor bubuie muzica dată la maximum în fiecare seară de vineri, sâmbătă şi duminică. 

"Muzica nu se opreşte la o oră rezonabilă, de exemplu vineri seară la ora 1:30 se striga ca pe stadion peste muzică. Şi alţi vecini din zonă au mai avut câte o sărbătoare, dar muzica se ţinea la un nivel mai decent, de obicei se oprea înainte de ora 12 noaptea şi nu se făceau chefuri 3 zile la rând. Ca să stabilim unde e toleranţa şi unde devine insuportabil", a descris omul situaţia.

Problema, au adăugat şi alţi membri ai grupului, este că la fel se întâmplă nu doar în zona străzilor Teilor, Liliacului şi Nicolae Iorga, ci şi mai spre şosea, pe străzile Ion Creangă, Crinilor şi Zorilor.

Un "deştept" a comentat că în weekend ar fi absolut normal să fie distracţie la maximum, ceea ce a stârnit replicile altora. "Dacă vreau bumţi-bumţi merg în club sau îmi pun eu după preferinţe, nu ce pune DJ-ul satului", "Nojoridul e discoteca unora?", au scris doi internauţi, în vreme ce, exasperaţi, unii au devenit de-a dreptul violenţi pe această temă. 

Oamenii sunt îngrijoraţi că, dacă ar sesiza Poliţia, agenţii i-ar "turna" la scandalagii, expunându-i unor agresiuni, aşa că întrebarea e dacă poliţiştii din Nojorid citesc şi ei postările de pe grupul satului. Dacă da, de ce nu-şi fac treaba potolind zurbagiii cu nişte amenzi care să le dea sonorul mai încet...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
@dj satului
Ce imagine iti afecteaza? Nojoridenii tot timpul au fost renumiti cu prostia lor, vorba zice ca e de la apa. Acum se si confirmz ca sunteti vai de capul vostru.
Postat 13 Iulie 2023, 09:34 de Petre93
Autor cu lipsa totala de inspiratie
Autorul, total neinformat si neinspirat a scris un articol, bazat pe comentariile de pe FB a 5 persoane. Acest articol afecteaza grav imaginea localitatii Nojorid care are aproximativ 6500 locuitori. Sunt locuitor al acestei localitati si niciodata nu am fost deranjat de muzica. Verificati din surse oficiale cate plangeri au fost formulate pentru deranjarea ordinii publice si o sa vedeti ca e cel mai prost articol, un clickbait. Clickbait este un titlu de tabloid care vă încurajează să faceți clic pe un link către un articol, imagine sau videoclip. În loc să prezinte fapte obiective, titlurile clickbait atrag adesea emoțiile și curiozitatea ta. După ce faceți clic, site-ul care găzduiește linkul câștigă venituri de la agenții de publicitate, însă conținutul real este adesea de o calitate și acuratețe îndoielnice. Site-urile folosesc clickbait pentru a atrage cât mai multe clicuri posibil, crescând astfel veniturile din publicitate.
Postat 12 Iulie 2023, 20:37 de DJ-ul_satului
Bumti
Se pare că Adrian Chiș este prezent oriunde pentru a face scandal. Ieri la Sântandrei azi la Nojorid mâine cine știe unde . Exact ca dracu în iad peste tot
Postat 12 Iulie 2023, 18:30 de FlorinSantandrei
idem
Si in Oradea e cam tot asa. Daca chemi politia ...nimic. Ba mai mult scandalagiilor le tine partea. Poanta mai noua e....sa chemi politia locala ...care e pistol cu apa. Noi vrem ca afara, dar ne comportam ca in jungla. Bunul simt si disciplina sunt concepte straine de RO. Mai e mult pana departe.
Postat 12 Iulie 2023, 17:23 de Christa
Bumti-Bumti
am cautat bumti-bumti in dictionar... nu am gasit... daca cu polita nu se poate, vecinii ar trebui sa le saboteze chefliilor alimentarea cu curent ... si va fi liniste.... apoi razboi
Postat 12 Iulie 2023, 17:21 de TanarSiNelinistit
Halal bărbați are Nojoridul nou.
Câțiva bat tobele și restul de câteva zeci se ascund de parcă bubuie trăznetul. Ce poliție e nevoie, ca să faci liniște cu niște măscărici? De luni până vineri circulă toți în grup, sau ies pe rând din găoace?
Postat 12 Iulie 2023, 17:10 de KP
..................
Si normal ca politia "te toarna', politia tot timpul e cu smecherii si se stie tot timpul cine face o plangere, nu doar in Nojorid si oriunde in Romania
Postat 12 Iulie 2023, 17:00 de Petre93
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON