URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Februarie 2024, 10:35

Incendiu la o gospodărie din Sânmartin. Cum a pornit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pompierii ISU Crișana au intervenit luni seara pentru a stinge un incendiu pornit la o gospodărie din localitatea Sânmartin, mai precis în garaj. Forțele de intervenție au reușit să stingă focul și au salvat astfel locuința lipită de garaj.

După apelul 112, înregistrat în jurul orei 19, ISU a trimis la fața locului trei echipaje de stingere din cadrul Gărzii de Pompieri 1 Mai și Detașamentului 1 Oradea, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, precum și un echipaj de pompieri paramedici din cadrul Detașamentului 2 Oradea, cu ambulanța SMURD a subunității.

„Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul, care se manifesta violent și generalizat la un garaj, în aproximativ 20 de minute, reușind să împiedice propagarea acestuia la locuința lipită de construcția în flăcări și să salveze astfel bunuri de o valoare considerabilă. După stingerea incendiului, echipajele de pompieri au continuat să acționeze la fața locului pentru căutarea focarelor ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, până în jurul orei 23.50”, a transmis marți lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana. 

Au ars acoperișul garajului, pe o suprafață de circa 40 de metri pătrați, centrala termică electrică, amplasată în interiorul construcției și alte bunuri depozitate în garaj.

Incendiul ar fi pornit de la centrala termică defectă. „Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că incendiul a fost, cel mai probabil, provocat de centrala termică defectă sau neizolată corespunzător. Din fericire, nu au existat persoane rănite”, a mai precizat reprezentanta ISU. 


ISU Crișana prezintă o serie de măsuri de prevenire a incendiilor generate de instalațiile de încălzire centrală: 

- Instalaţiile de încălzire centrală se pot amplasa în ansamblul unei clădiri sau în clădiri independente ori alipite acestora, doar în conformitate cu prevederile normativelor tehnice specifice;
- Coşurile şi canalele de fum se realizează din materiale incombustibile rezistente la foc şi la acţiunea corozivă a fumului şi gazelor de ardere, acestea fiind izolate corespunzător faţă de elementele combustibile din structura clădirilor în care sunt amplasate;
- Montarea şi verificarea centralelor termice vor fi executate de către firme autorizate;
- Exploatarea centralelor termice trebuie făcută conform prescripţiilor tehnice ale producătorului.
 
Pe timpul exploatării instalaţiilor se interzice: 

- Depozitarea combustibilului în interiorul centralei (cu excepţia combustibilului din rezervorul de consum zilnic, la centralele pe combustibil lichid);
- Depozitarea în încăperea centralei termice a unor obiecte sau materiale ce nu au legătură cu exploatarea acesteia; 
- Neechiparea centralei cu aparate de măsură şi control al temperaturii, presiunii din cazan şi conducte, indicatoare de nivel pentru combustibil și supape de siguranţă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON