URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Februarie 2022, 10:20

Incendiu într-un spital din Suceava. Peste 300 de pacienți, evacuați (VIDEO)

Incendiu într-un spital din Suceava. Peste 300 de pacienți, evacuați (VIDEO) sursa foto: Digi24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un nou incendiu s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, într-un spital din România. Peste 300 de pacienţi, dintre care care 100 de copii (57 nou-născuți) au fost evacuați după ce flăcările au izbucnit într-un salon al secției de Ginecologie a Spitalului Județean Suceava.

Potrivit Digi24.ro, flăcările au izbucnit într-o încăpere de la etajul 4 și nu s-au extins, dar au generat mult fum, provocând panică.

"La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta, cu flacără şi degajări de fum, la elemente combustibile ale instalaţiei electrice - izolaţie cabluri şi ale instalaţiei de ventilare, dispuse în planşeul holului de la etajul IV, Secţia Obstetrică-Ginecologie, în dreptul salonului nr. 7", a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava.

Din primele informații, focul ar fi pornit din cauza unui aparat electric încins, arată sursa citată.

HotNews.ro scrie că incendiul a fost localizat la ora 00.42, iar stingerea acestuia a fost declarată 10 minute mai târziu.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar ulterior pacienții au revenit în saloane, cu excepția celor de la etajul la care a avut loc incendiul. Pentru aceștia au fost găsite alte spații în spital. 

Autoritățile au activat, în acest caz, Planul Roșu de Intervenție, iar la fața locului s-au deplasat toate forțele și mijloacele de la Detașamentul municipiului Suceava plus alte forțe și mijloace de la celelalte subunități din județ.

În ultimul an, în România s-au produs mai multe incendii, în special în spitalele care tratează pacienții cu COVID, în vârfurile valurilor epidemice, când secțiile unităților medicale erau pline.

G4Media.ro a și enumerat, într-un articol publicat la finele anului trecut, aceste incendii. Între altele, sursa citată a amintit de tragedia de la Piatra Neamț, când zece persoane au murit într-un incendiu la Secția ATI, în noiembrie 2020, de alți 4 pacienți decedați în ianuarie 2021 într-un incendiu la Institutul „Matei Balș” din Capitală, dar și de o altă tragedie produsă în aprilie, unde, deși nu s-a produs vreun incendiu, trei pacienți au murit în unitatea mobilă ATI de la spitalul „Victor Babeș” din București, după ce a cedat instalația de oxigen.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON