URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Mai 2013, 18:11

Fostul ministru al Sănătăţii Ritli Ladislau rămâne profesor la Universitatea din Oradea, în ciuda pensionării

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ajuns la vârsta pensionării, fostul ministru al Sănătăţii Ritli Ladislau îşi pierde, conform legii, calitatea de titular în învăţământul superior. Totuşi, potrivit metodologiei proprii a Universităţii din Oradea, orice pensionar poate să rămână titular dacă îndeplineşte anumite criterii şi dacă departamentul din care face parte are veniturile necesare pentru a-i plăti salariul.

În ciuda faptului că Departamentul Discipline Medicale al FMF, din care face parte Ritli, şi-a asumat cu unanimitate de voturi plata salariului fostului ministru, acesta nu a primit avizul pentru a rămâne titular din partea Departamentului pentru Asigurarea Calităţii din cadrul Universităţii orădene. Mai precis, conform analizei făcute de DAC, Ritli ar fi adunat un punctaj prea mic la evaluările universitare din ultimii ani, nu şi-a putut dovedi contribuţia la punctajul pentru clasificarea universităţii în plan naţional şi nici că ar fi titular în vreun proiect de cercetare, condiţii obligatorii pentru păstrarea sa ca titular.

Rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, a cerut însă Senatului universitar să facă o derogare de la regulament şi să aprobe păstrarea fostului ministru la catedră ca titular.

Precizând că Ritli este titular al unui proiect de cercetare, în ciuda observaţiei făcute de DAC, Bungău a amintit şi că fostul ministru a influenţat acreditarea programului de masterat al FMF "Managementul afecţiunilor aparatului locomotor", singurul de acest gen din ţară, prin stabilirea unui parteneriat cu Facultatea de Medicină din Debreţin. De asemenea, Ritli a avut o "contribuţie majoră" în fondarea unui nou program de master la FMF, "Managementul serviciilor de sănătate".

 În fine, Bungău precizează că tot lui Ritli i se datorează şi acordarea statutului de spital clinic universitar afiliat Universităţii din Oradea spitalului Klinikum Ingolstadt din Germania, unitate cu care FMF colaborează de mulţi ani. Ultimul argument pro-Ritli prezentat de rector a fost faptul că FMF are nevoie de cadre didactice cu grad de conferenţiari, iar fostul ministru are exact acest grad.

"Consiliul de Administraţie propune compensarea criteriilor din metodologia existentă cu contribuţia domniei sale prin performanţele manageriale şi profesionale la îmbunătăţirea actului educaţional din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie", a precizat rectorul Bungău.

Senatul Universităţii a decis să aprobe derogarea de la regulament, astfel că fostul ministru va rămâne încă un an titular la catedră.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
dar pe ce bani venea de la Bucuresti
dar pe ai cui bani venea de la Bucuresti acasa?Pe ai lui sau pe bani publici?Punea placute bilingve in Judetean,, cind mai facea garzi?Garzile i-au fost platite, fiti siguri.
Postat 31 Mai 2013, 00:00 de laura
@medic fmf
Dar banuiesc ca ca dl conferentiar doreste si pastrarea postului de director medical,evident din acelasi motiv invocat de voi medicii fmf!Adica,nu sunt altii care sa-l poata inlocui pe tov Ritzli!
Postat 30 Mai 2013, 22:12 de sorbonica
@medic fmf
Si de ce nu sef lucrari pe pediatrie!pentru ca tot acesti bravi tovarasi nu au lasat pe nimeni langa sa creasca cumva.stiind ca va veni vremea pensionarii lor iar alibiul e perfect:STAM TOT NOI CA NU SUNT ALTII! MIZERABILI MAI SUNTETI!
Postat 30 Mai 2013, 21:52 de sorbonica
Lamurire
Pentru lamurirea necunoscatorilor: D-l Ritli este un pediatru f bun care, pentru cine nu stie, si cand era ministru isi facea garzile la sfarsit de saptamana. Prelungirea"mandatului" de conferentiar a fost facuta numai pentru acest an universitar, pentru ca studentii sa aiba cu cine-si da examenul, pentru ca nu exista sef lucrari pe pediatrie care sa preia aceasta sarcina. Salariul unui conferentiar nu este de 1000 euro. Limbajul civilizat ar trebui sa fie obligatoriu la postarea comentariilor. D-lor care tineti aceasta fituica, de ce permiteti orice, oricum, oricui? inclusiv "ziaristilor" dvs. Cei care vorbiti atat de tare, dar din pacate atat de "prost" va sfatuiesc sa va priviti propria imagine, de intelectuali sau nu?
Postat 30 Mai 2013, 16:50 de medic FMF
Dumnezeu sa va ajute d-le Doctor!
D-le Doctor , nu luati in seama comentariile rautacioase! Dincolo de faptul ca d-l doctor e un autentic profesionist pot sa va spun ca trateaza la fel de atent si cu inima orice pacient. Mergeam de multe ori cu fetita mea, noaptea la urgenta si ma miram ca dovedea aceasi abnegatie si atentie atat pentru copilul meu cat si pentru cei nevoiasi sau parasiti prin spital. Pe langa faptul ca este un medic cu o experienta de care fiecare dintre noi cei care avem copii mici, avem nevoie, D-l Doctor este o persoana de inalta calitate umana! Cred ca cei care posteaza pe blog comentarii rautacioase ori sunt niste medici frustrati sau nu il cunosc deloc pe acest om! Dumnezeu sa va ajute, Domnule Doctor!
Postat 30 Mai 2013, 10:59 de o mama
SCREAM, SCREAM
SCRRREEEAAM sa fie prima carte care si vindeti o INTERNATIONAL cu privire la PEDIATRIE sa vedem cati orfani ve ti sustine din vanzarea ei :))))) daca tot aveti talent in didactica pediatrica , dar ma indoiesc la voccatia dvs. in calitate de pacient :)) , eu ma indoiesc altii nu au decat sa creada ce vor , FAPTELE vorbesc nu VORBELE :)) , un OM de SUCCES este NELIMITAT in CREATIVITATE si vocatie :)).
Postat 30 Mai 2013, 10:20 de SCREAAAAM
TRAISCA, TRAIASCA COMUNISMUL si NEAMUL LUI !
pe vremuri bunicii nu erau medici si distugeau copii cu antibiotice , in prezent ne agtam de ce teorie care ucide si face victime, voi sunteti sanatosi la cap, nu avem nevoie de medici, avem nevoie de alimente sanatoase, medicina sa fie un hobyy nu o necesitate dar counismul nu a murit, obligati sa hranim ce ?!!!!! voi credeti ca copii nu se vor naste fara medicii va inselati amarcnic , legea ne obliga dar legea iti permite si fara medici :)))) nastem acasa sa moara vecinii de groaza :)))))))) .
Postat 30 Mai 2013, 10:13 de hai ma lasi !
TRAISCA, TRAIASCA COMUNISMUL si NEAMUL LUI !
sa fim seriosi orice profesie are si termen de garantie , EXPIRA vin altii mai inteligenti dar nu conteaza TRAIASCA COMUNISMUL in DEMOCRATIE, sa ascrie CARTI , cine il opreste :PLAGIATUL :))))) ? zici ca suntem toti analfabeti asa cred unii :)))!!
Postat 30 Mai 2013, 10:10 de hai ma lasi !
Dr Rittli este un profesionist
Daca cineva din FMF Oradea merita sa activeze si dupa pensionare, acela este sigur Dr Rittli! Pregatirea sa profesionala de medic pediatru este la nivelul oricarui profesor de pediatrie din clinicile adevarate din Romania.Faptul este aproape singular in FMF Oradea.
Postat 30 Mai 2013, 09:47 de Medic
de ce ?
de ce dle ? La Paris cu o pustanca ? este nevoie de bani ? tinerii emigreaza
Postat 30 Mai 2013, 08:46 de io
suuuperrrr e viata la UNVIV .Oradea !!!
ce munca e asta vii de doua ori pe sapataman la UNIV a o ora si primesti 1000 de euro care nu stim daca sunt platite CONTRIBUTIILE ? CE lege permite IMBOGATIREA NEJUSTA ?!!!! DE ce nu i fac DONATIE DIRECT :))) nu va ma deplasati ca este clar SPALARE DE FONDURI DE STAT :))).
Postat 30 Mai 2013, 07:43 de ce sa spunem !!!
suuuperrrr e viata la UNVIV .Oradea !!!
si tineri raman SLUGI la COMUNISTI :))))) ha, ha, ha, ha, ha, ha, da DOAMNE un CUTREMUR puternic, amin , sa si cerseasca viata cui TREBUIE , amin ! da l incolo de RATAT politic !!! A fost MINISTRU, NIMIC, a fost MEDIC nimic :))) noi suntem obligati sa i hranim impotriva vointei noastre , asta nu e democratie, e lagar comunist !!! CAT timp exista mentalitate de COMUNISTI unde muncitori intretineau pana al a moarte parazitii noi nu avem ce facem, NUMAI MOARTEA ne scapa de ei, noi nu putem !! LEGEA e NULA cand vorbim de paraziti !!!
Postat 30 Mai 2013, 07:41 de ce sa spunem !!!
udemeristi fomisti
pe astia nu-i satura dracul, niciodata.
Postat 30 Mai 2013, 06:41 de oradean
niste jeguri
Nu se mai satura odata,sunt ca hienele dupa prada.Nu parasesc sistemul decat morti,si se intreaba de ce pleaca medicii tineri???de ce oare?
Postat 29 Mai 2013, 23:00 de sorbonica
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON