URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iulie 2016, 09:27

Florian Bodog cere măsuri "ferme şi curajoase" pentru Universitatea din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Contracandidat al lui Constantin Bungău în aprilie, la alegerile pentru rectoratul Universităţii, totodată senator PSD şi acum prodecan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Florian Bodog se arată îngrijorat de starea Universităţii, cu rectorul în arest la domiciliu.

Într-o postare pe blogul personal, Bodog susţine că este preocupat de "situaţia în care a ajuns astăzi Universitatea din Oradea din cauza problemelor cu care se confruntă conducerea ei".

Voalat, PSD-istul îi cere lui Bungău demisia din funcţie. "Am ajuns într-un punct critic din care nu putem ieşi decât prin decizii ferme şi curajoase. Cu cât se prelungeşte mai mult actuala stare de incertitudine, cu atât se face mai mult rău universităţii şi, implicit, oraşului şi judeţului nostru. Fiecare dintre noi trebuie să dăm un exemplu de determinare şi să acţionăm cu responsabilitate şi onoare, cu gândul nu la interese personale sau poziţii efemere de conducere, ci la binele universităţii şi al comunităţii noastre academice", a scris Bodog.

Prodecanul FMF a făcut apoi un apel către absolvenţii de liceu şi tinerii care au de gând să se înscrie la facultate, cerându-le să aibă încredere în Universitatea din Oradea, în corectitudinea şi profesionalismul cadrelor didactide ce aici. "În ciuda problemelor de moment, este o instituţie serioasă care vă poate asigura parcursul educaţional atât de important pentru dezvoltarea personală şi profesională", a mai spus Bodog.

Citeşte pe această temă şi articolul: 

Senatul Universităţii cere suspendarea rectorului Bungău, aflat în arest la domiciliu

Sentinţă definitivă: Rectorul Bungău, fosta decană Chipea şi soţii Dindelegan rămân în arest la domiciliu

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
@lumea
si nu e aceeasi situatie? Pe preoteasa asta psiholoaga Bungau a promovat-o sau departamentul si "comisia proprie" de concurs ? Deci, daca e bun de stat in arest pt asta sa-i mai caute si pe ceilalti "promovati" pe la dosare. Si sa inceapa cu Bodog ca pe el il doare acum integritatea altora.
Postat 13 Iulie 2016, 12:43 de cercetas
Cercetas - "tupeu de borfas"
Ale cui pacate ? Nu Bungau l-a promovat pe Bodog, ci comisia proprie de concurs. Interesant pui problema: daca a calatorit, dormit, mancat - nu e bine. Ca Nu a calatorit, .... E GRAV. Problema e la Facultate. Nu Bungau a ales decanul, ci Facultatea si Consiliul lui Bodog, promovandu-si candidatii si dand un vot in plus Nasului.
Postat 13 Iulie 2016, 09:39 de lumea
@andreimagheru
acum mai vii de acasa! Acestea fiind zise, ii mai adunam si pe cei pmeniti in comentariile anterioare si sa vedem cu cine defilam mai departe! Am tot vazut liste cu „astia nu”, cine deschide o lista cu „astia da” sau „asa ca astia”?
Postat 07 Iulie 2016, 09:36 de cercetas
clarificari
Bodog ar trebui sa ne arate mai intii teza de doctorat. Apoi sa faca lumina asupra modului in care a devenit profesor universitar. In al treilea rind sa ne spuna cum se simte cind e prodecan la o facultate al cărui decan pe nume MAGHIAR ADRIAN e comerciant de diplome false. Pe urma, mai vorbim si despre viitor. Rusine, Bodog, rusine Maghiar, rusine Curila, rusine Psaca Daniel (un hamesit), rusine toti decanii din Universitatea Oradea (oameni fara demnitate!), rusine Senatului!
Postat 07 Iulie 2016, 08:02 de andreimagheru
@TDS
Bun înțeles, așa ”vrea” mușchii tăi!
Postat 06 Iulie 2016, 23:37 de Josef_K
SCARBA
U.O.= o cloaca de nulitati care se cred...BALENE!
Postat 06 Iulie 2016, 22:32 de TDS
Onoare
Cand Bodog face referire la masuri ferme si curajoase, ar trebui sa fie primul care sa le ia. Sa puna la dispozitia celor interesati lucrarea sa de doctorat pentru a fi verificata si sa dovedeasca ca a indeplinit conditiile minimale de abilitare. Cum va permiteti d-le Bodog sa faceti apel la onoare cand dumneavoastra nu cunoasteti definitia acestui cuvant, ca de responsabilitate nici nu se mai pune problema. Ati fost onorabil cand ati manipulat mai bine de jumatate din consiliul facultatii pentru ca un profesor cum este dr. Bumbu sa fie tinut pe hol si sa nu i se admita CV-ul pentru a candida la functia de decan? Daca nu v-a reusit pasenta sa pesedizati functia de rector nu v-ati lasat pana l-ati determinat pe finul dv Maghiar Adrian sa va numeasca prodecan din dorinta acerba de a pune stapanire pe corpul profesoral din cadrul facultatii? Va place atmosfera care ati generat-o in randul colegilor, cand nimeni nu mai indrazneste sa aiba atidudine in fata dictaturii ce o promovati? Unde este onoarea de care vorbiti dand dovada de faptul ca nu ati reusit sa acceptati ca ati pierdut functia de rector incercand sa actionati astfel incat o persoana ca d-l Bungau sa fie terfelita fara drept si fara sa i se accepte un drept fundamental - prezumtia de nevinovatie? Cu siguranta stiti ca este total nevinovat, insa continuati sa-i manipulati pe cei ce nu cunosc caracterul si profesionalismul actualului rector, instigand la actiuni impotriva sa. Daca ati fi un om responsabil l-ati sprijini ca doar v-a fost coleg si il cunoasteti, ba mai mult va numit decan si nu in ultimul rand vreti binele universitatii. Prin actiunile dv nu faceti decat ce face sarpele incalzit la san ( sa muscati cu mult venin ). In concluzie vorba dv, d-le Bodog dati dovada de responsabilitate si onoare!
Postat 06 Iulie 2016, 16:02 de Nasa
tupeu de borfas
Cu ce difera situatia lui fata de a celor 4 nenorociti din arest? Faptul ca el si-a scos postul la concurs, decan fiind, ca l-a ocupat fara a indeplini criteriile cerute, ca nu-si gaseste teza de soctorat il pune intr-o situatie mai buna? Sa vada DNA-ul cine a semnat toate referatele de necesitate a scoaterii postului sau, rapoartele de evaluare (oare nu-i erau subalterni?), cu ce au venit la Oradea domnii profesori din comisia dansului, unde au dormit, ce au mancat si cine a suportat cheltuielile? Daca tot e sa faca Bungau puscarie, macar sa faca si pt ca l-a promovat pe asta si l-a numit pe Adisor decan. Astea chiar sunt pacate de neiertat!
Postat 06 Iulie 2016, 15:58 de cercetas
Vorbărie de politruc
Logica dlui Bodog: Dă-ți demisia Bungău, că eu m-am săturat să fiu (de două săptămâni) prodecanul lui Adi!
Postat 06 Iulie 2016, 15:36 de Josef_K
Bodoage Bodoage...
DNA are mici surprize si pt nenea Bodog. Da! Mesajul d-lui Bodog este unul corect, dar nu unul nou. Pana acum (ultimii 5-10 ani) ce a facut dansul si restul adormitilor din conducerea UO, in timp ce UBB sau UVT ne-au luat-o cu mult inainte??????? Nimic. Asa ca, aveti grija d-le Bodog. Mai bine va dati la fund si fugiti repede la Bucuresti..poate acolo va mai pierdeti cumva in multime ;).
Postat 06 Iulie 2016, 15:28 de OradeaCivitas
mesaj absolut corect,
doar ca nu dl Bodog este cel mai potrivit si credibil pentru a-l da. Sansa dlui Bodog a trecut.
Postat 06 Iulie 2016, 10:22 de poli
scapare
n-am putea scapa cumva de psd-isti la universitate? pleaca unu, vine altul, zici ca nu se mai termina.
Postat 06 Iulie 2016, 09:42 de leclick
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON