URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Finu' Grecu vrea la Primărie!

Finu' Grecu vrea la Primărie! NAŞULE, CONAŞULE. Despre apropierea liderului PNL Sântandrei de liderul judeţean Cornel Popa s-a vorbit încă din 2009, când fiul senatorului, Călin Popa (foto dreapta), l-a cununat pe Grecu cu cea de-a doua şi actuala sa nevastă, Evelyna, cu care are 2 copii. Încă de atunci cârcotaşii îi prevedeau lui Grecu o carieră în PNL, dar el a întârziat să demisioneze din PNG, ca să nu-şi piardă mandatul de ales local
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Campania electorală suceşte minţile. În foame de voturi şi de influenţă, partidele n-au niciun scrupul în a-şi promova candidaţi pătaţi, dacă nu dubioşi de-a dreptul.

"Parafat" ca interlop în urma numeroaselor scandaluri pe care le-a provocat, vestitul Grecu, pe numele său real Mihai Gabor, vrea să fie primar la Sântandrei, dar nu PNG-ist, aşa cum a fost ales consilier local în 2008, ci liberal, poziţie din care a "aruncat" deja primele săgeţi electorale. Forţat să recunoască public mutarea, Cornel Popa, preşedintele PNL Bihor, afirmă că nu el l-a ales să candideze, deşi Grecu e finul fiului său. "N-am auzit să fi dat măcar o palmă cuiva vreodată", încearcă s-o "scalde" Popa.

Secret aflat

PNL Bihor îl are candidat la Primăria Sântandrei pe controversatul Mihai Gabor, iar "desfăşurările de forţe" sunt în toi. În urmă cu două săptămâni, Grecu a organizat o primă întâlnire cu alegătorii, unde şi-a prezentat realizările din ultimii 4 ani, cât timp a activat ca şi consilier local PNG. La eveniment a participat inclusiv şeful PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, al cărui fiu l-a şi cununat pe Grecu, şi despre care se spune că l-a împins în competiţie.

În loc să anunţe public pe cine mizează, liberalii au ţinut candidatura la secret, conştienţi că nu-i tocmai cea mai bună lovitură de imagine. În schimb, într-o comună condusă de ani grei de PDL şi în care PNL lipseşte cu desăvârşire, Grecu are susţinători!

În mod hilar, vestea a fost făcută publică joi, chiar de contracandidatul lui Grecu, longeviviul edil Ioan Mărcuş. Într-o conferinţă de presă, PDL-istul acuza că "viitorul candidat al PNL la funcţia de primar", adică Gabor, dezinformează cetăţenii, spunând despre el că ar fi făcut promisiuni false despre proiectul Aparegio şi afirmând, pe de altă parte, că "Zona Metropolitană Oradea este a PNL". "Nu cred că este bine ca ZMO să fie asociată cu vreun partid, indiferent care ar fi el", arăta Mărcuş, criticându-l şi pe senatorul Popa care, deşi a fost de faţă la discurs, a rămas pasiv.

Luptător de frunte

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, despre Grecu, fost campion de lupte libere, se ştie că îşi frânează greu pornirile colerice, motiv pentru care de-a lungul anilor a fost implicat în numeroase răfuieli cu alţi exponenţi ai lumii interlope, precum Sanyi Neguş sau Gabi Dinamită.

Edificator este un episod din vara anului 2007 când, în Pasajul Vulturul Negru, angajaţii săi de la firma de pază Super Security, pe care o patrona atunci împreună cu Aurel Gavriş, naş şi din prima cununie, au atacat mascaţii veniţi să-l reţină în urma unui scandal avut cu Orsos Sandor, lider al firmei de pază Liberty. Susţinătorii lui Gabor au luat cu asalt duba, iar circul a continuat şi la sediul Poliţiei.

Grecu a ajuns să fie cercetat de procurori şi împreună cu Romi Neguş, pentru că l-au fugărit în octombrie 2010 cu sabia, în faţa Bisericii cu Lună, pe Constantin Mărie, un apropiat al sportivului Sandu Lungu, cu care se războiau.

Cu toate că el şi oamenii lui au fost suspectaţi şi că şantajau patroni pentru a face contracte cu firma lor, Gabor are cazierul curat, căci până acum toate dosarele i-au fost închise cu neînceperea urmării penale. Iar în ultimul an, mânat de ambiţii politice, s-a ferit şi mai tare de scandaluri.

Popa, apărătorul

Întrebat de BIHOREANUL cum de merge PNL în campanie cu un candidat cu trecut rău famat, preşedintele PNL Bihor a susţinut că n-are de-a face cu nominalizarea lui Grecu. "Nu eu l-am ales să candideze, ci este decizia organizaţiei locale şi a celei zonale, care e condusă de domnul Dumitru Neag. Eu nu fac decât să respect decizia colegilor", a spus Cornel Popa. "Pe de altă parte însă - a completat liberalul - vreau să subliniez că eu nu ştiu ca el să aibă o problemă cu legea şi nu am auzit să fi dat măcar o palmă cuiva vreodată". Dorind să-şi prezinte pozitiv candidatul, senatorul a plusat, zicând că Grecu a fost prezentat în mod fals ca fiind implicat în bătăi şi scandaluri. "Ce ştiu sigur este că au fost interese să fie prezentat pe invers", a spus Popa, fără să intre în detalii. Altfel spus: la trecutu-i mare, mare viitor!

Totuşi, poate ar fi fost mai onest s-o zică pe-aia dreaptă: într-o comună fief al PDL-ului, PNL-ul nu a găsit altă variantă de a-şi crea prozeliţi decât punându-l la butoane pe "şmecherul satului", cu rol de aspirator de voturi. Că doar e campanie, şi se iartă orice...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
29 Comentarii
@pnl
Da, grecu stie mersul comunei. Viziteaza camerele video instalate de primarie ca doar el sta in Oradea, are doar buletinul pe Santandrei. care e relevanta a cui e firma care a construit cladirea respectiva? A fost construita si atat conteaza. Ca fura primarul? Cine nu o face si care dintre voi nu ar face-o? Da stiu cine, interlopul grecu. El da tzepe doar la oradeni, pe cei din Santandrei ii protejeaza, ca sunt concetateni de buletin ai sai.
Postat 10 Iunie 2012, 09:45 de nenea
alege cu mintea
consilierii sa fie scimbati in totalitate ,sunt cu 2 fete
Postat 03 Iunie 2012, 21:56 de iasmi
alege cu mintea
SA CISTIGE CINE E MAI BUN,SI CONSILIERI VOR AVEA UN CUVINT DE SPUS
Postat 03 Iunie 2012, 21:53 de iasmi
ajung sa ne conduca drogati
fereasca-ne sfantul sa aj grecu primar.......din ultimul DROGAT, BETIV, CURVAR.... sa aj primar! asta va vinde tot ce a mai ramas de vadut...ce i drept nu mai sunt multe de vandut....dar decat el mai bine MARCUS!
Postat 02 Iunie 2012, 20:00 de client
atentie
Se pare ca nu se pot posta legaturi (link) ...asa ca : -gasiti pe bihon.ro (11.07.2010) un articol unde marcus spune cu gura lui ca lucrarea centrului medico-social(noul dispensar din Santandrei ) a fost facuta de :constructii bihor" si chiar aici in bihoreanul gasiti cum ca acea firma este a lui ghilea .... -cautati in MO (Înregistrarea nr. 73/1.784.828 din Monitorul Oficial partea a IV-a nr. 3759 din 1.9.2010) si vedeti cum se fac afaceri in familia PRIMARULUI DE SANTANDREI IOAN MARCUS....sau cel putin cum se faceau......... Cu putina rabdare, gasiti diverse minciuni spuse in presa de acest mare maestru al primaritului :)))))))
Postat 02 Iunie 2012, 00:28 de cora
atentie
-inlink-ul de mai sus gasiti cum IOAN MARCUS PRIMAR DE SANTANDREI se lauda cu inaugurarea acelui centru din Santandrei,lucrare facuta de "constructii bihor"..si vedeti mai jos a cui este aceasta firma(a lui ghilea gavril:)) „Avem aprobate 72 de apartamente, din care 24 de apartamente construite în 2010. Sperăm că acestea vor fi finanţate de Ministerul Dezvoltării, fiindcă de la buget nu putem realiza o asemenea investiţie. Şi anul trecut am avut încasări de la agenţii economici doar în proporţie de 70%”, spune primarul Mărcuş. #li-comment-1898237 UNDE SUNT ANL-urile domnule PRIMAR DE SANTANDREI IOAN MARCUS???? Si altele....aaaaaaaa da...de exemplu: -gasiti aici cum ca d-na Marcus Aurica(sotia PRIMARULUI DE SANTANDREI IOAN MARCUS) era asociata cu Tesan Ionel Cristian . Oare asta sa fie motivul pt care nu se doreste renuntarea la contractul cu TESAN PREST in ceea ce priveste transportul in comun EXECRABIL SI mult prea SCUMP????!!! Cred cu tarie ca se simte in Santandrei la fel ca in ograda lui...si ca este de o nesimtire crasa. Oamenii din Santandrei care nu stiu aceste lucruri considera ca este un primar bun, ca a facut multe pt comuna . Macar o situatie din cele negative ce se pot enumera ar fi trebuit sa dea de scris presei........oare de ce nu o faceti??!!!........asa ceva nu se poate scrie sau nu se vrea ???!!!!
Postat 02 Iunie 2012, 00:17 de cora
Vai,vai
Grecu are caracter? Grecu nu are nimic mici macar constiinta. Rusine pentru PNL sa sustina un asemenea om. Destept? Iauzi mai decand este si destept ca nu stie nici scrie bine, vai vai...
Postat 17 Mai 2012, 11:48 de eu
cata prostie
Terminati cu prostiile astea copilaresti,voi nici nu stiti de ce postati aici,doar postati aiurea....nu-l cunoasteti pe Mihai Gabor,e o persoana cu caracter,desteapta....care poate schimba in bine fatada comunei SANTANDREI!!!(pt cei ce nu stiu cum se scrie numele,vine de la Sfantul Andrei)....Orice schimbare in bine e binevenita,meritam un trai decent,respect in primul rand,simt ca am cam fost luati de prosti in ultimii ani cu multe...in fine,eu CRED in Aceasta echipa de consilieri(USL) si cred in acest om Mihai Gabor!!!numai bine
Postat 13 Mai 2012, 13:38 de Radu
vai
Rusine, Grecu nu are scoala, nu stie nici scrie nici citi bine si sa fie primar? Vai si amar! PNL va faceti de rusine cu un asemenea candidat.
Postat 04 Mai 2012, 09:37 de eu
SANTANDREI
GRECU NICI NU STA IN SANTANDREI CI IN ONCEA!!!Parca primarul trebuie sa stea efectiv acolo unde este primar!!!Stiti cat il intere pe el de sanandrei???zero
Postat 03 Mai 2012, 07:06 de 2
@un fost penal
1) Esti doar un fraier! 2)Sintandrei se scrie cu i nu cu a "INTELIGENTULE"!!:)).. Ai luat teapa, iar acest articol este la fel ca si celalalt o mare tampenie si singura concluzie pe care poti sa o tragi din aceste 2 articole este urmatoarea: "Marcus e disperat si ar face orice sa mai minta cetatenii inca 4 ani"!!
Postat 02 Mai 2012, 20:15 de anca
@SINTANDREISEANU
1)Ti-am aratat cum sa scrii corect ca esti locuitor din Santandrei. 2) Tu poate ca te crezi destept, tarane, treaba ta ! Eu sunt, nu ma cred !
Postat 02 Mai 2012, 17:01 de un fost PeNaL
@SINTANDRASEANU
Ce stie taranu la ce-i bun sofranu ! Te bagi in vorba ne-trebat
Postat 02 Mai 2012, 16:57 de oradean
pt oradean
oradean ,tu recunosti ca nu esti din Sintandrei si nu prea cunosti problemele,dar sa stii ca altii nu candideaza de frica actualului primar,pt ca ameninta cu controale si cu dosare pe oricine ar indrazni sa-l concureze din exterior,iar in interior se inconjoara de numai de prosti.Ajunge 22 de ani ca si primar a venit vremea ca si altii sa conduca comuna noastra.
Postat 02 Mai 2012, 16:56 de BRAZDA
pt penal
mai penalule da destept te crezi tu,da daca ai locui in Sintandrei si ai avea o problema la primarie ai vedea ca primarul nu-ti rezolva niciuna daca nu pica nimic,zice da,da,o sa vedem,dar nu face nimic.Asa ca mai lasa-ne ca ne-am saturat de Marcus si de lingaii lui.
Postat 02 Mai 2012, 16:50 de SINTANDRASEANUL
@oradean ,,cunoscatorul''
Ce face popa ciordel, vedem, ! Fii bun si spune-ne ce a facut ciordel asta pt Bihor ?! A fost vice la senat si prietenar de-al lui orban al mic, ala cu drumurile. Acum poanta a declarat ca taie 4 mld de euro de la investitii si-i baga in cur..te la bugetari si la pensionari. De ce ?! D-aia, ca mustele se prind cu miere ! Asa ca ce fonduri va aduce prapaditul asta de popa ciordel ?! Sau gibonul ?! Nu mai scrieti numai pt. idioti, care daca se pare ca astia ar fi majoritari in randul populatiei !
Postat 02 Mai 2012, 13:55 de un fost PeNaL
la comanda
Cunosc cat de cat situatia chiar daca nu sunt din santandrei si consider corect ceea ce a scris liviu.In rest d-l Popa Cornel este un om binecunoscut in Bihor si a facut multe pentru judet si pentru pnl.Mult succes pentru candudatii pnl.
Postat 02 Mai 2012, 10:09 de oradean
slab nivel
DACA LA NIVELUL LUI GRECU "ANALFABET" ESTE PNL-UL ATUNCI NE-ATI DAT UN PONT PE CINE TREBUIE VOTAT!!!VAI SI AMAR
Postat 01 Mai 2012, 22:31 de 1
PAREREA MEA
vezi ca a-ti postat " amandoi" cu aceeasi adresa ,atentie la neatentie
Postat 01 Mai 2012, 21:53 de PT eu si noi
PAREREA MEA
este ca tu esti un nimeni si te bagi in seama ca si chilotii in c,,,ur
Postat 01 Mai 2012, 21:45 de PT INTERLOP
Popa Cornel
Ce nu aveti bani p;t campanie,nu va mai puteti baza pe Fratii Micula, ati ajuns la cheremul batausilor?Va ameninta?Va santajeaza?Ce faceti dle senator Popa?O dati in bara, ne faceti de rusine cu pramatia de Grecu?
Postat 01 Mai 2012, 21:42 de eu si noi
reclama
Acest articol este publicitate cap -coada,la cererea lui marcus,deoarece nici el nu si-a anuntat candidatura ,prin sat se stia sigur ca el o sa demisioneze din pd,dar in ultimul moment si-a dat seama ca va pierde primaria si nu a riscat sa piarda si partidu,care se pare ca oricum ii va cere socoteala...
Postat 01 Mai 2012, 21:42 de liviu
grecu
Cea mai mare greseala a domnului Popa Cornel sa-l sustina pe Grecu-Mihai Gabor in campania pentru primaria Sintandrei,indiferent cit i-a promis Grecu Pacat din cauza unui interlop certat cu legea,sa piarda partidul PNL Noi cum lamurim votantii nostrii despre acest episod?Deja ma intreaba lumea ce-i cu voi?Ba fratii Micula ,ba interlopi,ba drogati,pina la urma vom pierde increderea oamenilor.Dl Popa este foarte naiv sau este silit de copii sa decida asa.Ma gindesc ca tinerii din Sintandrei nu-l vor vota
Postat 01 Mai 2012, 21:39 de interlop
campion
nici nu af fost fraieru campion la lupte!! poate la tras pe nas sau la tras tepe sau la BATUT SOTIA!!!!!
Postat 01 Mai 2012, 19:50 de campion
haha
taranu ala de grecu si-a ales bine candidatura da sa ramana dracu acolo la el in sat sa nu mai calce in oras ca pute a ccat
Postat 01 Mai 2012, 18:36 de bbb
maraciuca
daca promite ca nu mai trage pe nas,eu il votez
Postat 01 Mai 2012, 16:27 de aspirator
eu votez USL BIHOR
Mult succes Mihai GABOR! Jos ciuma portocalie! Nu va vindeti sufletul satanei de Basescu votand rusinea PDL!
Postat 01 Mai 2012, 12:18 de rd
e dreptul lui sa participe!
ca cetatean e liber sa candideze ma mira ca altii nu o fac ! care e problema defapta ca nu lasam COMPETITIA sa si spuna pasul :))) sa mai candideze si altii si cel mai BUN sa fie ales, dar daca candideaza doar 3 normal ca se stiu scorurile :)) cartile gata facute, nu stim sa profitam si sa ne folosim de aceste alegerii :)) sa ne distram cu ei ca si ei o vor face 4 ani cu noi :))) sa transpire pentru VICTORIE :))) nu stim sa ne apreciem la modul REAL ci doar ca BARFA , nu stim sa scoatem la suprafata ce este bun din societate.
Postat 01 Mai 2012, 12:12 de bravo lui
hahaha
Auzi tu ZMO este a PNL?!!!!!!!!Dar ce-ar fi sa fie a UDMR//
Postat 01 Mai 2012, 10:57 de soso
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON