URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 August 2016, 16:06

Experiment. Teatru. Clandestin: Cursuri de teatru pentru copii, tineri şi seniori în Cetate

Experiment. Teatru. Clandestin: Cursuri de teatru pentru copii, tineri şi seniori în Cetate (foto: Alice Maestroni, Experiment. Teatru. Clandestin)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia Culturală "Experiment. Teatru. Clandestin." organizează cursuri şi programe de teatru create special pentru copii cu vârste între 5 şi 10 ani, tineri cu vârste între 16 şi 40 de ani şi seniori. Cursurile vor începe în luna septembrie şi se vor desfăşura în Cetatea Oradea, unde asociaţia îşi are sediul.

Potrivit organizatorilor, laboratorul de teatru pentru copii cuprinde activităţi menite să descopere şi să dezvolte atât aptitudini actoriceşti, cât şi aptitudini colaterale (desen, pictură, dans, muzică, deprinderi practice).

Proiectul se desfăşoară sub motto-ul "Creşte prin teatru". "Cursul va cuprinde şi exerciţii de dezinhibare, improvizaţie, citire, memorare şi interpretare. Cursul este săptămânal, presupune opt şedinţe a câte 120 de minute şedinţa. Numărul maxim de participanţi este de 15 copii. La final, părinţii vor putea să participe la o lecţie deschisă, sau la un mini spectacol cu cei mici", se arată într-un comunicat al organizatorilor. Cursul costă 200 lei.

Cel de-al doilea laborator de teatru se adresează persoanelor cu vârste între 16 şi 40 de ani şi se desfăşoară sub egida "Eu exist". "Acest curs durează trei luni, iar programul cuprinde: improvizaţie scenică, artă oratorică, impostaţie vocală, dicţie şi tehnica vorbirii, citire şi (re)citare, arta actorului de teatru, reprezentaţii cu spectacolele create în cadrul cursului", au precizat reprezentanţii Experiment. Teatru. Clandestin.

Numărul maxim de participanţi este de 15 persoane şi costă 100 lei pe lună. "Acest proiect se adresează tinerilor care se află într-un moment de impas cultural şi le oferă posibilitatea să pătrundă fără greutate într-un mediu artistic, facilitându-le atât descoperirea şi dezvoltarea aptitudinilor artistice, cât şi oportunitatea de a identifica noi forme de exprimare", au mai precizat organizatorii

Tot din septembrie, ETC dă startul Clubului de Seniori. Acesta este dedicat persoanelor cu vârste de peste 55 de ani. Laboratorul presupune cursuri şi spectacole de teatru cu şi pentru persoanele de vârsta a III-a.

Pentru informaţii şi înscrieri, doritorii pot suna la numărul 0757.365.146 sau trimite un mail la crea.arta@gmail.com.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON