URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 13 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Ianuarie 2017, 11:40

Echipajele RER Ecologic Service au lucrat toată noaptea pentru deszăpezirea oraşului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ninsoarea abundentă căzută miercuri peste Oradea a făcut ca utilajele RER Ecologic Service să rămână pe străzi şi în timpul nopţii, ca să împrăştie materiale antiderapante.

Cele 12 autospeciale dotate cu accesoriile necesare pentru împrăştierea de sare şi nisip, respectiv clorură de calciu, au parcurs în timpul zilei străzile în ordinea categoriilor de urgenţă: I, II, III şi parţial urgenţa IV.

"Având în vedere scăderea temperaturii şi faptul că a îngheţat, în cursul nopţii am reluat din nou urgenţa I. În acest moment echipele RER lucrează la curăţarea trotuarelor, pe intervenţiile care se impun datorită condiţiilor speciale şi la ceea ce a mai rămas de rezolvat din urgenţa IV şi chiar pe urgenţa II şi III, unde intervenţia se impune a doua oară. Până în acest moment s-au împrăştiat 387 tone de sare şi 19 tone clorură de calciu", a declarat, joi dimineaţă, Ionel Ban, director de producţie în cadrul RER Ecologic Service.

Piaţa Unirii şi zona pietonală au fost curăţate manual de echipajele RER.

Urgenţa I reprezintă toate arterele principale, căile mijloacelor de transport în comun,  intrările şi ieşirile din oraş; urgenţa a II-a o reprezintă căile de legătură dintre cartiere, urgenţa a III-a - toate străzile asfaltate din oraş şi urgenţa a IV-a - toate străzile neasfaltate din municipiu.

Obligaţiile cetăţenilor

Printr-un comunicat de presă transmis joi de Primărie, orădenilor li se reaminteşte că, în conformitate cu prevederile Hotărârii de Consiliul Local nr. 720 din 2016, art. 16, 17 şi la art. 18, au următoarele obligaţii: să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele aferente imobilelor care fac parte din asociaţie; să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuare din dreptul spaţiilor deţinute cu orice titlu, în care îşi desfăşoară activitatea sau pe care le folosesc în alte scopuri; să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuare din dreptul imobilelor în care locuiesc sau pe care le folosesc în alte scopuri.

"Nerespectarea prevederilor menţionate mai sus se sancţionează cu amenzi de la 1.000 la 2.500 lei", se mai arată în comunicat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Night life
Nu cred ca medicii de garda si-ar dori sa apara in ziare...
Postat 05 Ianuarie 2017, 14:16 de Iness
Sa le ridicam statui ?
Fantastic.Au lucrat "toata noaptea"......Medicii de garda,brutarii,dispecerii etc.etc. lucreaza de cateva ori pe saptamana, tot anul "toata noaptea" si nu apar in articole de ziar.
Postat 05 Ianuarie 2017, 12:37 de Citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6134 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON