URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Aprilie 2024, 18:00

Cum îi temperează poliţiştii rutieri pe vitezomanii care confundă Bulevardul Cantemir din Oradea cu autostrada

Cum îi temperează poliţiştii rutieri pe vitezomanii care confundă Bulevardul Cantemir din Oradea cu autostrada foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De când a fost lărgit şi modernizat, Bulevardul Cantemir a devenit o adevărată pistă de curse pentru vitezomani. Doar la sfârşitul săptămânii trecute, trei şoferi au fost prinşi circulând cu viteză nepermisă, motiv pentru care au rămas pietoni... 

Cu 142 km/h

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, toţi cei trei şoferi au fost prinşi în noaptea de sâmbătă spre duminică. Primul, un orădean în vârstă de 23 ani, a fost oprit sâmbătă, la ora 23.45, de polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene. Conducea un Audi cu 142 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h, motiv pentru care s-a ales cu amendă şi a rămas fără permis pentru 120 zile.

O oră mai târziu, echipajul Biroului Drumuri Naționale și Europene a tras pe dreapta un şofer de 20 ani, tot din Oradea, care gonea la volanul unui BMW cu 117 km/h, înregistrată radar. Un sfert de oră mai târziu, în zonă a apărut un nou vitezoman, un tânăr de 22 ani din Dobreşti. Aflat la volanul unui Peugeot, acesta circula cu 114 km/h, înregistrată radar.

Pentru că cei doi conducători auto au depăşit limita legală de viteză cu peste 60 de km/h, au rămas fără permis pentru 90 de zile.

Drogat în Arest

În total, la sfârşitul săptămânii trecute, Poliţia Bihor a organizat 21 de acţiuni pe şoselele din judeţ, în care au fost implicaţi 407 polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 185 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 2.089 de persoane, au fost efectuate 1.199 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri şi s-au aplicat 595 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 228.443 de lei, cele mai multe, 310 la număr, fiind pentru depășirea limitelor legale de viteză.

Totodată, echipajele din trafic au reţinut 48 de permise de conducere, 20 de certificate de înmatriculare şi au constatat 20 de infracțiuni, majoritatea pentru şofat sub influenţa alcoolului sau a drogurilor. În cel din urmă caz, autorul, un orădean de 26 ani găsit luni dimineaţa circulând „amețit” cu maşina pe strada Ogorului, a şi fost reţinut pentru 24 ore. Ancheta în acest caz se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON