URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Decembrie 2014, 11:31

Cu bune, cu rele...

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A fost un an cu bune şi rele. Un an cu campanii electorale, în care au curs pomenile peste popor, dar în care acesta, nesimţit, a mulţumit frumos şi a votat cu altul.

Instituţiile care s-au remarcat în judeţ au fost DNA-ul, Consiliul Judeţean şi Primăria Oradea. Despre CJ numai de bine. Activitate impecabilă, fără greşeală. Nici nu-i de mirare, că acolo nu se întâmplă nimic de trei ani. Aeroportul e moştenire de pe vremea lui Ţîrle, iar Muzeul a căzut în uitare. Oricum, la epidemia de arestări din ţară, este remarcabil că la noi niciun şef de la judeţ n-a fost priponit.

DNA este fără îndoială instituţia capabilă să cureţe lumea afacerilor, dar şi pe cea politică. Poate că totuşi n-ar trebui să strice muniţia pe teme minore şi mize mici. După muşte nu e rentabil să tragi cu tunul.

Primăria Oradea a fost sufocată de lucrări şi, după un an 2013 irosit, parcă i-a mai venit sângele în obrăjori. E clar că municipalitatea poate gestiona cu greu un volum de 150-200 milioane euro pentru investiţii, mai ales că sunt bani europeni, ceea ce presupune calitate şi termene ferme. Cu numeroase gloanţe trecute pe la urechi, Primăria are speranţa că mare parte din proiecte vor fi finalizate, chiar dacă în ceasul al 12-lea.

Ce ne aşteaptă? Un an, şi apoi alţii la fel de intenşi. Tocmai se află în dezbatere proiectul de dezvoltare a municipiului pe 2014-2020, ce prevede alte investiţii de 200 milioane euro care ne-ar putea schimba semnificativ viaţa. Sănătoşi să fim şi să avem putere de a ne-o face mai frumoasă. Un an bun tuturor bihorenilor!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Punem Bihorul pe primul loc !!!
La DNA Oradea se discută despre peştii de acvariu, nicidecum despre rechini sau măcar nişte crapi cu icre !!! Consiliul judeţean Bihor este o instituţie inutilă chiar şi pentru angajaţii săi, aşa că va fi linişte până o să găsească cineva să o facă dispărută cu totul !!! Primăria orădeană a încercat de vreo şase ani să descifreze strategia începută prin 2007 şi concepută până către 2026 dar, nereuşind să buchisească decât titlurile, a găsit de cuviinţă să facă una nouă care să poată fi citită pe limba lor de amatori !!!
Postat 29 Decembrie 2014, 12:52 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON