URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Noiembrie 2017, 18:25

Criminalul lui Radu Bogdan e de negăsit. Parchetul Bihor cere ca suspectul Sorin Rogia să fie arestat în lipsă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Criminalul tânărului Radu Bogdan, descoperit joia trecută decedat, cu capul zdrobit pe malul Peţei, este căutat în continuare de poliţiştii bihoreni.

La sfârşitul săptămânii trecute, în baza unui mandat de percheziţie emis de judecător, poliţiştii au percheziţionat două dintre imobilele deţinute de părinţii suspectului Sorin Ioan Rogia, şi, în prezent, fac audieri în rândul rudelor şi cunoştinţelor acestuia.

Totodată, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor arestarea în lipsă a acestuia.

"S-a depus propunerea de arestare în lipsă a inculpatului în cursul zilei de marţi, iar cererea îşi va urma cursul", a explicat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău.

Solicitarea de arestare a procurorilor va fi analizată în următoarele zile de judecătorul de drepturi şi libertăţi a Tribunalului Bihor.

Măsura este necesară deoarece numai în baza unui mandat de arestare inculpatul poate fi dat în urmărire naţională, respectiv internaţională.

După cum se știe, Poliția a făcut, sâmbătă, un apel la adresa populației, făcând publică și imaginea suspectului, pentru ca, în cazul în care cineva îl vede, să sune la 112. Sorin Rogia era cel mai bun prieten al victimei și a dispărut de acasă chiar în noaptea crimei. De atunci nu a fost de găsit.

Principalul suspect al crimei are și alte probleme cu legea. Rogia a fost trimis în judecată în luna iunie a.c. după ce, în septembrie 2016, ar fi incendiat mai multe tomberoane şi igluu-ri de colectare a deşeurilor din municipiul Oradea. Instanța nu s-a pronunțat încă în acest dosar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
In lipsa e cea mai eficace arestare.
E mai ieftin pentru ca nu se vonsuma resurse, nu e nevoie de catuse si poate fi condamnat pe viata, fara masa si cazare asigurata de ceilalti contribuabili. Asa sa faceti fu toti criminalii, iar procurorii vor putea fi niste simple aplicatii android care nu ar avea nevoie de salarii uriase sau pensii speciale. Chiar asa, de ce nu s-ar desfiinta functiile publice de procuror si politist, daca merge si asa, fara subiecti de arestat.
Postat 14 Noiembrie 2017, 19:09 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON