URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Noiembrie 2014, 14:32

Comercianţii din Rogerius sunt mutaţi în piaţa modernizată, dar nu au cum să-şi închidă mărfurile (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi Primăria şi ADP Oradea, prin primarul Ilie Bolojan şi directorul Liviu Andrica, anunţau în urmă cu o săptămână şi jumătate că pieţarii din Rogerius vor avea toate condiţiile să-şi desfăşoare activitatea pe durata lucrărilor în zona bazarului, lucrurile nu stau chiar aşa.

Luni dimineaţă, sub supravegherea reprezentanţilor Administraţiei Domeniului Public Oradea, cei 178 de agenţi economici care-şi desfăşoară activitatea în bazarul Pieţei Rogerius au început să se mute în partea modernizată a acesteia, situată spre strada Blaise Pascal.

Firmele care lucrează la transformarea pieţei într-un centru comercial agro-alimentar au amenajat aici 132 de module, de câte patru metri pătraţi, şi opt spaţii comerciale, a câte 12 metri pătraţi, care vor găzdui, cel puţin pe perioada lucrărilor, pieţarii din bazar.

Chiar dacă, la sfârşitul lunii octombrie, primarul Ilie Bolojan anunţa, într-o conferinţă de presă la faţa locului, că boxele urmează să fie dotate cu rulouri metalice astfel încât comercianţii să-şi poată lăsa în siguranţă marfa în acestea, pe timp de noapte, ori când nu merg la piaţă, acest lucru nu s-a adeverit complet.

Luni dimineaţa, doar circa 30 de module, din cele 132, aveau acea "perdea" metalică, fapt care i-a nemulţumit pe comercianţi. "Aceste rulouri metalice sunt în curs de montare. Toate modulele le vor avea până marţea viitoare", a declarat, chestionat de BIHOREANUL, şeful ADP, Liviu Andrica. Întrebat de ce modulele nu au fost finalizate la timp, Andrica a afirmat: "Trebuia să eliberăm tronsonul pentru că trebuia să înceapă partea a doua a lucrărilor".

"Comercianţii au create condiţii de vânzare mult mai bune decât aveau în bazar. În plus, pe timpul nopţii, partea aceasta a pieţei va fi închisă şi păzită. De altfel, ne-am înţeles cu agenţii economici ca, până când toţi vor putea să-şi închidă modulele, să funcţionăm după un orar mai scurt, între orele 9 şi 18, nu între 8 şi 20, ca în mod normal. Aşa, vin şi pleacă toţi deodată", a mai spus directorul ADP Oradea, precizând că o metodă similară a fost folosită când au fost amenajate modulele din Piaţa Cetate.

Unii dintre pieţari, însă, şi-au improvizat deja nişte prelate cu care şă-şi închidă modulul, pentru a sta liniştiţi că marfa nu le e furată. "Vreau să le mulţumesc tuturor comercianţilor, au fost oameni înţelegători", a ţinut Andrica să mai precizeze.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON