URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iunie 2023, 19:00

Clădirea Poliției Oradea va fi reabilitată în premieră. Proiectul a fost aprobat (FOTO)

Clădirea Poliției Oradea va fi reabilitată în premieră. Proiectul a fost aprobat (FOTO) foto: Primăria Oradea
Clădirea Poliției Oradea va fi reabilitată în premieră. Proiectul a fost aprobat (FOTO) foto: Primăria Oradea
Clădirea Poliției Oradea va fi reabilitată în premieră. Proiectul a fost aprobat (FOTO) foto: Primăria Oradea
Clădirea Poliției Oradea va fi reabilitată în premieră. Proiectul a fost aprobat (FOTO) foto: Primăria Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii orădeni vor să îşi reabiliteze în premieră sediul din Calea Aradului care necesită lucrări de termoizolare şi hidroizolare.

Instituţia Arhitectului-şef a avizat în şedinţa de joia trecută propunerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor de renovare a imobilului folosit de Poliţia Municipiului.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, sediul urmează să fie reabilitat pentru prima dată de la construcţia în 1995. 

„Clădirea respectivă a fost construită în anul 1995 şi a intrat în administraţia IPJ Bihor în acelaşi an, având destinaţia de post de poliţie şi este utilizată şi în prezent. De la darea în folosinţă până în prezent, nu s-au realizat lucrări de modernizare sau reabilitare, doar lucrări de reparaţii curente", se arată în informarea municipalității.

Proiectul propune renovarea energetică aprofundată a clădirii, lucrările urmând să cuprindă de la desfacerea şarpantei actuale şi a stratificaţiei de hidro-termoizolaţie până la refacerea hidroizolaţiei şi termoizolaţiei şi anveloparea imobilului cu vată bazaltică, peste care se va aplica tencuiala exterioară.

„De asemenea, se propune realizarea unei hidroizolaţii orizontale şi verticale în spaţiile umede (grupuri sanitare) şi se propune o hidroizolaţie din membrana termosudabilă pe întreg peretele demisolului", se menţionează în comunicat.

Printre multe altele, tâmplăria din lemn sau PVC va fi înlocuită cu PVC cu eficienţă termică ridicată, iar apele pluviale de pe învelitoare vor fi dirijate către terenul natural aflat în vecinătatea clădirii. În plus, pe terasa necirculabilă de pe clădire se vor monta 88 de panouri fotovoltaice cu proprietăţi anti-glare.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, valoarea totală a proiectului este de 5.383.513,95 de lei, cu TVA. Investiția beneficiază de bani europeni, prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Lucrările au ca termen de finalizare luna septembrie a anului 2024.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Sandu cel cu buda in curte
Ce pasaje visezi si aici nebunule? Tu la orice articol deviezi, asa cum esti cu capul. Ttebuie sa il laudam pe Blolojan ca face pasaje, sute de curse aeriene, ca face dezvoltare. Vai da penibil esti cu pasajele tale, si aici trebuie sa pomenesti de ele? Iti place sa te plimbi cu cazanul tau de Mercedes pe centura. Na fiecare cu placerea lui.
Postat 28 Iunie 2023, 05:41 de adi13
Mihaita
Cele mai bune glume, sunt glumele proaste facute bine. Tu nu te incadrezi. Acest text nu îmi aparține, e PARAZIȚII ::::)))))))
Postat 27 Iunie 2023, 21:25 de Sandu2100
@SANDU2100
Care e problema sandu2100? Nu se mai poate glumi. Stai jos prostovane cu propaganda si pasajele tale. Vorbeam de cocalarii din politie si BMW-urile lor. Ce ma iei cu pasajele tale, hai plimba ursu si fa propaganda in alta parte tarane!
Postat 27 Iunie 2023, 16:55 de Mihaita
O mizerie!
Caminele de nefamilisti de pe Atelierelor aratau infinit mai bine decat arata cladirea aia! 99% dintre vizitatorii care intra acolo au libertatea de miscare mult diminuata, asa ca ma intreb cine a distrus usile/peretii/mobilierul?! Militistii nici intr-un caz, ei sunt oamenii legii (ha, ha, ha), ai ordinei si disciplinei....
Postat 27 Iunie 2023, 12:19 de pinonel
Mihaita
Dar despre pasajul Odorhei, nu ne zici nimic ???? O fi bun, o ba :::)))
Postat 27 Iunie 2023, 00:33 de Sandu2100
Mihaita
Dacă une BEMEVEU, e propagandă.
Postat 26 Iunie 2023, 22:58 de Sandu2100
e bine daca toate cladirile multifamiliare si ale autoritatilor publice folosesc la maxim amprenta la sol
si pe acoperis fie il fac verde sa capteze si nu deverseze apa de ploaie in canal, fie il fac fotovoltaic..
Postat 26 Iunie 2023, 22:28 de unu
Alb, culoarea BMW-urilor de curse
Si parcarea sa fie plina numai cu BMW-uri.
Postat 26 Iunie 2023, 20:06 de Mihaita
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON