URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Octombrie 2021, 21:17

Cine era Dan Petrescu, miliardarul român care a pilotat avionul prăbuşit lângă Milano

Cine era Dan Petrescu, miliardarul român care a pilotat avionul prăbuşit lângă Milano sursa foto: milano.corriere.it
Cine era Dan Petrescu, miliardarul român care a pilotat avionul prăbuşit lângă Milano sursa foto: radu-tudor.ro
Cine era Dan Petrescu, miliardarul român care a pilotat avionul prăbuşit lângă Milano sursa foto: cancan.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În timp ce autorităţile încă nu au prezentat informaţii concrete privind identitatea persoanelor care se aflau în avionul de mici dimensiuni prăbuşit duminică, într-o zonă rezidenţială din Milano, la câteva minute după ce a decolat, jurnaliştii din Italia, dar şi cei din Bucureşti, susţin că aeronava era pilotată de omul de afaceri român Dan Petrescu (68 de ani).

Ziarul Libertatea citează publicaţia italiană La Repubblica, dar şi un oficial din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, care confirmă că Petrescu era la manşa aeronavei, iar la bord mai erau soţia acestuia, Regina, în vârstă de 65 de ani, fiul lor, Dan Ştefan Petrescu (30 de ani), şi încă nişte prieteni.

Corriere della Sera scrie că aceştia ar fi prieteni cu Petrescu jr., fiind vorba de bărbat italian, o femeie cu cetăţenie română şi franceză, copilul lor de un an şi bunica maternă a copilului, de asemenea de cetăţenie română. A opta victimă ar fi un tânăr străin. Toţi cei care s-au aflat în avion au murit în urma impactului devastator.

Până acum, Ministerul Afacerilor Externe a confirmat oficial moartea a doi români din aeronavă, fără a oferi alte detalii despre ei.

Petrescu

Jurnalistul Radu Tudor a publicat, duminică seară, o fotografie rară, cu Dan Petrescu, soţia lui Regina şi fiul lor Dănuţ. Milionarul era un personaj foarte discret (sursa: radu-tudor.ro)

Mai bogat ca Ţiriac

Dan Petrescu era un potent om de afaceri, cu multiple investiţii în zona imobiliară. Emigrat din România încă înainte de 1989, el controla, după cum scrie Antena 3, suprafeţe mari de terenuri din Bucureşti, dar şi din ţară.

Printre altele, firmele lui Petrescu au construit zeci de centre şi galerii comerciale, inclusiv cele în care funcţionează mai multe magazine Metro, Auchan, Carrefour şi Real din România. Spaţiile au fost închiriate pentru perioade cuprinse între 10 şi 20 de ani, ceea ce i-a adus investitorului o avere considerabilă, cu active estimate la 3 miliarde de euro, potrivit jurnaliştilor din Italia. Tot Petrescu ar deţine circa 150 de apartamente în Bucureşti, dar şi mai multe vile.

"Era un om foarte bine din punct de vedere material, ceea ce se ştie, avea circa, nu exagerez, aproximativ 150 de apartamente numai în zona Primăverii, Herăstrău, Aleea Alexandru, plus foarte multe proiecte viitoare. Spaţii comerciale, multe de tot, vreau să vă mai spun şi de vile, absolut în locaţii superbe. De-a lungul timpului, veneau toţi la el să-i vândă şi cumpăra cele mai bune lucruri. Avea un fler extraordinar", a declarat Eduard Uzunov, om de afaceri, pentru ştirileprotv.ro.

Fostul tenismen Ion Ţiriac, cu care Petrescu a făcut afaceri în anii ’90, a spus de mai multe ori despre acesta că este mai bogat decât el.

Cu toate acestea, Dan Petrescu (foto jos, sursa g4media.ro) a rămas o prezenţă discretă, ba chiar cei care l-au cunoscut au spus că se îmbrăca modest, circula adesea cu companii aeriene low cost, ba chiar şi cu autobuzele publice. În ultimii ani, el ar fi locuit la Monaco.

Dan Petrescu

Mergeau în Sardinia

Duminică, familia Petrescu şi prietenii lor au pornit de la Milano spre Olvia, Sardinia, unde Petrescu a cumpărat o vilă în urmă cu trei ani, pe care fiul său nici nu a apucat să o vadă. Acum, ar fi decis să petreacă câteva zile acolo. De altfel, mama omului de afaceri român, o femeie în vârstă de 98 de ani, i-ar fi aşteptat în această vilă, după cum scrie presa din Italia.

Încă nu se ştie de ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit atât de violent. La câteva minute după decolare, pilotul a făcut o întoarcere bruscă, dar n-a reuşit să aterizeze într-un loc sigur, ci s-a prăbuşit peste o clădire aparţinând municipalităţii din Milano şi care, din fericire, era goală, fiind în renovare.

Autorităţile din Italia au găsit cutia neagră a aeronavei fabricată în 2015, pe care Petrescu ar fi cumpărat-o împreună cu Vova Cohn, fost acţionar al clubului Dinamo Bucureşti.

Aparatul Pilatus YR-PDV era înmatriculat în România şi a decolat pe 30 septembrie din Bucureşti, spre Milano.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
68ani
Cel mai probabil infarct miocardic. Ca singurul pilot la bord, a vrut sa aterizeze imediat. /// pt conspirationsisti: (1) aranjeaza moartea in mod spectaculos (2) se baga in afacearea incultei (scuze, ocultei) cu covid-pfizer...
Postat 04 Octombrie 2021, 09:02 de sasi
Dust în the wind.
E clar ca domnul era superinteligent, cred ca și întreaga sa familie. De acum încolo se vor odihni în pace, amin.
Postat 03 Octombrie 2021, 22:22 de User anonimizat
R.I.P.
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace
Postat 03 Octombrie 2021, 21:37 de Sandu2100
Bihorel
Se ținea bine la 30 de ani...nu și arăta omul vârsta (de la un articol la altul și a schimbat cnp-ul):))
Postat 03 Octombrie 2021, 21:28 de Adrian_Preda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON