URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Mai 2023, 09:00

Cadou de la hoți: De ce au descins polițiștii la stâna viceprimarului din Vașcău

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zarvă mare la Vaşcău săptămâna trecută, când poliţiştii au descins la stâna de lângă satul Câmp Moţi, unde îşi ţine peste vară oile viceprimarul PNL-ist al oraşului, Marius Popa, şi unde oamenii legii au găsit aproape 20 metri cubi de lemn de molid furat.

Ale cui erau lemnele nu e clar. Deşi arătat de localnici cu degetul, vicele neagă orice implicare în vreun furt, iar lui Bihorel i-a explicat că stâna cu pricina nu-i doar a lui, ci „a trei - patru familii”, pe care, însă, deşi e de un deceniu pe-acolo, nu le cunoaşte.

Nu ştie deci cine i-a lăsat lemnele în ogradă şi, chiar dacă le-a văzut înainte să ajungă poliţiștii, nu i-a anunţat, pentru că, ghici ce?: „nu e treaba mea”.

Până când se lămuresc lucrurile, oamenii legii au consemnat că stiva uriaşă de brad de la stâna vicelui e „material lemnos abandonat”, care a fost ridicat şi depus într-un depozit al Ocolului Silvic Sudrigiu, spre disperarea proprietarului. Ăla care o fi el...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Așa ajung aceștia consilieri...
...și la Oradea s-au în alte zone, majoritatea furau lemn, piatră șamd., prin banii încasați la negru își cumpărau posturile prin partide, funcții la stat, milițieni la MAI șamd.. Trăiască ”Rrom-ânia” cu calficările ei metehne și hoție.
Postat 16 Mai 2023, 21:10 de Morometul
Primarul din satul Cou
Bai baieti, va agitati degeaba. Surse spun ca l-au vazut pe actualul primar antrenandu-se prin Camp Moti, alergand printre dealuri si doline, luptandu-se cu ursii, doborand copaci si dormind pe frunze uscate ca sa ii faca fata lui popa Sebi in ceea ce urmeaza a fi cea mai scurta lupta elecorala de pe valea Crisului Negru. Planul lui ar fi sa iasa din pestera cu o zi inainte de voturi, sa ii arate lui Sebi ce poate si apoi sa se declare invingator. Si cand zic ce poate, o sa scoata listele cu rromii (ca nu avem voie sa le spunem altcumva) cazati prin tot Coul. Se zice ca nici Sebi nu doarme si trateaza cu Cel de Sus ca sa ii intunece mintile lui Porge si sa nu se mai opreasca din alergat pana dupa alegeri. PS: a se trata ca un pamflet, Porge are deja planul facut, nu alearga, nu mananca, nu se cearta cu nimeni. Doar bea
Postat 04 Mai 2023, 09:30 de Victorvlad12
DE FURAT FURA TOTI
Ai dreptate socotelile sint la NESS .FLORIN habar nu are Cu o sticla de JIDVEI il reduce pe PRIMAR la tacere . Oricum situatia din Vascau e jalnica .Ei nu l plange pe Marius ca inafara de interesul personal si capatuiala nu l intereseaza nimic .Si are afacererile lui cu cei care executa lucrfarile in cadrul Primariei . Firmele de casa varsa comisioane serioase Speram in regionalizare sa rezolve problema
Postat 04 Mai 2023, 08:40 de DAVIDE
@DAVIDE
Sa nu te superi pe mine ca te contrazic, dar ar fi bine sa te mai informezi inainte sa scrii. Nu te contrazic ca Marius ar putea face mai multe sau sa plece de pe functie dar PrimGospodarul satului Cou nu ii da voie sa faca nimic. Ii este frica ca ii fura functia. Iar mMarius nu pleaca pt ca nu-l lasa partidul. E bun de pion si atat. La cat fura si Marius nu are nevoie de salariul de la Primarie. Scandalul de acum e uneltit de primarul Porce ca sa ii mai stinga lui Marius din setea de putere si sa arate ca el nu are contracandidat la urmatoarele alegeri. Politia cauta vinovat pentru scobitorile astea si il lasa pe Porce care a furat hectare intregi de padure. Frate-su Ness are pe caiet cantitatile, beneficiarii si socotelile. Nu candideaza ness, nu candideaza decat the one and only Florin Porge, marele si tarele binefacatoru al meleagurilor vascauane, cel care a adus parjolul, seceta si prapadul zonei. Chiar daca ar candida fiu-sau impotriva lui, tot ar fua voturile si ar castiga. Traiasca Jidveiul
Postat 03 Mai 2023, 13:59 de mandrucasuntoradean
nerusinare crasa -e viceprimar de 4 ani si nu face nimic decat ia salarul cu nerusinare si fura padurea din primul an
dupa 4 ani viceprimarul nu a realizat nimic decat merge acasa in buzunare cu peste 4 miliarde de la cetatenii din Vascau .Orasul arata jalnic .Iar lemne fura ei toti si primarul si viceprimarul. Acum incepe impartirea ciolanului si se reclama unii pe altii Mai are partea leului si din receptia lucrarilor facute de firmele de casa ale lui Vutan si Tavi din seghiste Acolo viceprimarul este in comisiile de receptie unde se stie cum se fac receptiile cu ochii inchisi .Si acum baiul este ca vrea primar NESS e pe pozitie il executa asa cum are stitulul SA FIE REDUS LA TACERE RUSINE SA LE FIE TUTUROR Ce sa mai vorbim de banii furati prin echipa de fotbal Miliardul anual.Acolo fratele primarului este casierul sef NESS
Postat 03 Mai 2023, 11:36 de DAVIDE
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON