URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Octombrie 2017, 12:11

Bihorel: Veşti proaste pentru români şi unguri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Românii ca brazii şi ungurii verzi din Oradea au primit o veste năucitoare. În zona Salca s-au descoperit urme de viaţă vechi de 7 mii de ani.

Osemintele, în mod cert vor fi revendicate de cei interesaţi. Ori e vorba de un strămoş de-al lui Decebal, ori de ceva neam de departe al lui Attila.

Citeşte cum interpretează Bihorel descoperirile din Salca, pe blogul său!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
ControlRoom
E ffff greu de schimbat. Da acu ar fi un moment prielnic pt Ungurii au denumit Dacia in Transilvania, Moldova și Valahia. Si numele do Românie sau Rumanie eu zic ca e un mister
Postat 07 Octombrie 2017, 18:41 de sandu1200
@sandu1200
Schimbarea denumirii tarii in Dacia ar fi un lucru foarte bun. Este, insa, foarte complicat, nu si imposibil. Indiferent ca ne spunem Daci sau Romani, mostenirea si simbolurile dacilor le avem cu totii atat in plan fizic si spiritual.
Postat 07 Octombrie 2017, 18:32 de Control_Room
ControlRoom
Correct. Si hai sa nu ne mai spunem Romani, sa ne spunem DACI. Ca ungurii mor de ciuda ca ei la istorie nu au curajul sa învețe despre DACI Si ar fi bine sa avem fiecare un steag al Daciei si României. Eu le am
Postat 07 Octombrie 2017, 17:08 de sandu1200
@sandu1200
Se poate spune si DACIA FELIX. STATUL UNITAR DAC, aflat sub conducerea lui BUREBISTA se intindea de la Marea Neagra, in est, pana la Dunare in Campia Panonica, in vest(pe partea opusa a Dunarii se situa Regatul Celtic), si de la Muntii Balcani(in trecut se numeau Muntii Haemus), in sud, pana la Mlastinile Pripetului, in nord(cea mai mare parte din sudul Belarusului si nord-vestul Ucrainei de azi). Acest lucru este relatat de catre sursele istorice ale acelor vremuri (Strabon).
Postat 07 Octombrie 2017, 16:11 de Control_Room
ControlRoom
Ai dreptate. Dar hai sa nu mai spunem Ardeal sau Transilvania. Spațiul respectiv se numeste DACIA FELIX.
Postat 07 Octombrie 2017, 15:16 de sandu1200
Vestea este proasta doar pt Dihoreanul si pt iredentismul unguresc!
Se demonstreaza, inca o data, continuitatea daco-romanilor pe aceste teritorii. Zona actualului oras a fost locuita cu mult inainte de navalirea ungurilor in Europa(cazul de fata Ardeal). Situatia este similara si in Bazinul Panonic!
Postat 07 Octombrie 2017, 14:30 de Control_Room
Slăbuț de tot
Importanța aflării acestor relicve este uriașă și nu trebuie trivializată. Se impun analize ADN urmate de comparații cu ADN-ul românilor de azi. Va dovedi ce e de dovedit. Așa se vor stinge toate pretențiile capetelor înfierbîntate de toxicul iredentism revanșard alimentat de guvernul de la Budapesta.
Postat 07 Octombrie 2017, 13:52 de Oarecine
Bihoreanule . Pune mana pe carte si invata istorie
https://www.natgeo.ro/istorie/civilizatii-stravechi/9461-cine-au-fost-dacii-cu-adevarat-2
Postat 07 Octombrie 2017, 13:27 de sandu1200
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON