URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Decembrie 2020, 19:21

Bihoreanul George Bologan, avansat la cel mai înalt grad diplomatic al României

Bihoreanul George Bologan, avansat la cel mai înalt grad diplomatic al României (foto: Ambasada României în Italia)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind acordarea gradului diplomatic de ambasador bihoreanului George Bologan. Este cel mai înalt şi prestigios grad din diplomaţia românească.

George Bologan, originar din comuna Sânmartin, deţine funcţia de ambasador al României în Italia din 2016, însă gradul diplomatic al său era, înainte de semnarea decretului din 9 decembrie, de ministru plenipotenţiar.

Bologan a obţinut promovarea după ce a parcurs toate cele şapte grade diplomatice prevăzute de statutul corpului diplomatic al României. "Am primit cu emoţie şi responsabilitate vestea promovării la cel mai înalt grad al carierei diplomatice. Cred că meritocraţia nu este doar o metaforă şi este reconfortant să primeşti confirmări pentru ce faci într-o lume în care simţim că domină prea mult o tensiune egocentrică, o filosofie a intrigii în locul solidarităţii şi implicării", a transmis George Bologan pentru BIHOREANUL.

Ambasadorul României în Italia subliniază că rezultatele nu sunt ale unui singur om, ci aparţin şi unor "colegi excepţionali care iubesc România şi îşi onorează munca".

"Mulţumesc celor care mi-au manifestat mereu sprijin moral, de la bihorenii cu suflete minunate, tuturor celor care cultivă sentimentul iubirii de neam, până la factorii decidenţi din stat cu care mă aflu în directă comunicare şi mă onorează cu încrederea dumnealor, ministrului de Externe şi preşedintelui României", a mai precizat diplomatul.

George Bologan continuă să fie legat de locurile natale şi de oamenii din zona Bihorului. El susţine că toţi românii ar trebui să fie ambasadori ai imaginii şi renumelui de român şi, astfel, să promoveze un comportament etic şi responsabil.

Între altele - mizând pe diplomaţie activă, nu de salon -, diplomatul bihorean a gestionat situaţia românilor după cutremurul de la Amatrice, a iluminat Columna lui Traian în colurile României la 100 de ani de la Unire cu ocazia vizitei de stat, a gestionat perioda pandemiei în ţara cu cei mai numeroşi români şi cele mai multe probleme provocate de criza sanitară Covid-19.

În 2019, George Bologan a fost decorat de preşedintele Italiei cu Ordinul Meritoriu al Republicii Italiene. "Diplomaţii sunt slujbaşii silenţioşi ai statului, indiferent de construcţiile politice, deoarece politica extremă este o constantă şi este bazată pe doi pilaştri UE şi NATO. Meritele lor sunt deasupra raţiunilor de politică internă, cum eronat suntem obişnuiţi să citim orice premiere, mai există şi principiul mobilizator care este interesul naţional deasupra dialecticii politicii interne", adaugă ambasadorul.

Într-un interviu acordat BIHOREANULUI în luna martie a acestui an, după izbucnirea crizei Covid-19 în Italia, ambasadorul remarca implicarea cadrelor medicale de origine română în lupta cu pandemia în peninsulă. "Medicii şi asistenţii români sunt eroii noştri de azi. Modele de implicare, de asumare a răspunderii, iradiază speranţă şi încredere, lucrând peste limitele epuizării", spunea ambasadorul la acea vreme.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON