URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Tarom are un vechi monopol pe cursele București - Oradea, ba surse din industrie spun chiar că ruta este cea mai profitabilă a companiei. O informație intuită și din prețurile biletelor, exorbitante, și din faptul că se găsesc greu cu o zi - două înainte de zbor, iar adesea chiar deloc. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Februarie 2023, 14:57

Aproape 100 de medici din Suceava își apără colega acuzată că pretindea șpagă bolnavilor de cancer

Aproape 100 de medici din Suceava își apără colega acuzată că pretindea șpagă bolnavilor de cancer (Sursa foto: Libertatea.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproape 100 de medici de la Spitalul Judeţean "Sf. Ioan cel Nou" au trimis, marți, către Curtea de Apel Suceava o scrisoare comună prin care transmit că o susţin pe Anca Dumitrovici Ababneh, şefa secţiei de oncologie, cercetată penal pentru luare de mită în formă continuată de la bolnavii de cancer.

În arest la domiciliu

Potrivit site-ului de ştiri locale Montiroulsv.ro, în scrisoarea respectivă medicii suceveni susţin că nu cred că femeia ar fi luat mită de la pacienţi, iar "eventualele daruri din partea lor, dacă într-adevăr acestea există, ar putea reprezenta doar un mic gest de recunoştinţă din partea acestora, luând în considerare efortul şi seriozitatea depuse în salvarea vieţilor lor", au transmis aceştia.

Scrisoarea a fost semnată de 95 de medici dintr-un total de 252, câţi activează la spitalul din Suceava.

Memoriul a fost realizat la iniţiativa chirurgului plastician Mircea Dinu Bordiniuc, care a declarat pentru Libertatea.ro că "doamna doctor s-a ocupat profesionist de pacienţii săi şi nu a pretins nimic în schimbul activităţii sale".

Doctoriţa Anca Dumitrovici Ababneh a fost eliberată din arest şi a fost lăsată în arest la domiciliu pe 25 ianuarie, judecătorii de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel luând în calcul că femeia are un copil de 4 ani care este afectat de plecarea mamei, mai notează ziarul.

În plus, avocaţii medicului au spus că "darurile informale", adică banii, ciocolata, cafeaua şi mierea, primite de la pacienţi, au fost cu titlu de cadou pentru diverse ocazii - Moş Nicolae, Moş Crăciun, respectiv ziua sa de naştere.

Șase șpăgi în 20 de minute

Procurorii o acuză pe Anca Dumitrovici Ababneh că a primit mită, în ultimul an, de la 64 de persoane, iar într-una din zilele de la începutul lunii ianuarie, în decurs de 20 de minute, a primit de la 6 pacienţi bolnavi de cancer un total de 500 de lei şi 50 de euro.

Monitorulsv.ro a obţinut mai multe informaţii din dosar. Potrivit acestora, în ultimul an femeia ar fi cerut şi primit diferite sume de bani (câte 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei, 50 de euro) sau alte bunuri (miere de albine, caşcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză) de la pacienţi sau aparţinătorii acestora. "Banii şi produsele alimentare au fost primite pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul şi asistenţa anti-cancer care trebuiau realizate gratuit", au consemnat procurorii, potrivit sursei.

Două cancere, două mite

Revoltător este şi că doctoriţa ar fi pretins o sumă dublă de la un pacient care suferea de două tipuri de cancer.

Din informaţiile făcute publice din dosar reiese că bolnavul a pus în documentele medicale pe care i le-a înmânat doctoriţei suma de 50 de lei. Medicul a răsfoit documentele, a găsit banii şi i-a dat înapoi, spunându-i că are două forme de cancer, deci este dublu.

Pacientul ar fi pus atunci într-o coală de hârtie împăturită două bancnote de 50 de lei, pe care le-a înmânat medicului, care i-a spus că nu trebuie să se deranjeze, apoi i-a mulţumit.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Hot pe Hot se scoate
.
Postat 01 Februarie 2023, 21:50 de Sandu2100
Nu se poate....O credem pe cuvânt...
Oricum anumiți pacienți au șanse 0 de ași mai continua viața, forma cancerului Benign se tratează, dar cel Malingn, nu. Mă întreb cum poți lua de la asemenea pacienți sau aparținători anumite atenții când știi în ce situație sunt, chiar dacă aparținătorii bolnavilor oferă atenții, posibil că atențiile să le creeze un precedent de a scăpa, din păcate totul depinde de corpul respectivului. Dar cum niciodată fum fără scântei nu există așa și cu doamna doctor. Până la definitivarea procesului și al unui verdict irevocabil, o credem pe cuvânt dar și pe colegii susținătoarei.
Postat 01 Februarie 2023, 21:23 de Morometul
O zdrean....
Corb la corb nu scoate ochii, cum au sărit ei sa apere biata doctorita ,da n-ar fi mai bine să lăsați voi organele de anchetă, justiție să-și facă treabă și să decidă ei daca a luat sau nu șpagă daca este sau nu vinovată ,acum aveți salarii ca în occident dar lupul își schimbă blana da naravul ba, vechile obiceiuri nu se pot lepăda așa ușor.
Postat 01 Februarie 2023, 15:35 de sss
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON