URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Martie 2018, 12:35

Antifrauda la Şcoala Oltea Doamna! Elevii au aflat "de la sursă" cum se combate evaziunea fiscală (FOTO/VIDEO)

În ciuda ninsorii dese, în curtea Şcolii Gimnaziale Oltea Doamna a avut loc, vineri, o inedită lecţie. Elevi din clasele de gimnaziu, dar şi din clase de-a III-a şi de-a IV-a, au aflat de la angajaţi ai Administraţiei Finanţelor Publice, ai Direcţiei Antifraudă Fiscală şi ai Direcţiei Vamale - Biroul Vamal de Frontieră Aeroport Oradea de ce este importantă combaterea evaziunii fiscale şi de ce trebuie să ceară bon fiscal de fiecare dată când cumpără ceva.

Daniela Bratu, angajat ANAF Bihor, a fost cea care le-a vorbit copiilor despre ce înseamnă evaziunea fiscală, explicându-le că sunt activităţile prin care firmele evită să-şi plătească taxele şi impozitele datorate. Ca să combată evaziunea, le-a spus specialista, inspectorii antifraudă fac controale, în timp ce colegii lor de la Vamă se asigură că în ţară nu intră substanţe ori produse interzise.

"Banii din evaziune merg în şcoli, spitale, parcuri, terenuri de fotbal, străzi, iluminat public. Totul se face din banii pe care noi îi colectăm", le-a explicat Bratu elevilor. Alături de aceasta, la lecţia deschisă au participat şi alţi angajaţi ai celor trei instituţii: Călin Negrea (Finanţe), Camelia Vereş (Antifraudă), Dan Silaghi (Antifraudă) şi Cătălin Ţîrlea (Vamă).

"Nu uitaţi: de fiecare dată când cumpăraţi ceva, cereţi bon fiscal! Aşa ne ajutaţi pe noi", le-a mai spus angajata ANAF şcolarilor.

Cel mai aplaudat musafir a fost însă Astor, un câine din rasa ciobănesc belgian, în vârstă de 7 ani, "angajat" la Direcţia Vamală. Astor este antrenat să depisteze pachete de ţigări, iar în faţa elevilor orădeni a făcut şi o demonstraţie, arătând că este agil şi găseşte chiar şi un pachet bine ascuns într-o maşină. Fireşte, copiii l-au răsplătit cu numeroase aplauze.

La finalul lecţiei, spre bucuria lor, elevii au putut intra într-o maşină a Direcţiei Antifraudă, ba chiar au putut porni girofarurile şi sirenele.

"Acțiunea a avut ca scop educarea generațiilor viitoare în domeniul fiscal, în spiritul plății taxelor și impozitelor, necesare dezvoltării societății", a precizat Radu Ioan Igna, inspectorul general adjunct Antifraudă de la DRAF 6 Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON