URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Aprilie 2021, 16:45

Amenzi... pierdute. Un orădean susține că n-a putut plăti patru amenzi pentru lipsa rovinietei din cauză că poștașul nu i le-a predat

Amenzi... pierdute. Un orădean susține că n-a putut plăti patru amenzi pentru lipsa rovinietei din cauză că poștașul nu i le-a predat foto: Mesagerul Hunedorean
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un orădean din Episcopia Bihor, Dinok Ferenc Karoly, susține că în urmă cu câteva zile, când a fost la Primărie să-și plătească dările pe anul în curs, a avut surpriza să afle că are de achitat și contravaloarea a patru amenzi primite anul trecut de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru lipsa rovinietei, dar despre care nu fusese înștiințat la timp din cauza Poștei.

„Poștașul care aduce scrisorile pe strada noastră, un anume Zoli, mi-a spus că nu ne-a găsit acasă, dar i-a predat soției mele, care este casnică, alocațiile pentru copii. Mai mult, o dată când nu am fost acasă i-a lăsat și permisul pentru categoria C pe care mi l-au trimis cei de la Permise”, afirmă Dinok, adăugând că mai mulți vecini de pe străzile Mărgelelor, Gutuilor și Nicolae Filimon ar fi pățit la fel, adică nici ei nu au primit amenzile emise de CNAIR, tot din cauza aceluiași factor poștal.

Directoarea Oficiului Județean de Poștă Bihor, Liliana Mureșan, susține că „abia ieri am primit o sesizare în acest sens de la cetățeanul respectiv”, iar reclamația este în cercetare, astfel că nu se poate pronunța dacă nemulțumirea omului este întemeiată sau dacă lucrătorul care are sectorul în Episcopia Bihor a greșit, dând dovadă de neglijență.

Cert e că pățania asta poate fi un semnal, nu doar pentru șoferii care circulă fără rovinietă și se trezesc că nu-și pot plăti amenzile cu reduceri, ci și pentru conducerea acestei instituții rămase în urma vremurilor. Nu de alta, dar precis trebuie să existe o procedură pentru situațiile în care oamenii nu sunt găsiți la domiciliu pentru predarea corespondenței care necesită confirmări de primire...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Chestiunea e veche si a fost transata
ICCJ, decizia nr. 10 din 10 iunie 2013. Cred ca oradeanul are dreptate!
Postat 22 Aprilie 2021, 06:18 de pinonel
Oricum nu scapă
Stând la rând la oficiul poștal am auzit și eu pe cineva care reclama acest fapt și angajata scurt l-a pus la punct zicând, că ei pot dovedi că au lăsat înștiințarea în cutia potrivită. Sunt tertipuri folosite de genul de oameni care nu vor să plătească rovinieta, dar se sustrag și când sunt amendați.
Postat 21 Aprilie 2021, 17:52 de zsizsi
Necomunicarea, indiferent de motive, duce la anularea înștiințării.
CNAIR nu mai are apoi dreptul, după trecerea perioadei de un an, să pretindă bani de la cel care nu a fost înștiințat procedural în mod legal.
Postat 20 Aprilie 2021, 19:35 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON