URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Aprilie 2021, 16:45

Amenzi... pierdute. Un orădean susține că n-a putut plăti patru amenzi pentru lipsa rovinietei din cauză că poștașul nu i le-a predat

Amenzi... pierdute. Un orădean susține că n-a putut plăti patru amenzi pentru lipsa rovinietei din cauză că poștașul nu i le-a predat foto: Mesagerul Hunedorean
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un orădean din Episcopia Bihor, Dinok Ferenc Karoly, susține că în urmă cu câteva zile, când a fost la Primărie să-și plătească dările pe anul în curs, a avut surpriza să afle că are de achitat și contravaloarea a patru amenzi primite anul trecut de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru lipsa rovinietei, dar despre care nu fusese înștiințat la timp din cauza Poștei.

„Poștașul care aduce scrisorile pe strada noastră, un anume Zoli, mi-a spus că nu ne-a găsit acasă, dar i-a predat soției mele, care este casnică, alocațiile pentru copii. Mai mult, o dată când nu am fost acasă i-a lăsat și permisul pentru categoria C pe care mi l-au trimis cei de la Permise”, afirmă Dinok, adăugând că mai mulți vecini de pe străzile Mărgelelor, Gutuilor și Nicolae Filimon ar fi pățit la fel, adică nici ei nu au primit amenzile emise de CNAIR, tot din cauza aceluiași factor poștal.

Directoarea Oficiului Județean de Poștă Bihor, Liliana Mureșan, susține că „abia ieri am primit o sesizare în acest sens de la cetățeanul respectiv”, iar reclamația este în cercetare, astfel că nu se poate pronunța dacă nemulțumirea omului este întemeiată sau dacă lucrătorul care are sectorul în Episcopia Bihor a greșit, dând dovadă de neglijență.

Cert e că pățania asta poate fi un semnal, nu doar pentru șoferii care circulă fără rovinietă și se trezesc că nu-și pot plăti amenzile cu reduceri, ci și pentru conducerea acestei instituții rămase în urma vremurilor. Nu de alta, dar precis trebuie să existe o procedură pentru situațiile în care oamenii nu sunt găsiți la domiciliu pentru predarea corespondenței care necesită confirmări de primire...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Chestiunea e veche si a fost transata
ICCJ, decizia nr. 10 din 10 iunie 2013. Cred ca oradeanul are dreptate!
Postat 22 Aprilie 2021, 06:18 de pinonel
Oricum nu scapă
Stând la rând la oficiul poștal am auzit și eu pe cineva care reclama acest fapt și angajata scurt l-a pus la punct zicând, că ei pot dovedi că au lăsat înștiințarea în cutia potrivită. Sunt tertipuri folosite de genul de oameni care nu vor să plătească rovinieta, dar se sustrag și când sunt amendați.
Postat 21 Aprilie 2021, 17:52 de zsizsi
Necomunicarea, indiferent de motive, duce la anularea înștiințării.
CNAIR nu mai are apoi dreptul, după trecerea perioadei de un an, să pretindă bani de la cel care nu a fost înștiințat procedural în mod legal.
Postat 20 Aprilie 2021, 19:35 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON