URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Noiembrie 2021, 14:31

Aceeaşi pălărie, altă Primărie: Site-ul municipalităţii din Oradea zace în uitare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Teoretic, în Primăria Oradea nu s-a mai schimbat nimic de pe vremea fostului primar Ilie Bolojan. Potrivit site-ului oficial al oraşului, www.oradea.ro, Direcţia Tehnică a instituţiei este condusă în continuare de Mircea Ghitea, pensionat astă-vară, asistat de adjunctul Emil Benţan, ieşit la pensie şi el, în primăvară.

Asta deşi, după un interimat de câteva luni asigurat de Aurelia Ţenţ, postul de director este ocupat în prezent de fostul angajat al Inspectoratului Judeţean de Stat în Construcţii Bihor, Sebastian Marchiş, secondat de adjuncta Adina Popa.

La fel, Compartimentul Management Spitale ar fi coordonat, conform portalului, de Dorel Dulău, care tot din vară conduce, însă, CAS Bihor, iar Serviciul Achiziţii Publice de Manuela Maghiar, care încă de anul trecut a părăsit nu doar Primăria, ci şi Oradea, pentru un post în Bucureşti.

Altfel spus, Primăria merge înainte din inerţie. Lucru tot mai evident şi online...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Alea sunt maruntisuri
Faptul ca certificatul site-ului e expirat trebuie sa ridice mai multe semne de intrebare. Cum ar putea cineva sa introduca date personale pe un site fara conexiune securizata? Cum pot sa am incredere ca PDF-ul pe care il descarc e intr-adevar acela bun si nu unul ce ascunde "carcaleti" in interiorul lui? Birta nu e Bolojan, nici macar marioneta nu il poti numi. Pentru mine ca oradean e destul de absent. Corect, nu e vechi în funcție, dar nici nu mi se pare ca a aratat pana acum oradenilor ceva. Zici ca e absent, in afara de stirile cu congresul PNL sau in umbra lui Bolojan, omul lipsește cu desavarsire. Daca tot asa continua, sansa lui la inca un mandat devine egala cu a lui milut si iar o sa ramanem sa ne gandim cine va mai fi vreun anonim care sa isi incerce norocul.... ruleta ruseasca din nou. Ar face bine sa se arate oamenilor, nu pe el ci fapte, si fapte proprii, momentan el continua lucrarile moștenite de la Bolojan.
Postat 15 Noiembrie 2021, 22:26 de poiu
Se vede că Bolo nu mai e la Primarie
De ceva vreme, am văzut tot mai multi câini fără stăpân pe străzi, căruțe trase de cai prin oraș, mașini pline cu moloz și fără prelate care-și împrăștie preaplinul pe străzi, mașini parcate aiurea pe trecerile de pietoni în miezul zilei, etc. In plus, îndată se fac 30 zile de când am scris o petiție pe Oradea City Report fara sa primesc răspuns.
Postat 14 Noiembrie 2021, 21:48 de Doru2019
The devil is in the detail
Unii ar zice ca nu e relevanta situatia unui prapadit de site pentru activitatea noii administratii. Si cat mi-as dori ca lucrurile sa stea intr-adevar asa... Din pacate, totul pare a fi pe aceeasi masura... DIN PACATE! Multi dintre noi am votat cu speranta ca inertia va salva Primaria...hmmm...e clar ca e nevoie de mult mai mult decat de inertie!
Postat 14 Noiembrie 2021, 18:48 de Ioan75
Nu numai site-ul.
Toată primăria zace în uitare.
Postat 14 Noiembrie 2021, 15:52 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON