URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Februarie 2012, 14:53

"Banditul Whiskey" a ieşit din închisoare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Spărgătorul de bănci Attila Ambrus, devenit cunoscut în Ungaria şi în străinătate ca "Banditul Whiskey" a fost eliberat marţi din închisoarea de la Satoraljaujhely, nord-estul Ungariei, după zece ani petrecuţi după gratii.

El a fost condamnat în 2002 la 17 ani de închisoare pentru 46 de cazuri de jaf armat, între care la mai multe bănci şi oficii poştale.

Ambrus (44 ani) s-a făcut cunoscut prin obiceiul de a bea un pahar de whisky într-un local din apropiere înainte de comiterea jafurilor dar şi fiindcă le ducea funcţionarelor bancare flori inainte de jaf şi le trimitea sticle de vin politistilor care se ocupau de cazul lui.

Etnic maghiar născut în România şi fost jucător de hochei pe gheaţă la Mirecurea Ciuc, Ambrus a fost arestat în ianuarie 1999 după o tentativă eşuată de a sparge o bancă din Budapesta, dar a evadat din închisoare în iulie acelaşi an. În perioada 1992-1999, el a jefuit circa 29 de bănci şi oficii poştale, prada fiind în total de circa 200 milioane de forinţi (680.000 euro).

A fost arestat din nou de poliţia din Budapesta în noiembrie 1999. Potrivit mass-media din Ungaria, Attila Ambrus a fost eliberat pentru bună purtare şi a profitat de timpul petrecut după gratii pentru a învăţa câteva meserii.

La ieşirea din închisoare, Attila Ambrus a evitat să le răspundă jurnaliştilor la întrebarea "Ce urmează să faceţi?". Iar procurorul care l-a înfundat pe Ambrus e convins că-l va vedea din nou în boxa acuzaţilor.

Scriitorul şi ziaristul american Julian Rubinstein l-a vizitat pe Ambrus în închisoare şi a scris o carte intitulată "Balada Spărgătorului Whiskey", care a obţinut mai multe premii, aminteşte MTI.

Ambrus a vândut drepturile de ecranizare ale poveştii sale actorului Johnny Depp. Iar acum aşteaptă să vadă filmul vieţii sale, în cinematografe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
jtutuituituituit@
LOL... vischi asta a mers "acasa" in pusta, sa-i tune pe unguri.
Postat 03 Februarie 2012, 18:33 de :)))))
dosarele de mare coruptie
Raport CE pe Justitie: Criticati pentru necondamnarea coruptilor, laudati pentru DNA si ANI Partea tehnica a raportului Comisiei Europene pe justitie din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare pentru Romania arata ca Romania are inca probleme cu dosarele de mare coruptie, in conditiile in care multi din cei acuzati scapa ori primesc pedepse modice. Chiar si asa, documentul ce precede raportul care va fi publicat saptamana viitoare spune ca Romania a facut progrese in justitie, in comparatie cu anul trecut. Lupta impotriva marii coruptii este inca pusa sub semnul intrebarii. Procesele de inalta coruptie se soldeaza cu nivelul minim de pedeapsa penala, iar in 60% din cazuri, pedeapsa este data cu suspendare, mai arata raportul, informeaza RFI.ro. Chiar daca pentru asta e responsabila Inalta Curte de Casatie si Justitie si aceasta institutie e laudata pentru unele lucruri, cum ar accelerarea proceselor. \\"Accelerarea proceselor de mare coruptie de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie a ajutat Romania sa se conformeze cu cerintele europene\\", se mai spune in text. Referitor la coruptie, documentul arata ca DNA si-a continuat activitatea imbucuratoare, iar ANI a reusit in final sa dispuna de bugetul si resursele necesare, in ciuda faptului ca efectul descurajant al actiunilor ANI este \\"impiedicat de intarzierile si lipsa de consistenta in urmarea administrativa si judiciara, care li se aduce cazurilor tratate\\" Comisia mentioneaza ca asteapta si adoptarea strategiei nationale anticoruptie de catre Parlament, ceea ce ar considera un semnal pozitiv.
Postat 03 Februarie 2012, 12:52 de problema nationala
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON