URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iunie 2012, 16:30

Pe mâinile cui dăm Oradea: Ce ne promit candidaţii la Primărie?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Duminică, 10 iunie, orădenii îl vor alege, prin vot, pe cel care le va reprezenta oraşul vreme de 4 ani. La capătul unei campanii electorale calme, în care principalii competitori s-au ferit de lovituri crâncene, dar şi de dezbateri profunde, BIHOREANUL i-a chestionat pe candidaţii USL, PDL şi UDMR despre proiectele pe care le au pentru Oradea. Să ştim şi noi cu cine votăm, şi de ce...

Promisiunea ce amai „tare" vine de la liberalul Ilie Bolojan, care spune că îşi doreşte dezvoltarea Oradiei cu ajutorul a doi viceprimari români. Înscris în cursa pentru al doilea mandat de primar, Ilie Bolojan intenţionează - în premieră - ca, dacă USL va câştiga alegerile cu peste 51%, Oradea să nu mai aibă viceprimar UDMR, ci ambii „secunzi" să fie de la PNL şi PSD.

El mizează pe finalizarea proiectelor începute şi demararea altora noi: în paralel cu implementarea proiectului CET-ului pe gaz, reabilitarea clădirilor monument şi asfaltarea tuturor străzilor din oraş, Bolojan îşi propune crearea unui drum rapid între cartierele Dragoş Vodă şi Oncea, amenajarea de parcuri şi construirea de locuinţe ieftine în parteneriat public-privat.

Fost viceprimar şi primar, Mihai Groza afirmă că Oradea se îndreaptă într-o direcţie greşită şi critică atât realizările, cât şi programul lui Bolojan. Candidatul PDL spune că va îndrepta lucrurile prin renunţarea la proiectul CET-ului pe gaz, trecerea întregii termoficări a oraşului pe apă geotermală şi rezilierea contractului cu RER Ecologic. Groza promite, de asemenea, înjumătăţirea preţului gigacaloriei, eliminarea taxelor de parcare şi eutanasierea câinilor vagabonzi.

Fost ministru al Sănătăţii, Cseke Attila şi-a adunat ideile programului electoral sub numele „Oradea sănătoasă", având ca linie directoare intenţia de redobândire de către oraş a statutului de centru regional pe care îl avea odinioară, în cinci domenii: educaţie, medicină, cultură, turism şi economie. Să fim excelenţi acolo unde ne pricepem, spune candidatul UDMR, adăugând că Oradea are nevoie nu de un simplu administrator, ci de un edil cu viziune.

Citiţi integral răspunsurile candidaţilor, în articolele:

Ilie Bolojan: Nu există soluţii magice!

Mihai Groza: Voi renunţa la CET-ul pe gaz!

Cseke Attila: Oradea are nevoie de viziune!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
31 Comentarii
sa votam
bolojan radu tirle sa continue sa si faca datoria cum sia facuto pina acuma
Postat 10 Iunie 2012, 16:06 de dorin
Hai USL
Cea mai buna alegere a fost si ramane Bolojan, in 4 ani a refacut orasul nostru cunoscut la nivel national; mai are nevoie de reparatii si inca de multe altele, dar ideile sunt foarte bune.Ar fi excelent daca Bolojan ar castiga cu peste 51%, dar ma cam indoiesc, iarasi decat pdlisti la putere mai bine maghiari....Hai USL
Postat 08 Iunie 2012, 15:15 de pishti
.....
Singurul care merita votat si a demonstrat acest lucru e domnul Bolojan.
Postat 08 Iunie 2012, 09:48 de Mihai
diferente
normal ca groza o ia in directia gresita. asa a fost invatat, sa duca acest oras cat mai la fundul tarii, sa fim rusinea romaniei, el impreuna cu gasca sa de pd-isti jegosi!mai bine sa renuntam la toate proiectele, la toate fondurile europene, la tot ceea ce s-a facut pana acuma si sa ne apucam de furat, de jegmanit, de hotie!la asta se pricepe groza & company. de cseke beke nu am ce sa zic. mai bine mort decat strain in propria tara!jos cu ciuma portocalie!jos cu extremistii maghiari!nu meritati sa fiti cetateni ai acestui oras!
Postat 08 Iunie 2012, 00:54 de 201b
mama mea cand m-o facut/butelcutza me...
@Floricita Ingrozita: aberatie mai mare n-am auzit in viata mea! dar daca esti atat de ingrozit(a) si bine informat(a)tine si tu palma intr-un fel sa nu se vada ca votezi cu securistii PDL sau generalii UNPR! zau asa!
Postat 07 Iunie 2012, 18:23 de TDS
Atentie la camerele de supraveghere
Oameni buni, am aflat o stire infioratoare : camerele de supraveghere din scoli vor fi pozitionate in asa fel incat sa se poata identifica caseta in care alegatorul pune stampila - iar cei detectati ca nu sunt simpatizanti USL, deci ca ar fi votat altceva vor fi gasiti si vor trage ponoasele. Asa ca toata lumea trebuie sa voteze cu comunistii din USL si cu PeNaLi. Asta e, Mang=Mang leala = PSD =USL = Bolojan = Popa Cornel , Intr-o vreme se discuta ca pe buletinele de VOT -scuze am gresit la postare anterioara...... sa fie o caseta goala care sa aiba mentiunea <<< NU VOTEZ NICIUNUL DINTRE CANDIDATI >>> (dar de prezentat trebuie sa ne prezentam, altfel ni se fura voturile !!!) Sper ca nu vreti o vitamina \" C\"| ?
Postat 07 Iunie 2012, 16:17 de Floricita Ingrozita
Corect este ALEGEM din ce ni se PROPUNE !
Este anapoda toata treaba cu ,,alesul'' ! Noi ,,culegem'' din ce ni se ofera de catre clasa politica ( adica de catre partide). Mai clar, ni se propun niste c*rve dintr-un bordel ( ca asta-i politichia, un bordel plin de c*rve !) si noi sa alegem care-i fata mare ! Bataie de joc.... Este cea mai slaba/abjecta campanie electorala din '90 incoace....indiferent de partid/alianta, minciuna si ticalosia au ajuns sa inlocuiasca pe de-antregul adevarul. Ne mint in fata, pe unii-i prostesc si aia-i cred... ar trebui sa nu mearga nimeni la vot ! Oricum, NU GIBONULUI !
Postat 07 Iunie 2012, 11:57 de ionel
pam pam
Bolojan e cea mai buna alegere pentru acest post...cum ziceam si in cazul altor postari, problemele nu se rezolva atat de usor...bolojan a rezolvat o parte deci merita inca o sansa de a face orasul cunoscut.Adevarul e ca nici eu nu as vrea viceprimar maghiar chiar daca nu am nimic cu ei....e o chestie de fidelitate nationala si locala poate.....
Postat 07 Iunie 2012, 11:18 de popadriana
alegeri
Toti gaborii, votam Bolojan deoarece acesta nu face diferenta intre romani si romi gabori
Postat 07 Iunie 2012, 09:43 de gabor
primar
Desi la inceput eram suparat pe primar din cauza apei calde m-a convins vecinii si am cintarit si eu mai bine situatia VOTEZ BOLOJAN
Postat 07 Iunie 2012, 09:36 de unul din Iosia
primar
Votez cu toata increderea BOLOJAN,numai el merita votat.Ce a facut pentru oras nu vor mai putea face nici unul
Postat 07 Iunie 2012, 09:34 de sani
primar
Cseke nu ca ne vinde cladirile la unguri,M Groza nu ca n-a facut nimic pt oras si nici nu va face ,este reprezentantul PDL asa ca categoric NU,ramine BOLOJAN cel mai destoinic,cel mai bun,cel mai iubit primar.Votati Bolojan.
Postat 07 Iunie 2012, 09:31 de trifa
Cine va fi primar ? Simplu de spus !
Va fi ales cine are mai mult tupeu si stie sa (ne) minta mai bine ! De departe gibonul e in pol-position....s-a ,,antrenat'' ca secretar general al guvernului PeNaL, apoi ca prefect si de patru ani ca primar al Oradiei. E pregatit, ce mai....
Postat 07 Iunie 2012, 09:03 de .
Cel Mai Bun Sa Castige
Oradenii trebuie sa fie atenti, deoarece de data asta votarile se vor face intr-un singur tur , acest lucru este un avantaj pentru UDMR , drept urmare trebuie sa iesim la vot sa continuam cu Bolo .
Postat 07 Iunie 2012, 08:32 de carmen
BOLO
Eu sunt de parere ca ar trebui sa castige Bolojan , a reusit sa schimbe fata orasului in 4 ani cat nu au putut alti in 8 sau chiar mai mult . Daca va continua tot asa si in urmatorii 4 Oradea va fi cu totul si cu totul alt oras.
Postat 07 Iunie 2012, 08:20 de DC
Bolojan
E clar ca mergem cu Bolojan , este singurul care ne-a demonstrat ca merita sa mai stea 4 ani la conducere .
Postat 07 Iunie 2012, 08:17 de Adi
JOS BOLOJAN
BOLOJAN..LASA-NE,TOTI TINERII DIN ORADEA!!!! VOTAM GROZA
Postat 06 Iunie 2012, 22:12 de JOS BOLOJAN
BOLO,Tarle
La primarie ma duc cu Bolojan ,la consiliul judetean cu fratele Tarle.Sunt ortodox.Succes.
Postat 06 Iunie 2012, 20:33 de Un oradean simplu
impact de...gro(a)za
misule, ai facut(ca de obicei, om lipsit de pesonalitate!)ce ti-a ordonat PD-L-ul=PARTIDUL CIUMA! te-ai bagat din nou in campanie desi stiai ca vei pierde cu brio! EU VA URASC PE TOTI PEDELEII pentru tot raul pe care l-atio facut romanilor dar si mie, direct si personal! FILIP, BOLOS si cu tine! si aici esti mai la coada ca nici la tzepe nu esti prea priceput. Sa nu-mi scoateti ochii ca primii doi sunt acum cu USL-ul, pentru mine vor ramane forever lipiti de PDL "ca marca de scrisoare". Oricum pentru PDL nu mai e mult(decat pana in noiembrie, decat!)si va ateriza direct in groapa de gunoi a istoriei. LA REVEDERE, DRUM BUN! Sau mai bine, LA ADIO!
Postat 06 Iunie 2012, 20:25 de TDS
atentie
conform sondajelor dar si bunului simt BOLOJAN va fi castigatorul! totusi, cei care il dorim pe bolojan primar trebuie sa fim foarte atenti! conceptia: de ce sa ma mai duc la vot, oricum castiga este paguboasa! SA MERGEM LA VOT TOCMAI PENTRU CA BOLOJAN SA CASTIGE! vremea va fi frumoasa, eventual va cadea o ploaie scurta de vara! NU NE COSTA DECAT CATEVA MINUTE dar va fi pentru 4 ani! Haideti la vot! simpatizanti USL, SA IESIM IN NUMAR CAT MAI MARE!
Postat 06 Iunie 2012, 20:19 de TDS
jos hotia
mam saturat de oameni care promit si nu fac nimic rusine sa va fie vrem oameni capabili sa conduca muncipiul oradea!!!forta groza si tarle
Postat 06 Iunie 2012, 20:11 de gusti
alegerii
pt toti nemultumitii de ce nu se muta inapoi pe meleagurile de unde au venit in frunte cu groza si vitamina c
Postat 06 Iunie 2012, 19:41 de doru
Varza de Oradea
Adica pe mine ce ma intereseaza ? Etnia viceprimarilor sau pretul la Gcal. pe care o s-o consum la iarna ? Bihoreanul nu se dezminte ... fumigene gibonesti ca sa-mi para rau ca sunt oradean !?! Bolojan este un mincinos cu aere de corect, dar care nu vede mai departe de virful bocancului. Groza este un antitalent la management administrativ, increzut si limitat la cartierul si religia din care provine. Cseke este ungur. Hai sa vedem cine are vina mai mare !?!
Postat 06 Iunie 2012, 19:39 de Dihoreanul
Votez Groza
eu il vreau pe Groza, sa scoata parcarile cu plata, asa ceva nu se mai poate in orash, primaru bolojan numa scoate bani de oradeni prin orice mijloc posibil. Groza a fost singuru care a venit cu un plan plauzibil pentru studenti si locuri de munca ca ei sa se poate dezvolta in orasu lor natal.
Postat 06 Iunie 2012, 18:24 de toni
care din ei?
uitati-va la bolojan ce privire are, ca te baga in sperieti. uitati-va la cseke cat ii de increzut. groza e singurul care arata a om normal
Postat 06 Iunie 2012, 18:14 de alegator
adevarat primar
Oricine va deveni primar sa nu uite ca a fost pus acolo de catre locuitori orasului oradea si sa nu abuzeze de putere si sa rezolva problema oradenilor si probemele lor personale si sa se imbogateasca.
Postat 06 Iunie 2012, 17:47 de locatarul
sa vedem
ar fi si timpul ca cineva sa se gindeasca si la nivelul de trai al oradeanului de rind,cu Bolojan vad ca am luat cea ma mare teapa la buzunar,sa-i dam o sansa la un mandat intreg lui Groza,oricum nu mai are de ce sa sa ne beleasca,a luat bolvanul tot ce se putea,sau aproape,urmeaza sa ne beleasca daca vine la din nou la primarie
Postat 06 Iunie 2012, 17:31 de luky
hai groza
cu siguranta groza va fi omul potrivit pentru a conduce urmatori 4 ani municipiul oradea
Postat 06 Iunie 2012, 17:20 de andrei
ho
ESTI PROST
Postat 06 Iunie 2012, 16:57 de ho
Nedumerire
Personal, oscilez intre Cseke si Groza pentru ca doresc sa faca ceva pentru oameni, pentru relaxarea buzunarelor oamenilor, ca degeaba facem parcuri industriale, sosele si CET pe bani europeni ca sa aiba firmele de casa PNL unde lucra si primarii si viceprimarii sa-si umple buzunarele de comisioane, daca nu faci nimic ca sa-l ajuti pe om si buzunarul sau. Cei doi promit relaxarea buzunarelor, deci merita luati in serios.
Postat 06 Iunie 2012, 16:51 de Ancutza
nu
dragi oradeni mai vine o sesiune de vot.mam informat cat de cat despre cei 3 si am tras concluziile: bolojan (noroc cu lobby.ul pdl.ului la guvernul boc ca altfel nu se puneau nici banci in parcuri) cseke( sa fim seriosi a pompat el bani in spital dar hai sa nu ne conduca ungurii) si a mai ramas groza care are respectul multora din oradeni, la dezbateri sa descurcat exemplar si interimatul lui din 2007 a fost unu in care a demarat multe proiecte ex. podul sovata densuseanu etc.eu pe el il votez.multa stima domnule groza
Postat 06 Iunie 2012, 16:49 de dare
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON