URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iunie 2013, 07:35

Finiş contra Bihor: Cum blochează primarul de Finiş un proiect de 341 milioane lei

Finiş contra Bihor: Cum blochează primarul de Finiş un proiect de 341 milioane lei IZVORUL DISCORDIEI. Războiul pentru izvorul Feredeu (foto), situat pe teritoriul comunei Finiş, a izbucnit încă din 2008, când Episcopia Greco-Catolică l-a donat Primăriei Beiuş. Întrucât comuna n-a fost acceptată în proiectul Aparegio, ce vizează şi exploatarea izvorului, Finişul şi-a construit propria reţea, iar acum se opune realizării altor conducte. "Izvorul a fost donat cu condiţia ca Beiuşul să dea apă la toate localităţile de pe traseu, dar autorităţile din Beiuş exact asta nu au făcut", spune Ioan Mang (medalion), vicepreşedintele Consiliului Judeţean, în apărarea primarului comunei, şi el PSD-ist
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aparegio, proiectul de introducere şi extindere a reţelelor de apă în judeţul Bihor, în valoare de 341 milioane lei, este pus în pericol de opoziţia unei mici comunităţi rurale. Strânşi în jurul primarului Ioan Man, localnicii din Finiş se opun construirii unei conducte care să tragă apă pentru Beiuş din izvorul Feredeu, aflat pe teritoriul lor.

Revoltaţi că localitatea a fost împiedicată să se racordeze la conductă, edilii zic acum că lucrările le-ar distruge un drum forestier aflat în construcţie. Săptămâna trecută, după patru ani de războaie, primarul comunei a ajuns chiar să condiţioneze alimentarea Beiuşului cu apă de ieşirea municipiului din Aparegio. Cu riscul să cadă întregul proiect, pentru tot judeţul!

Către Finiş...

Proiectul Aparegio e blocat deja de un an de opoziţia unui primar de comună. Finanţat din fonduri europene, planul prevedea investiţii pentru tratarea şi distribuţia apei potabile din Oradea, Beiuş, Tinca, Sântandrei, Palota, Girişu de Criş, Tărian, Nojorid, Oşorhei, Alparea, Fughiu şi Biharia. Anul trecut, când Biharia a ieşit din proiect de teamă că localnicii vor plăti mai scump apa, locul ei a fost luat de Paleu.

Pentru Beiuş, lucrările înseamnă extinderea reţelelor de apă şi canalizare pe 36 de străzi şi construirea unei staţii de epurare, lucrări câştigate de firma Selina pentru 16 milioane lei. De asemenea, proiectul presupune şi construirea unei aducţiuni de apă de la izvorul Feredeu din Finiş, lucrare câştigată de Hidroconstrucţia Sebeş pentru 10,5 milioane lei. Dacă reţelele sunt deja gata în proporţie de 70%, iar lucrările la staţia de epurare sunt în pregătire, din aducţiune există însă doar proiectul!

"Lucrările trebuiau să înceapă de anul trecut, dar Primăria Finiş, care în 2008 şi-a dat acordul de principiu, acum refuză să-şi dea avizul fără de care Consiliul Judeţean nu poate elibera autorizaţia de construire", explică Ovidiu Gavra, directorul Companiei de Apă Oradea. Managerul se teme de ce e mai rău. "Fără autorizaţie de construire nu se poate lucra, vor urma corecţii financiare, adică UE ne va tăia din bani, şi există şi pericolul sistării finanţării".

Blocaţi în drum

Hidroconstrucţia are la dosar 16 avize din cele 17 necesare pentru a începe lucrul, doar pe cel al Primăriei Finiş nu! "Discutăm de un an. S-au ţinut şedinţe la CAO, la Consiliul Judeţean, la Prefectură, iar rezultatul a fost zero", povesteşte Gavra. Mai mult, pe 9 aprilie anul acesta, la trei zile după ultimele negocieri, Primăria Finiş a anunţat oficial CAO că nu va aviza lucrările.

"Am demarat un proiect pe fonduri europene pentru "Modernizare drum Valea Finişului", care se apropie de final, iar prin compararea ridicărilor topografice puse la dispoziţie de firma Hidroconstrucţia s-a constatat că conducta de apă ar afecta această investiţie, ceea ce ar însemna că riscăm să pierdem finanţarea", se menţionează în adresa trimisă Companiei de Primăria Finiş. Finanţat prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, drumul forestier este construit de Drumuri Bihor, care mai are de turnat doar stratul final de asfalt.

"Nu se poate!"

04 adrian Domocos.jpgAdrian Domocoş (foto), primarul de Beiuş, e de-a dreptul şocat de decizia omologului de la Finiş. "Nu se poate aşa ceva! În 2008 Finişul şi-a dat acordul de principiu, iar acum se răzgândeşte. Dar hotărârea de atunci a produs deja efecte juridice!". Edilul beiuşean e hotărât să ceară Prefecturii anularea noii hotărâri a Consiliului Local Finiş, cea prin care se refuză avizul, ca fiind nelegală. "Avem izvorul, avem banii de lucrări, nu e normal ca locuitorii Beiuşului să bea apă din Crişul Negru când ar putea bea apă de munte", argumentează primarul.

La fel zice şi directorul CAO. Ovidiu Gavra a cerut Prefecturii şi CJ să medieze conflictul, iar la începutul acestei luni a informat Ministerul Mediului şi Ministerul Fondurilor Europene despre riscul blocării proiectului. "Celor de la ministere efectiv nu le-a venit să creadă. Nu cred că există prostie mai mare decât să ai un izvor cu apă curată şi să te opui ca acesta să alimenteze un oraş!", spune Gavra.

Refuzuri în lanţ

04 Ioan Man.jpgÎn ciuda presiunilor, primarul de Finiş, Ioan Man (foto), se ţine tare. "Ministerul Mediului, Ministerul Fondurilor Europene, Prefectura, toţi mi-au scris să dau avizul Companiei de Apă, dar nimeni nu mi-a garantat că dacă se va sparge drumul nu trebuie să returnez banii primiţi pentru construirea lui", zice Man.

Primarul spune că acordul dat în 2008 a fost revocat pentru că... nu mai era de actualitate. "Atunci era altă situaţie. În 2008 nu aveam apă în comună şi i-am rugat pe cei de la Aparegio să ne bage în proiect. Au refuzat. Eu eram în partidul lui Becali şi nu aveam sprijin politic (n.r. - acum e PSD-ist), aşa că l-am rugat pe primarul din Beiuş că, dacă tot va trece conducta prin comună, să ne lase să ne înţepăm şi noi la ea. N-a vrut! Am vrut să intrăm în Aparegio când a ieşit Biharia, dar mi s-a spus că s-a negociat politic să fie luată tot o primărie UDMR-istă, aşa că să fie sănătoşi!", zice Man cu năduf.

S-au descurcat!

Adevărul e că PNG-istul Ioan Man avea, de fapt, simpatii pedeliste, aşa că a primit 5 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus pe atunci de Elena Udrea, iar în  ultimii doi ani cu aceşti bani a amenajat 30 kilometri de conductă de apă pentru centrul de comună şi satele Fiziş, Ioaniş şi Şuncuiş. Apa provine din izvorul Izbuc, situat la 2 kilometri în amonte de izvorul Feredeu, însă are dezavantajul că este tulbure când plouă. "Căutăm soluţii pentru o staţie de filtrare", spune primarul.

Ca urmare, acum Man nici nu se mai gândeşte ca Finişul să intre în Aparegio. "Proşti am fi! Din a doua zi, în loc de 50 de bani, am plăti 5 lei pe metrul cub de apă venită prin cădere din izvorul nostru, prin conducta noastră!". Mai mult, adaugă el, aducţiunea Aparegio nu ar face decât să dubleze conducta Finişului deja trasă pe sub viitorul drum forestier. "Asta e bătaie de joc faţă de banii contribuabililor", zice edilul.

"Să iasă din Aparegio!"

Pe poziţie de forţă, Man nu doar că nu mai vrea să adere la Aparegio, ci se ambiţionează chiar să-i facă concurenţă, impunându-i primarului din Beiuş să iasă şi el din proiect, iar alimentarea cu apă s-o facă societatea Edilul Beiuş, ca înainte. "Singura variantă pe care o are Domocoş, dacă vrea apă din Finiş, este să iasă din Aparegio şi să treacă iar pe societatea Edilul! Fac contract cu Beiuşul, prelungim conducta noastră cu 3 kilometri până în Beiuş, şi în două luni pot avea apă de zece ori mai ieftină de la noi decât de la CAO", spune Man, uitând pe moment detaliul cu tulburarea apei.

Aparent generoasă, oferta edilului din Finiş este, evident, un măr otrăvit. Potrivit termenelor de conformare la standardele de mediu impuse de Uniunea Europeană, până în 2020 toate localităţile cu peste 1.000 de locuitori trebuie să fie conectate la reţele de apă şi canalizare, iar apele uzate să fie epurate. Iar asta înseamnă investiţii de zeci de milioane de euro, pe care Beiuşul, la fel de evident, nu şi le permite. Fapt pentru care primarului Domocoş îi va fi imposibil să dea ascultare omologului de la Finiş. Cât o fi el de rebel...


"Eu îi înţeleg pe cei din Finiş. Dacă în locul comunei ar fi Oradea, iar Sînmartinul ar vrea să spargă tot oraşul ca să-şi tragă apă din dealul Ciuperca, fără să ne lase să ne legăm la conductă, nu cred că nouă ne-ar conveni"

Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor


DOI "BERBECI"
Care pe care

Deşi primarul Ioan Man nu recunoaşte, drumul forestier a cărui integritate o invocă este mai degrabă un pretext decât motivul real pentru care refuză să elibereze avizul de construire a aducţiunii de apă pentru Beiuş. Conducta ar afecta doar 4 din cei 14 kilometri de drum, iar firma Hidroconstrucţia, desemnată să amenajeze reţeaua, a şi acceptat ca pe acea porţiune să lucreze tot Drumuri Bihor, care a realizat şi "şoseaua" forestieră. Mai mult, conducta ar urma să fie pusă nu sub drum, ci la marginea acestuia, fără a-l afecta.

De altfel, între primarul PSD din Finiş şi liberalii de care ţine şi edilul din Beiuş există un război mai vechi, strict politic. În campanie, contracandidatul PNL-ist la Primăria Finiş l-a atacat pe Man spunând că ar vrea să dea beiuşenilor apa comunei, aşa că acesta nu e dispus la nicio concesie. Beligeranţii sunt sprijiniţi de şefii lor de partid. Liberalul Ilie Bolojan, preşedintele Asociaţiei Aparegio, apără interesele asocierii ce vizează mai multe localităţi din judeţ, iar vicepreşedintele CJ Ioan Mang, şef peste PSD Bihor, pe cele ale comunei Finiş. Mai mult, pesediştii nu uită că prin înglobarea societăţii Edilul Beiuş în Aparegio, colegii lor de partid şi-au pierdut funcţiile...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
34 Comentarii
IMPORTANT !!!!
in 3 ani o sa ajunga beiuseni sa ne suga p*ula pentru o galeata de apa !! :)))
Postat 02 Decembrie 2013, 16:52 de Finiseanu
IMPORTANT !!!!
in 3 ani o sa ajunga beiuseni sa ne suga p*ula pentru o galeata de apa !! :))))))
Postat 02 Decembrie 2013, 16:50 de Finiseanu
Bravo Finis
Nu va agitati ca vine regionalizarea. Si baga terenul cu izvorul in domeniul public al municipiului Beius. Prietenii stiu de ce!
Postat 04 Iulie 2013, 01:36 de Jos Domocos
CENZURA
Nu mai scrieti ca oricum cenzurez ce vreau eu.
Postat 01 Iulie 2013, 16:07 de ChirilaSefulLuiSimai
TOP 10
Tu vara nu dormi, nu ai somn, zorii zilei te prind, ragaind.
Postat 30 Iunie 2013, 11:14 de ZeceDintr-oLovitura
pentru autorul ultimelor 10 comentarii
bai Maier, cum * ma-tii a incaput atata venin in tine?
Postat 30 Iunie 2013, 02:11 de curiosul
Drept la replica (al CAO)
Daca iarna sunt pe val, atunci vara sunt pe cal (sau pe cur_rand).
Postat 29 Iunie 2013, 09:03 de totOFICIALbolo
Drept la replica (al CAO)
Mi se rupe de biroul vostru de URBANISM. Clar?
Postat 29 Iunie 2013, 09:01 de totOFICIALgavra
Biroul de urbanism BEIUS
Ne manifestam ingrijorarea profunda cu privire la atitudinea Primarului Man din Finis legata de problema izvorului Feredeu. In schimb, atragem atentia si pe aceasta cale conducerii APAREGIO si conducerii CAO, sa nu ne mai trimita spre rezolvare adrese ca si cea cu strada "C", doarece atunci cand au intocmit proiectul nu ne-au intrebat nimic. Avem rugamintea de a avea decenta cuvenita cu privire la cele sesizate. Un astfel de demers ar avea sens NUMAI in cazul in care nu stiti si nu puteti rezolva problemele pe care dvs. insiva le-ati creat dar NUMAI dupa ce ati rezolvat toate problemele legate de regimul terenurilor in intravilanul dumneavoastra. Si atunci numai cu titlu de rugaminte. In speranta aceleasi bune colaborari in continuare va dorim P.U.G. usor.
Postat 29 Iunie 2013, 08:58 de OFICIAL
BILANT (partial)
Conform legii "productia neraportata intr-o luna constituie evaziune fiscala". Daca, conform declaratiilor indianului gavra, la Beius stadiul fizic este de 70% si decontarile sunt 0 (zero) - s-a platit numai avansul catre SELINA, va inacdrati perfect in acest articol de lege (il gasiti voi care e). Ar mai si faptul ca nici macar din avans CAO nu a recuperat nimic, asa cum ar fi trebuit, conform contractului, 10% recuperare avans din fiecare cerere de plata. Deasemenea este si inducerea in eroare a finantatorului (mintirea lui) in discrepanta totala cu graficele de executie. Aici si BLOM & Louis Berger au o problema. Georgica, mai citeste contractul pe care l-ai semnat impreuna cu indianul gavra si nu mai spera ca altii raspund. Scrie clar in contract ca: respponsabilitatea implementarii proiectului revine CAO si APAREGIO, adica lui gavra si Blowjob.
Postat 29 Iunie 2013, 08:38 de sora lu` ANIKO
Dirigintele (lucrarii)
Domnule Primar DOMOCOS, Popescu ma numesc si sunt seful dirigintilor la APAREGIO. Eu ar trebui sa urmaresc daca constructorii respecta proiectul si oferta. Nu o fac pentru ca Silvian Ionescu, Sulfina Barbu, Bolojan si gavra nu ma lasa, dar (cadou) va rog sa nu ii mai lasati pe cei de la SELINA sa strice drumurile transportand pamant si balast cu basculante de 40 de tone, cand ei au ofertat asa cum s-a cerut, transportul materialelor cu basculante de 16 tone. Ar fi bine sa ii amendati! Apropo, acelasi lucru este valabil si pentru Bolojan, Ghitea si Patcas la Oradea. Daca puteti, va rog sa ii invatati si pe ei cum se face. Multumesc.
Postat 29 Iunie 2013, 08:25 de oi-POSmetii CLUJ
NELAMURIRE
Daca izvorul Feredeu NU este al celor din Finis, cum a putut Episcopia Greco-Catolica sa il \"doneze\" Primariei Beius? In schimbul donatiei ce a primit Episcopia? Vreo cladire din centrul Beiusului? Daca a fost o intelegere ca in locul comunei Biharia sa intre tot una UDMR-ista, de ce nu putea intra Finis? (sunt destui maghiari in Finis). De unde intelegem ca se inlocuiesc de fapt primarii si ca singurul criteriu este apartenenta politica a primarului si nu cea a locuitorilor, (ca investitia se face pentru primar (partid) si nu pentru oameni). Biharia nu a patit nimic pentru ca a iesit din Aparegio, Blowjob nu i-a dat in judecata pentru daune. Cu atat mai mult, Finis-ul NU are ce pati (plati), ei nefiind nici macar membri APAREGIO. E adevarat ca in etapa a doua a COEZIUNII CAO si Keviep (de la groapa de gunoi - in sensul exploatarii) vor fuziona? Cu cat mariti taxele la gunoi ca sa puteti plati cei 3,8 milioane de euro catre Keviep?
Postat 29 Iunie 2013, 08:10 de \
Georgică (Ignat), tu ce mai (bagi) faci?
Era să se termine programul APAREGIO şi să nu ştie nimeni că tu eşti manager de proiect. Sau nu? Totuşi te dai. Ai grijă să nu o şi iei. În acest scop, ar fi bine să îţi iei un avocat bun, altfel nu prea ştii ce să semnezi şi ce nu, cu toate că ţie îţi stă în caracter ca mai degrabă să pasezi totul, chiar şi ştampila, nu numai semnătura. Nu ar fi recomandabil să o iei de avocat pe IRINA POINAR care are deja contract cu CAO pentru orice pe bani foarte mulţi, chiar dacă în suma respectivă ai încăpea şi tu, pentru că şi ea la rândul ei a pasat totul la ŞUTA LOREDANA (ce nume predestinat) deoarece este în conflict de interese de când ţi l-a băgat în pat pe cumnatul ei POINAR CIPRIAN GEORGE. Ce să vezi!!! La ŞUTA i-au spart hoţii casa în căutarea banilor din contract. Păcat că aceştia nu i-au găsit, dar sper să fie perseverenţi pentru că sigur îi are. Tu aşa calic cu te dai şi cum NU eşti de fapt nu trebuie să îţi faci griji. Bucură-te că de ignat ai scăpat. Anul ăsta. Pentru la anul am o surpriză creştinească pentru tine. Chiar dacă tu eşti ateu. Pardon, SECURIST.
Postat 28 Iunie 2013, 21:59 de DuşmanulTăuTASE
ERATĂ
Denumirea corectă de indian a lui Gavra se va citi CEL CE CUR_BEA_ZĂ LUMINA deoarece o curbează numa` când bea.
Postat 28 Iunie 2013, 21:51 de CUR_TE-A DECONTURI
PUTEREA NU ŞTIE CARTE
Pentru cei care nu cred, dar şi pentru cei care nu ştiu, a vut loc în mare secret A.G.A. a CAO. A fost atât de secret încât s-a ţinut la staţia de epurare ca să nu mai “transpire” nimic. Cu toate acestea serviciile înregistrează peste tot şi tot ce prind, preventiv. Aş spune chiar profi-lactic. Este evident că şefii acestor servicii nu pot fi mai inteligenţi decât subalternii lor şi cu atât mai puţin decât cei pe care ar trebui să îi urmărească. Drept urmare după ce au terminat de redactat stenogramele au avut nevoie de consiliere ca să înţeleagă ce vorbea Bolojan cu Gavra. Astfel am ajuns şi eu în posesia jurnalului A.G.A. În traducere pentru toată lumea, după ce Gavra s-a dat cel ce curbează lumina (denumirea lui de indian) atunci când spunea că nu se mai fac reduceri, l-a intunericit brusc pe Bolojan. Motiv pentru care a şi divorţat (n.r. Bolojan). Aşa că acum la A.G.A., ierarhic, s-a stabilit modificarea organigramei existente neapărută (că la ce ne-ar folosi), în sensul reducerii ei. Preşedintele A.G.A. însuşi (un primar, nu-l ştiţi voi) şi-a rupt aţa cu dinţii ca să prindă curaj şi a constituit o comisie formată din 5 (şasă minus primul) organe/membri care să stabilească lista cu cei ce urmează să fie disponibilizaţi. Spre deosebire de alte reduceri şi restructurări, de această dată problema se pune diferit. În primul rând pentru că preşedintele (sîc) comisiei înfiinţate este însuşi predicatorul Bolojan, avându-l totuşi ca înlocuitor nominalizat pe vicele(viciul) PNL . Din comisie mai fac parte, la paritate: vicele(viciul) PSD, Preşedintele C.A. (oros – dacă îl ştie cineva), luminiţa de la capătul ţevii (fără apă, că e scumpă) în persoana lui lemn A-TanaS.I.E. & co.Ciu/BA şi directorul executiv Gaaavra O ovidiu căruia i se va comunica oral ce are de făcut. In principiu să îi execute pe cei incomozi. Democratic în final, pentru satisfacţia membrilor de sindicat, de data asta vor fi SUPTilizaţi şefii de compartimente şi cei cu răspunderi care nu au citit, înţeles şi interpretat corect buletinul de analiză al laptelui pe care l-a supt Bolojan. Astfel, dacă analizăm gramatical opera literară intitulată organigrama UIP, veţi vedea că din cei 18 doar o treime sunt ingineri şi dintre aceştia un număr bine definit au contracte în derulare. Restul e tăcere, vorba poetului. Aşa că, deoarece femeile de la UIP au dovedit că au absorbţia mai bună (cu o singură excepţie), ele fiind în principiu/principal economiste, s-a decis ca TOŢI cei care nu au semnat pentru ca firmele impuse de Bolojan prin Gavra şi Radu Ciursaş să îşi ia banii, DISPAR. Vă felicit pe cei ce i-aţi făcut faţă MACACULUI de georgică ignat dar, nu pot să nu remarc prostiile pe care le-aţi făcut neaplicând prevederile contractuale. Lupuţ, tu vei rămâne doar LU, Burjan- tu poţi să pleci în străinătate, că-i mai bună decât toate (în HU că cam ştii limba), Hicea- la băi (bai) la recuperare, Indrieş- la primărie pentru că anul ăsta se poartă dungile, Poinar- şofer la cabinetul de vocatură/vocalize al artistei cu acelaşi nume pe bani de la CAO, adică ca cum nu ai pleca, Platona pleacă la fel ca data trecută cu deosebirea că acum va avea şi de plătit. Mai sunt vizaţi şi cei de la ZMO (dar mici), aşa că Gale, tot nu scapi de data asta. De la reţele mai sunt câţiva care nu au reparat ca noi- nouţe nişte reţele care nu existau pentru mulţumirea algoritmului noii coaliţii, ei fiind obişnuiţi cu PNL – UDMR. La punctul 2 (de(l)ux) al ordinii de zi erau de discutat: terenul pentru aducţiunea de la Feredeu, terenul de la staţia de epurare Beiuş, contractul cu Gavella, contractul cu Porr Bau, măgăreaţa lui GeOGICĂ de la 6 din 49 cu umpluturile ba din balast ba din pământ- el fiind un aprig aplicator al legii (în speţă 10 pentru care asudă tocmai ştiind că nesimmţirea este transpiraţia prostiei). Ar mai fi fost şi închiderea neoficială a proiectului finanţat de M Mediului (altul decât Aparegio) de 48 mil Euro ca să poată trece străzile pe diferenţa pierdută din fondurile de coeziune, aşa pierzându-se banii din ambele proiecte. La fel şi străzile din Grigorescu pentru ca ungurii să-şi poată lua ultimii bani şi să fugă (deşi, vor începe lucrul pe cuvântul lui Bolojan de la alegeri şi vor deconta cei ce vor fi concediaţi imediat după ce semnează) dar toate astea nu au mai fost discutate şi stabilite de Uneltitorul Domnului din evidentă lipsă de timp. Au fost trecute la punctul 1 viceprim al viitoarei şedinţe de concedieri.
Postat 28 Iunie 2013, 21:50 de PrimarulSePiaptănă
Cenuşa minţii nu este întotdeauna cenuşie (maro)
Expresia maximă a inteligenţei găoazetăreşti a redacţiei în frunte? cu Cur_ilă (ceea ce reflectă exact poziţia acestuia) este reprezentată de şmecheria cu cenzuratul şi mai nou cu înlocuirea articolului, în sensul ascunderii lui, ca să nu mai citească lumea comentariile. În spiritul prezidenţial nu pot decât să spun că mai bine v-aţi fi ales meseria de ţigan împuţit (mustaţa fiind primul semn de conformare) sau de chelner pentru că se dovedeşte că ştiţi turna exemplar sau la fel de bine aţi putea fi tinichigii de succes_uri pentru că din pilă şi ciocănel îndreptaţi imaginea celor pe care i-aţi şifonat tot voi pe vremea în care eraţi chelneri şi umblaţi beţi cu maşina pe drum.
Postat 28 Iunie 2013, 21:48 de Ba_cal_başa
SA TRAITI BINE ...sau
SA TRAITI BINE ! din NOU !!! PNL-BIHOR ,oaia neagra a aliantei USL ! A ajuns lumea sa-l regrete pe BOC !? si sa inceapa iar sa-l iubeasca pe BASESCU din cauza ta . POPA CORNEL !? Ce faci !? Cu asemenea management de partid nu va prinde toamna la ciolan . Mai lasa crucea,pokeru si pritenii ca te duc la groapa . Nu-ti mai trebuie tie PETI ,CORAS si anturajul lor .Cand nu vei mai fi ceea ce esti astia o sa-ti intorca ,,dosul ''.Partidul este format totusi din mai multi oameni si care cu tine ar mai putea salva ceva ,cel putin sa nu-l mai regrete lumea pe BOC si sa inceapa sa-l iubeasca pe BASESCU . ,,NOA'' CE ZICI !? SA TRAIM BINE ! SAU SA TRAITI BINE ! de ALTADATA .
Postat 28 Iunie 2013, 10:06 de PENELIST INCA !!
Daca am putea ....
Daca am putea v-am decupa de pe harta Romaniei !
Postat 28 Iunie 2013, 10:00 de cetatean
Către gavra şi SIMAI, a câta oară?
Ţi-am mai spus că valoarea proiectului nu este de 341 milioane lei. Dacă nu mă crezi, intră pe site-ul CAO şi ascultă conferinţa de presă a lui gavra şi bolo-jean. Deontologia urlă din tine când scrii că proiectul (APAREGIO) “este pus în pericol de opoziţia unei mici comunităţi rurale”, de parcă dacă ar fi fost o comunitate mare şi urbană, ar fi fost îndreptăţiţi să pună în pericol proiectul. Ca să nu mai scrii prostii altă dată, aspect asupra căruia îţi atrag atenţia de mai mult timp, să ştii că nicio conductă NU TRAGE APĂ, fie ea şi din izvorul Feredeu. Într-adevăr ne îndreptăm, aşa cum am scris mai demult, spre FINISH. Dar totuşi trebuie să afli şi tu acum spre final că Biharia a ieşit din Aparegio NU de teamă că localnicii vor plăti mai scump apa ci având CERTITUDINEA că CAO le factura apa mai scump! Dezinformarea continuă când scrii că lucrările la Beiuş sunt realizate în proporţie de 70%, acesta fiind stadiul fizic (discutabil şi necertificat de vreo instituţie abilitată), plăţile către Selina constând doar în AVANS. Partea cu avizul (de principiu) e cam aşa: Contractul este FIDIC GALBEN (proiectare şi execuţie), asta însemnând că CAO, la data licitaţiei nu a ştiut să spună decât că conducta are fix 22845 metri şi că vrea apă dintr-un izvor cu debit mai mic decât cel de care e nevoie (44,3 l/s). Aşa stând lucrurile, pe ce voiai să dea Primăria Finiş aviz, altfel decât de principiu? De ce nu te legi de declaraţia pe proprie răspundere dată de BLOWJOB (nu vi se pare că e versiunea engleză a lui bolovan?), GAVRA, DOMOCOŞ, ŢÎRLE & co. cu privire la regimul terenurilor (care cică ar fi domeniu public- vezi strada “C”)? Dar de ridicările topografice “donate” ilegal de Selina către CAO cu înţelegerea că ei vor primi acest contract tocmai pentru că ei făceau şi asfaltarea? Ar trebui să începi cu începutul. Se ştia că drumul este în lucru, se ştia că între drum şi valea – care are zonă de protecţie nu este teren care să fie domeniu public şi când ANRMAP a cerut companiei toate astea, Blowjob şi Gavra au minţit şi au mituit TOT. Acum doar suportă şi suportăm toţi consecinţele acetei FRAUDE premeditate.” Îngrijorarea” menajerului, zis şi director general ,cu privire la avizul Primăriei Finiş denotă tupeul cras care îl caracterizează pe gavra, el neştiind nici măcar care este diferenţa între acord (de principiu) şi aviz. Poate crezi că şi de data asta o rezolvi ca şi cu avizul de mediu semnat de ALEXAN DANIELA pe care ddrept recompensă, crede ea, ai angajat-o la CAO, chiar la UIP. Îmi place că tradătorii păţesc întotdeauna ceea ce merită, ea fiind pusă acum să rezolve problema din avizul dat chiar de ea. De aberaţiile publice ale lui Domocoş nu mai am ce comenta. Unsurosul ăsta, după ce i-a dat în gât pe toţi la D.N.A., ne dă cu ciorapii pe la nas cu EFECTELE JURIDICE ALE ACORDULUI. La fel si directorul CAO. Într-adevăr, celor de la minister nu le-a venit să creadă cât de proşti sunt gavra şi Blowjob. Toţi deştepţii din APAREGIO nu vor şi nu sunt în stare să răspundă la întrebarea simplă: Finiş suportă corecţii financiare dacă sparge drumul sau nu? Cu excepţia boului de serviciu, în sensul de retribuit, SIMAI, pentru care nu contează dacă strici drumul “numai” pe 4 km din 14. Soluţia Primarului Man este una de bun simţ, la care se ajungea dacă într-adevăr se dicuta la întâlnirile la care gavra face referire. Dezinformarea cu milionele de euro ce trebuiesc investite pentru conformare este evidentă când ne uităm la valoarea lucrărilor de la Beiuş. 16 milioane de lei (nici măcar 4 milioane de euro) în condiţiile în care valoarea SF-ului este tri_plată (gavra- ROMAIR şi Ministerul Mediului _ la acea vreme UDMR-ist). Ar fi suficienţi 1,2 milioane de euro pentru a se conforma inclusiv Finiş-ul. Întrebare: staţia de epurare de la Beiuş este şi pentru Finiş? Nu ştiţi de unde banii? Apa în Beiuş la preţul CAO e mai scumpă decât suma asta şi vorbim numai de la data preluării Beiuşului de către CAO şi până la finalizarea proiectului, timp în care nimeni nu beneficiază de nici un serviciu în plus.
Postat 27 Iunie 2013, 21:36 de FINISH
PreaFericitul Himen al Bucovinei din vremea Imperiului Austro-ogar
Oricât de ciudat ar părea, titlul are legătură cu articolul. Asemenea prefericitului, Burjan de la UIP, are în parohie toate lucrările de la Beiuş. Ca o primă consecinţă, dragă Bur_jeane, mai pe româneşte (limba contractului) AI BELIT-O. În mod repetat. O dată pentru că nu ai rezolvat problema cu strada “C” din Beiuş, motiv pentru care intr-un sens ai probleme cu SELINA şi în al doilea rând pentru măgăria MACACULUI georgică ignat cu umpluturile din balast care nu se execută conform ofertei, motiv pentru care în celălalt sens ai probleme cu Gavra. Aşa că o să o iei în ce sens vrei tu. Problema cu izvorul Feredeu evident te depăşeşte. Aici, nici măcăr CEL CE CUR_BEA_ZĂ LUMINA (gavra _indianul) nu ştie ce-i de făcut. “Povesteşte” că Hidroconstrucţia are 16 din cele 17 avize necesare, deci îi lipseşte exact cel al Primariei Finiş. Sugestie: domnule primar MAN, daţi-i la nesimţitul ăla de Gavra (Ciursaş & Popa Gh.)avizul aşa cum l-a dat şi el pentru proiectul făcut de Hidroconstrucţia, adică – “SE AVIZEAZĂ PROIECTUL, URMÂND CA ULTERIOR SĂ SE APROBE OPTIMIZAREA ACESTUIA”. Ar mai fi de notat că firma Bloom care se ocupă de managementul Proiectului APAREGIO ar fi trebuit să verifice proiectul făcut de Hidroconstrucţia pentru a nu se ajunge aici. DAR(cadou). Conform înţelegerii prin care Bloom a câştigat licitaţia, nu aveau voie să spună nimic la Beiuş. Deasemenea, avizele trebuiesc obţinute (conform legii, care îi place aşa de mult, de găozarul IGNAT de la UIP). Dacă vreţi să ajungeti pe noi culmi ale distracţiei ar trebui să citiţi “sesizările făcute de Gavra către Ministerul Mediului şi Ministerul Fondurilor Europene”. Este doar o declaraţie de presă şi atât. Paranghelia abia acum începe, dar nu ştiu de la cine. Depinde cine are grijă cel mai bine de scaunul lui (dintre cei puşi să controleze CAO). Acela va sesiza, aşa cum e prevăzut şi în termenii contractuali ai fiecăriua dintre cei implicaţi, Oficiul de Luptă Antifraudă al Comisiei Europene (OLAF) şi nu pe cei de la DLAF (români_ca_ei). Aşa că după ce sâmbătă va fi socrul mic (gavra), de luni poate orcând să i se rupă (apa) la fel ca la Kuntz. Gurile rele spun că ăsta ar fi de fapt motivul real al scumpirii tocmai anunţate (nunta (lui) şi cureaua (ei) de castitate). Semnez aici, că atfel nu încape: Lumânarea De La Capătul Tunelului
Postat 27 Iunie 2013, 19:43 de iui,iui&ioi,ioi
nu va lasati
stil COMUNIST nu veti optine autorizatii,?? de ce ?se mai schimba si aia de suss,se mai chimba si mentalitate, primarul sa gospodareasca, deaia e primar, sau sa faca ca BOLO ,dator vandut ,comuna .
Postat 27 Iunie 2013, 19:17 de kovacs dezso
@ laviniu burcic
Ar fi bine sa citesti intai titlul articolului si abia apoi sa te apuci de scris (ceea ce in cazul tau este un fel de a spune). Colectia de citate scoase din context pare a fi menita sa ocupe inutil spatiul. Tema Pietei Unirii este una serioasa dar exista articol separat unde poti posta comentariile fie ele oricat de lungi.
Postat 27 Iunie 2013, 18:39 de LA OBIECT
CACAO Oradea
Daca Beiusul iese (si bine ar face )din Aparegio,cred ca urmeaza si Tinca ,chiar daca edilul este un papagal penal de-al lui c.popa care a renuntat la un proiect de canalizare pe ordonanta 7 primit pe tava de la fosta primarita si le-a pus oradenilor in brate o retea noua ,fara pierderi iar acum cetatenii platesc manariile labarale incepute de bolovan si varga.
Postat 27 Iunie 2013, 18:09 de pusca si curaua lata
@carp3
Adica e vinovat ca finisenii au apa cu 0,50lei/mc ?! Cand a vrut apa si cu 5 lei/mc, ei nu l-au vrut, acum normal ca le da m*UE la toti !
Postat 27 Iunie 2013, 16:27 de bh
Cooooool!!!
Prezentat presei de viceprimarul Mircea Mălan, noul proiect al Pieţei Unirii, realizat de arhitectul Horia Gavriş, este contestat vehement de o parte a specialiştilor. Opţiunea pentru noul proiect suferă grav la capitolul transparenţă: edilii zic că nu-l vor dezbate public, deşi modificările operate sunt esenţiale. Echilibru şi decenţă Autorul noului proiect, arhitectul Horia Gavriş spunea că şi-a gândit lucrarea ca pe un omagiu adus bogăţiei detaliului afişate de Palatul Vulturul Negru, şi că a dorit ca piaţa să fie ca reflectare a acesteia în plan orizontal. Oameni de cultură şi arhitecţi orădeni nu agreează iniţiativa. „Preluarea elementelor din Vulturul Negru mi se pare nepotrivită ca abordare. O piaţă orizontală nu e vizibilă decât de la înălţime, ori arhitectul trebuie să considere şi nivelul pietonal”, este opinia arhitectului orădean Mircea Lungu. Acesta spune că ar fi ales „forme mai academice”, şi exemplifică: „mobilierul este excesiv contorsionat, forma lampadarelor este total neadaptată spaţiului public. S-ar potrivi mai degrabă unui spaţiu privat. Pentru stâlpi, aş fi propus ceva pe arhitectura Vulturului Negru: o bază zidită din care, de la o anumită înălţime, să pornească elementul de fontă. Platformei rotunde din centru, nu-i văd rostul. Pavajul ar trebui să aibă un desen neutru faţă de clădiri, cu un accent plastic, cel mult două: poate un grup statuar şi o fântână”. În opinia sa, „materialele alese sunt prea multe şi necontrolate. La noi, ciclul de îngheţ – dezgheţ este destul de violent, şi asta trebuie luat în considerare la alegerea pietrei”. Acesta spune că modelul alegerilor făcute de arhitectul Duiliu Marcu ar fi fost exemple bune pentru orice arhitect. „Numele lui Duiliu Marcu este garanţia calităţii. Echilibrul lui Marcu, echilibrul, eleganţa şi decenţa, precum cele ale lui Marcu, le-aş fi căutat într-un proiect”, punctează arhitectul Lungu. Admirator al „valorii arhitecturale şi ambientale care s-a creat în Centru de-a lungul timpului”, acesta contestă, de fapt, necesitatea întregului demers. O intervenţie pe care ar susţine-o, ar fi una restauratorie. Salută intenţia, nu soluţia „Initiaţiva este una foarte bună. Oradea are un imens potenţial arhitectural, iar intenţia de valorificare şi transformare într-o adevărată piaţă a zonei Piaţa Unirii este minunată”, apreciază designerul Cătălin David. „Din punct de vedere estetic, având în vedere complexitatea temei de proiectare şi moştenirea arhitecturală, planşele prezintă un concept diluat, cu inserţii parcă improvizate de elemente Art Nouveau interpretate modern, într-o maniera prea putin inspirată. (…) Din punct de vedere cromatic, chiar dacă se poate da vina pe calitatea simulărilor sau a print-ului, şi realitatea va afişa nişte culori mai armonizate, personal nu mă convinge”, mai apreciază acesta. Procedură opacă Cea mai vehementă luare de poziţie aparţine, însă, arhitectului Emodi Tamas. Acesta e autorul proiectului de arhitectură al Pieţei Unirii agreat de edili, până prin 2012, dar criticat acum. Protestul său ţine de procedură. Din 2010 şi până în 2013, Primăria nu a dat de înţeles că ar fi nemulţumită de proiectul său. Mai mult, l-a contractat, l-a plătit, s-a semnat contractul de finanţate cu forurile europene, pentru ca anul trecut, viceprimarul Mălan să iasă în public cu reclamaţii. „Toţi avizatorii şi-au dat acordul pe acel proiect. A trecut prin mai multe dezbateri publice şi dezbateri profesionale”, spune Emodi. Inițiativa unor modificări partizane s-a născut însă mai devreme. Pe la sfârșitul lunii noiembrie 2012, viceprimarul Mircea Mălan și-a manifestat nemulțumirea față de tipul de rocă, se arată într-o luare de poziţie a arhitectului. „Ce s-a întâmplat (reatribuirea proiectului, în secret n.r.) este o desconsiderare totală a breslei şi a populaţiei oraşului”, mai declară arhitectul. Pe obligativitatea dezbaterii publice a insistat şi preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, Şerban Ţigănaş. Aşa cum primul proiect a fost modificat în urma discuţiilor şi dezbaterilor, normal ar fi ca şi acesta să sufere acelaşi tratament. „Certamente, e nevoie de transparenţă şi discuţie în ceea ce priveşte proiectul. Trebuie puse probleme pe mai multe paliere: decizia de amenajare a pieţei este justă, corectă, impecabilă din punct de vedere urbanistic?, în ce măsură proiectul este de cea mai bună factură stilistică? Şi trebuie verificată calitatea lucrărilor. Dacă Oradea este în criză de timp, atunci să organizeze dezbaterea cât mai repede”, este propunerea acestuia. Impresii şi opinii personale La afirmaţia viceprimarului Mircea Mălan că primul proiect nu era adecvat unei pieţe publice, arhitectul Emodi spune că „în accepţiunea noastră o suprafaţă pietonală preponderent mineralizată, destinată activităţilor tipic urbane, culturale şi sociale, o agoră a întâlnirilor şi manifestărilor publice şi private, care se raportează cu o oarecare smerenie şi simţ al măsurii la moştenirea valorilor arhitecturale şi urbanistice ale contextului, a stat la baza soluţiei iniţiale”, cu precizarea că aceasta a fost „amplu argumentată în toate dezbaterile publice şi profesionale”. Acesta a punctat şi faptul că organizarea traficului în noul proiect este similară cu o primă propunere făcută în 2010 dar că „în cursul primei dezbateri, primarul Ilie Bolojan a solicitat renunţarea la această variantă şi introducerea ei doar într-o a doua etapă, „după ce locuitorii se vor obişnui” cu noua configuraţie. Acuzele privind nerezolvarea optimă a circulaţiei derivă, se pare, din lipsa de comunicare dintre decidenţii autorităţii locale”. Despre faptul că materialul propus nu e conform cu pretenţiile edililor, Emodi Tamaş zice că „plăcile şi cubeţii de andezit, de diferite nuanţe, cu caracteristici fizice compatibile cu condiţiile de climă specifice, constituie cele mai des utilizate materiale de pavare nu doar în ţară, dar şi în majoritatea ţărilor europene, ele fiind prezente şi dominante în mai toate pieţele urbane reabilitate în ultimii ani (Bucureşti, Braşov, Sibiu, Cluj Napoca, Baia Mare, Arad, Timişoara etc.). Obiecţiile privind modul de tăiere a feţelor sau dispunerea cubeţilor implică detalii tehnice, ce pot sau puteau fi supuse după caz unor modificări minore în contextul proiectului” Despre aspectul vegetal, acesta spune că, după lungi „dezbateri consecutive şi parcurgerea „copac cu copac” a vegetaţiei existente, împreună cu reprezentanţii ecologiştilor, au fost identificate exemplarele sănătoase / valoroase, care au fost păstrate toate, în contrast cu actualul proiect, în care se defrişează întreaga vegetaţie moştenită”. Cât despre „nota pesimistă, lipsa culorilor vii, a priveliştilor atractive sau dorinţa de unificare a stilurilor”, arhitectul spune că sunt „subiective, străine criteriilor profesionale impuse şi neacoperite de Tema de proiectare şi de Caietul de sarcini”. În acest context, Emodi contestă „necesitatea obiectivă a întocmirii unui nou proiect”.„Dincolo de impresiile şi opiniile personale ale domnului viceprimar, exprimate în mass media, singurele repere de ordin profesional invocate se leagă de consultări avute cu domnul şerban Sturdza, fostul preşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România, arhitectul Arnold Macalik şi membrii firmei Planwerk. Aşteptăm cu nerăbdare punctul de vedere al celor menţionaţi, cu privire la modul de atribuire al unui nou proiect, respectiv la calitatea acestuia, pentru a confirma sau infirma consimţământul lor”, este concluzia sa, însoţită de propunerea ca, chiar şi acum, Primăria să scoată tema de proiectare la concurs. Nu-i adevărat! Este reacţia reprezentantului Planwerk, firma care lucrează la Planul Urbanistic General, la întrebarea dacă firma şi-a dat cu părerea despre Proiectul Pieţei Unirii. „Am fost consultaţi exclusiv pe tema organizării circulaţiei auto, nu cu privire la organizarea suprafeţelor sau spaţiilor din Piaţa Unirii. Nu mi s-a cerut nicio părere despre proiect şi, din câte ştiu eu, n-am făcut nicio recomandare. Nu am fost consultaţi pe tema calităţii acestuia, unica poziţie din care discutăm cu Primăria este cea de realizatori a PUG-ului”, spune arhitectul Tiberiu Ciolacu, în numele firmei. Retro cu orice preţ Un alt arhitect orădean tratează critic proiectul nou. „Propune forme desuete, supraîncărcate, colţuri tăiate e retro cu tot dinadinsul”, crede arhitectul orădean Valentin Zisu, care apreciază că „nu trebuie să te întorci cu spatele la viitor de dragul unor nostalgii”. Acesta vede noul proiect ca lipsit de accesibilitatea maximă de care vorbeau chiar edilii: „o piaţă modernă se traversează în toate direcţiile, pe toate diagonalele, fără oprelişti decorative. Propunerile acestui proiect sunt ca nişte zone dintr-un mileu bătrânesc”. Cât despre opţiunile pentru mobilarea spaţiului, acesta spune că „în cazul unui obelisc, de regulă predomină semnificaţia mai mult decât obiectul în sine. Ori aici, este doar un obiect apărut din necesitatea unui obiect înalt, nu din vreo semnificaţie. Problema este privită strict decorativist şi mai puţin funcţional”, este concluzia sa.
Postat 27 Iunie 2013, 14:02 de laviniu burcic
Si mai tare!
Președintele PDL Bihor, Găvrilă Ghilea, consideră că Dorin Corcheș trebuia să dea dovadă de bărbăție și să recunoască în fața presei motivele reale pentru care a părăsit PDL. Joi, 27 iunie, după ce fostul șef al PDL Oradea s-a înfățișat împreună cu noul șef de partid de la PC, Traian Bodea, Ghilea s-a arătat deranjat de declarațiile potrivit cărora PDL nu ar avea viziune și mai ales de invicarea unei posibile ruperi a partidului. Ghilea susține că s-a discutat cu Dorin Corcheș înainte ca acesta să demisioneze și că motivele plecării din PDL sunt „pur personale”. Practic, fără să o spună concret, liderul filialei pedeliste lasă de înțeles că mișcarea este una oportunistă și că Corcheș urmează să fie recompensat cu o funcție pentru aderarea la un partid al Puterii. De asemenea, Găvrilă Ghilea menționează că nimeni nu i-a reproșat nimic lui Dorin Corcheș în ultima perioadă, cu toate că a fost clar de ceva vreme că acesta nu mai e atât de dedicat cauzei portocalii. Aspect care a fost evident în ședința de joia trecută a Consiliului Local (CL) Oradea, când, așa cum bihorstiri.ro a relatat, Corcheș (liderul grupului PDL, partid de Opoziție) a pledat în plen cauza unor proiecte controversate promovate de Executivul USL al Primăriei Oradea, dând peste nas celor de la UDMR, cu care PDL a condus orașul ani lungi. Despre comportamentul lui Corcheș în CL, președintele Ghilea a declarat la solicitarea noastră că este adevărat că s-a discutat în partid și despre acest lucru, prestația de săptămâna trecută a „dezertorului” atrăgând atenția. De altfel, Ghilea spune că, de regulă, aleșii locali se consultă înainte de ședințele de plen, inclusiv cu președintele de filială, având un mandate clar în ceea ce privește votul pe care îl vor da. „De data asta, această consultare nu a avut loc”, a precizat liderul PDL Bihor, referindu-se la situația jenantă în care proiectul de reamenajare a Pieței Unirii a fost criticat la sediul partidului pentru ca, după nici 3 ore, în CL, Dorin Corcheș să adopte o poziție favorabilă Puterii useliste. Cu toate acestea, Găvrilă Ghilea afirmă că a avut mereu o relație bună cu demisionarul, că nu îl invidiază pentru hotărârea luată, dar că preferă să nu aibă „cozi de topor” în PDL Bihor. Referire și la celălalt transferat la PC, Nicolae Hodișan, care, în mod evident, a făcut pasul pentru a redeveni șef la Direcția Agricolă.
Postat 27 Iunie 2013, 14:01 de laviniu burcic
Tare frate!
Crin Antonescu: Daca Partidul Conservator este nemultumit de protocolul cu PNL, poate sa plece. Constructia USL nu sta in PC de R.M. HotNews.ro Joi, 27 iunie 2013, 13:15 Actualitate | Politic Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi ca Partidul Conservator, daca este nemultumit de colaborarea cu PNL in cadrul Protocolului Aliantei de Centru Dreapta (ACD), poate sa plece, potrivit agentiei Agerpres. "Daca Partidul Conservator este nemultumit, poate sa plece. Constructia USL nu sta in Partidul Conservator, iar daca unii prin PC isi imagineaza ca cineva din PNL sau eu, ca presedinte al acestuia, avem vreun soi de timiditate in a spune clar lucrul acesta, se inseala amarnic", a spus Crin Antonescu, la Palatul Parlamentului, dupa Biroul Politic National al PNL. Vom reveni cu amanunte
Postat 27 Iunie 2013, 14:00 de laviniu burcic
replica la articol
Cine vorbeste iarasi? Ioan Mang PLAGIATORULex(croc )senator PSD presedintele reales(legal?) al filialei PSD Bihor actual vicepresedinte de consiliu judetean pe lista USL ca altfel nimeni nu-l vota ! Asta vorbeste PLAGIATORUYL Mang Ioan ?:))=))Bah PLAGIATORULE Mang Ioan nu te mai amesteca in treburile si lucrurile primarilor PSD asa cum ai mai facut si cu comuna Cefa pe care PSD Bihor a pierdut-o datorita vorbelor si actiunilor tale impotriva deputatului PSD din colegiul 6 Salonta Tinca domnu Ioan Sorin Roman la fel ca si actiunile impotriva consilierilor PSD din Beius care au facut bine pt comunitate , bine au zis `` faci bine comunitati si primesti rau din partea partidului PSD Bihor si a PLAGIATORULU . PLAGIATORUL Mang Ioan PSD Bihor nu este al tau personal este al tuturor membrilor simpli din PSD Bihor si daca vrei sa excluzi din PSD Bihor pe @Romanul Simplu nu-l excluzi din partid in lipsa , pt ca nu este scris in Statutul PSD acest lucru , ci-l excluzi din PSD in sedinta ordinara afilialei din care face parte .Ioan Mang ex (croc)senatorPSD Bihor presedintele filiale PSD Bihor SICTIR da-te dreacu si popupincuristi tai !:))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 27 Iunie 2013, 13:34 de Romanul Simplu
Bravo PSD
Mai vrea Domocos sa isi ia ceva masini pe edilul ? Atitudinea aroganta se plateste ! Multumiti PNL pentru situatie ! Felicitari Mang pentru lectia de management data lui C Popa. Primarilor nu trebuie sa li se bage pumnul in gura cum considera Popa !
Postat 27 Iunie 2013, 13:13 de Vladimir
Rusine
Plagiatorul asta ordinar sa se ascunda! Nu crapa obrazul lui de mangalitza?
Postat 27 Iunie 2013, 11:07 de Eu
E TRAGERE RECIPROCA !
E ,,tragere reciproca'' ce se intampla si ca de obicei noi cei multi care i-am votat suferim.
Postat 27 Iunie 2013, 11:04 de cetatean
PSD-iştii au pierdut "trenul funcţiilor" pe mâna lui Odobasian şi a DNA-ului, nu pe a altora !?!
... autonomia locală e una, în timp ce prostia e altceva !?!
Postat 27 Iunie 2013, 10:52 de Carp III
Proiectul nu este dependent de Finiş ci de o sursă de apă potabilă, oriunde ar fi în zonă !?!
... Ce nu înţelege primarul din Finiş e că nu va obţine nicodată licenţă/autorizaţie de exploatare a apei pentru reţeaua proprie, de la Ministerul Mediului, dacă blochează o finanţare ce "curge" astăzi prin Autoritatea de Management din cadrul MM. Şi primarul din Finiş şi nici Mang nu pricep că una este propietatea conductelor şi terenurilor pe unde trec reţelele şi cu totul alceva este dreptul de exploatare. Acest drept poate fi obţinut strict de către un operator regional, iar acest operator, unic în Bihor este CAO, aşa cum este această societate, cu bune şi rele în acelaşi timp. Problemele ridicate nu se cunosc însă şi din acest motiv apar încontrările dintre Man şi Domocoş, analfabeţi amândoi în gestionarea fondurilor europene.
Postat 27 Iunie 2013, 10:49 de Carp III
aprobare
Bine a facut. E comuna lui, e primar, are decizia. Daca trag astia conducta pe/de acolo, sa-l lege si pe el al apa. Treaba lui este sa-si apere comunitatea, este platit pentru asta. Restul e Can-Can.
Postat 27 Iunie 2013, 09:54 de Vlad
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON