URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Octombrie 2016, 15:01

Diaspora start-up: Românii care se întorc în ţară pot primi 40.000 de euro pentru a-şi deschide o afacere

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Statul român a deschis apelul de proiecte pentru programul "Diaspora Start-Up", căruia i-au fost alocaţi 30 de milioane de euro, din bani europeni. Concret, românii plecaţi în străinătate pot primi 40.000 de euro dacă se întorc în ţară şi îşi deschid o afacere.

Programul se desfăşoară prin Ministerul Fondurilor Europene, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

Potrivit publicaţiei Ziarul Financiar, în prima etapă, administratorii de schemă de antreprenoriat depun propunerile de proiecte în valoare de maximum 5.000.000 euro prin care se angajează să pregătească viitorii antreprenori şi să le acorde acestora subvenţii pentru lansarea afacerilor în ţară.

Potrivit ghidului, entităţile care intră în parteneriat pentru crearea administratorilor de schemă de antreprenoriat pot fi: furnizori de Formare Profesională Continuă autorizaţi, publici şi privaţi; organizaţii sindicale şi patronate; membri ai Comitetelor Sectoriale şi Comitete Sectoriale cu personalitate juridică; autorităţi ale administraţiei publice locale (unităţi administrativ-teritoriale); asociaţii profesionale; camere de comerţ şi industrie; ONG-uri; universităţi; Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi instituţii/ agenţii/ organizaţii subordonate/ coordonate de acesta; parteneriate între categoriile mai sus menţionate.

Propunerile de proiect pot fi depuse până pe 29 noiembrie. 

Aceeaşi sursă precizează că, în a doua etapă a programului "Diaspora Start-Up", românii care doresc să înfiinţeze o companie, pot accesa fonduri în valoare maximă de 40.000 de euro şi pot urma programe de formare antreprenorială de tip e-learning, prin intermediul administratorilor de schemă de antreprenoriat.

În cadrul programului sunt eligibili cetăţenii români cu vârsta minimă de 18 ani, care fac dovada rezidenţei sau a domiciliului în străinătate de minim 12 luni şi vor să deschidă un business în România.

Schema de antreprenoriat îşi propune să creeze oportunităţi de reîntoarcere în România pentru cetăţenii stabiliţi în străinătate şi să valorifice abilităţile dobândite de aceştia (antreprenoriale şi/sau profesionale), prin deschiderea unei afaceri în ţară, mai notează Ziarul Financiar.

Sunt considerate eligibile activităţile care urmăresc încurajarea antreprenorialului şi a ocupării pe cont propriu prin susţinerea înfiinţării de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
P.C.R. transpartinic. Ep.: Un POCU necesar: ”România Start Up”
I. ”Potrivit ghidului, entităţile care intră în parteneriat pentru crearea administratorilor de schemă de antreprenoriat pot fi: furnizori de Formare Profesională Continuă autorizați, publici şi privaţi; organizaţii sindicale şi patronate; membri ai Comitetelor Sectoriale şi Comitete Sectoriale cu personalitate juridică; autorităţi ale administraţiei publice locale (unităţi administrativ-teritoriale); asociaţii profesionale; camere de comerţ şi industrie; ONG-uri; universități; Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi instituţii/ agenţii/organizaţii subordonate/ coordonate de acesta; parteneriate între categoriile mai sus menţionate.” 1. O bună oportunitate pentru UO, care poate readuce (şi) astfel în ţară absolvenți ai acesteia. Aşa ar proceda o Universitate de top, care se respectă. II. ”Aceeaşi sursă precizează că, în a doua etapă a programului "Diaspora Start-Up", românii care doresc să înfiinţeze o companie, pot accesa fonduri în valoare maximă de 40.000 de euro şi pot urma programe de formare antreprenorială de tip e-learning, prin intermediul administratorilor de schemă de antreprenoriat.” 1. Faptul că don Cioloş & co are ”grijă” de o parte din românii (…votanţi) din Diaspora pare un lucru firesc. Ceea ce nu este normal, este faptul că acest Ghid POCU apare cu mai puţin de 2 luni înainte de alegerile parlamentare. Oare de ce? 2. Oare de ce românii din România, cu competențe/aptitudini manageriale, dar fără resurse materiale nu sunt incluși în asemenea programe, fără discriminare? III. O propunere pentru conducerile PSD și ALDE (inclusiv de Bihor): Stabilirea, prin lege, ca orice tip de alegeri/consultare populară (ex: referendum), să nu se facă în sezonul rece, în perioadele cu probabilitate mare de ger/ninsoare, decât în eventuale situații de forță majora (ex: deces Primar). Cine va răspunde de mâinile și picioarele rupte dacă pe 11 decembrie 2016 va fi gheață/polei, respectiv de o participare mai redusă la vot, dacă va fi vreme rea? Dacă americanii și alții ca ei pot, de ce nu se poate și în România?
Postat 17 Octombrie 2016, 00:09 de stefan
si noi ?
si noi care pana acum am stat pe aici nimic?sau mergem noi si se intorc ei ?
Postat 16 Octombrie 2016, 18:13 de gudeacalin
Ideal
Doamne,da-mi noroc ! Ce mi-as dori,este evident, u n sef/patron dintre ce i care la Paris au invatat sa-si faca nodul la cravata.
Postat 16 Octombrie 2016, 17:43 de Iness
statul interventionist. intre utopia visata si esecul realizat.
ca orice masura ce STATUL interventionist si-o doreste si in esenta pare buna (pentru ca e chiar o masura buna), dar rateaza punerea in aplicare (ca e prea restrictiva) - de ce se aproba doar pentru activitati in zone urbane si nu si in mediul rural? cei de la tara trebuie condamnati la a se muta fortat la oras, ca pe vremea lui Ceausescu? tot asa, de ce sunt excluse activitatile agricole? Daca olanda produce de 4x mai multa carne de porc decat Romania si e o tara cat 2-3 judete de-a noastre, nu mai avem nevoie de investitii in acest sector?! practic, incurajam depopularea mediului rural, incurajam relocarea la oras, si polarizarea mai accentuata a tarii. "traiasca doar cluju si capitala daca se poate".
Postat 16 Octombrie 2016, 17:39 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON