URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Decembrie 2016, 19:12

Luceafărul, eliminată din Cupa României: A pierdut cu 3-1 meciul cu campioana Astra (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproximativ 7000 de iubitori ai fotbalului din Bihor au fost prezenţi joi, la Stadionul Iuliu Bodola din Oradea, în pofida condiţiilor meteo nefavorabile. Însetaţi de fotbal, după dispariţia FC Bihor, microbiştii orădeni au fost prezenţi acum la întâlnirea cu campioana en-titre a ţării, Astra Giurgiu.

Formaţia pregătită de antrenorul Marius Şumudică a venit la Oradea pentru confruntarea cu Luceafărul din faza optimilor de finală ale Cupei României.

Jocul, desfăşurat pe un teren greu, îngheţat şi acoperit cu un strat de zăpadă, a fost în mare parte echilibrat, bihorenii luptându-se de la egal la egal cu singura formaţie din România calificată în primăvara europeană. Totuşi, mai experimentaţi, giurgiuvenii s-au impus în final cu scorul de 3-1.

Bihorenii au început bine jocul chiar din minutul 1, când Constantin Roşu, scăpat pe dreapta, a trimis periculos prin faţa porţii lui Silviu Lung junior. Apoi, în minutul 8, Lung s-a ciocnit de Oros atunci când a boxat o minge din 5 metri centrată dintr-o lovitură liberă din colţul dreapta al careului de Păcurar.

În replică, în minutul 15, Stan a centrat din dreapta, Hlinca a respins în Feher şi mingea a sărit la Alibec, care l-a lobat din 15 metri pe Pap. Mingea a lovit însă transversala, a revenit în teren şi apoi a fost reţinută de Eduard Pap. Doar un minut mai târziu însă, Alibec a înscris după ce a primit o pasă pe culoar, însă golul a fost anulat pentru că atacantul Astrei era în offside. Spectatorii au cerut galben pentru lovirea mingii după fluierul arbitrului, însă centralul Denis Haidiner nu a dat nimic.

În minutul 22, la poarta cealaltă, Paul Păcurar a tras din faţa careului, dar pe lângă poarta lui Lung. Ocaziile au alternat însă şi în minutul 25 Junior Morais a centrat din stânga, Alibec a preluat la 10 metri central şi a trimis plasat, dar Pap a scos salvator peste transversală.

Astra a deschis scorul totuşi în minutul 33, după ce atacantul Denis Alibec a pătruns în careu pe stânga, a pasat înapoi pentru Junior Morais, care a venit din alergare şi a şutat de la 12 metri în dreapta lui Pap, învingându-l pe goalkeeperul orădean.

Imediat după primirea golului, bihorenii au avut o răbufnire de orgoliu şi Roşu a centrat din dreapta careului, iar Arnăutu a trimis din 6 metri pe lângă prima bară. În minutul 40, Luceafărul a reuşit să restabilească egalitatea totuşi, după o centrare dintr-un corner de pe dreapta. Roşu a deviat cu capul pe spate şi Cristian Cigan a înscris cu o lovitură de cap din 6 metri, de la bara a doua.

În pauză s-a intrat cu scor egal, iar spectatorii bihoreni erau încă încrezători într-o surpriză. Deşi nu a jucat rău, Luceafărul s-a văzut învinsă până la final, după ce a mai luat două goluri.

În minutul 52, după o centrare din stânga, Niculae a preluat pe piept la 9 metri, şi-a făcut mingea pentru un şut cu stângul, dar a trimis în blocajul disperat al unui fundaş advers. Balonul a sărit la Alexandru Ioniţă, care a şutat de la 13 metri pe lângă bara din stânga lui Pap. Apoi, cinci minute mai târziu, Cigan a  căzut în careul Astrei, după un duel pentru minge cu Geraldo, însă arbitrul a lăsat jocul să continue. Orădeanul a solicitat penalty.

În minutul 65 s-a petrecut însă o fază care putea schimba soarta partidei. Roşu a pătruns în careu pe stânga, a centrat în centru, mingea a trecut peste Săpuraru, iar Arnăutu a ratat incredibil din şase metri, singur cu Gavrilaş. Arnăutu a pus latul şi a trimis inexplicabil pe lângă bara din stânga.

Cum, de obicei, ocaziile se răzbună, în minutul 68 Niculae a urmărit o minge trimisă la bătaie în careul Luceafărului, a intrat prin alunecare şi a trimis pe lângă Pap lângă bara din stânga, ducând-şi echipa în avantaj cu scorul de 2-1.

După primirea golului, Luceafărul a ieşit din nou la atac şi în minutul 75 Păcurar a bătut o lovitură liberă din marginea dreaptă a terenului, Cigan a reluat cu capul din 4 metri, însă a trimis pe lângă bara colţului lung. Apoi, în minutul 82, a urmat un contraatac al Luceafărului, Niculae a pătruns până în faţa careului şi a şutat puţin pe lângă bara din stânga.

Totuşi, ultimul gol al partidei s-a înscris tot în poarta bihorenilor, în minutul 89, după un contraatac al celor de la Astra. Niculae a avansat cu mingea la picior în flancul stâng, a pătruns în careu şi a vrut să centreze la bara a doua pentru Alibec, însă Ionuţ Hlinca a respins direct în propria poartă.

Chiar în prelungirile partidei, în minutul 90+1, Paul Păcurar de la Luceafărul a şutat din afara careului, portarul Gavrilaş a respins greu în faţă, iar apoi Săpunaru a degajat şi jocul s-a încheiat cu Victoria cu 3-1 a Astrei, care s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei.

"Am întâlnit astăzi campioana României, am întâlnit Astra Giurgiu, o echipă peste media campionatului românesc, din punctul meu de vedere, care a ajuns şi-n primăvara europeană. Am încercat să-i capacitez pe băieţi să înţeleagă că jumătate dintre ei pot să facă pasul la Liga I. Eu zic că am reuşit să ne ridicăm la nivelul competiţiei şi la nivelul Astrei. A fost un moment psihologic din punctul meu de vedere la scorul de 1-1, când Arnăutu a ratat incredibil. Dacă reuşeam să înscriem, poate, cine ştie alta era soarta partidei. Dar, asta înseamnă valoare, aceasta este Liga I. Felicit echipa Astra pentru victorie, îl felicit pe Marius Şumudică şi le doresc multă baftă în continuare", a declarat, după joc, antrenorul echipei bihorene, Cristian Lupuţ.

Pentru Luceafărul Oradea acesta a fost ultimul joc oficial din acest an, echipa bihoreană urmând a intra în vacanţă la finele acestei săptămâni.


Luceafărul Oradea - AFC Astra Giurgiu 1-3 (1-1)

Stadion: "Iuliu Bodola" (Oradea)

Spectatori: 7000

Au marcat: Cr. Cigan (min. 40) / Junior Moraies (min. 33), D. Niculae (min. 68) şi Hlinca (min. 89 – autogol)

Luceafărul: Ed. Pap - Balea, Feher, Hlinca, Ban - Bedea (Cuc 87'), Ţegle (Zs. Lukacs 80') - C-tin. Roşu (cpt.), Cigan (Balla 77'), Păcurar – Arnăutu. Antrenor: Cristian Lupuţ

Astra: S. Lung jr. (Gavrilaş 46') - Geraldo (Budescu 70'), Săpunaru (cpt.), Oros - Al. Stan, Boubacar, Seto, Jr. Morais - Al. Ioniţă, Texeira (D. Niculae 22') – Alibec. Antrenor: Marius Şumudică
Au arbitrat: Denis Haidiner (Hunedoara) - Imre-Laszlo Bucşi (Sfântu Gheorghe) şi Gero Szabo (Cluj-Napoca).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON