URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 August 2016, 10:14

Senator ex-PNL Bihor îi reproşează ambasadorului SUA că sprijină justiţia, deşi aceasta arestează politicienii cu care "ieri a fost parte la hoţie"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o scrisoare deschisă pe care şi-o asumă ca din partea "unui senator cinstit", fostul liberal bihorean Cristian Bodea, exclus din PNL şi devenit luna trecută vicepreşedinte al PER, îl critică pe ambasadorul SUA "în ţara lui" că sprijină instituţii precum cele ale Justiţiei chiar dacă reprezentanţii lor, care acum fac "măcel în Parlament", au fost vreme îndelungată complicii politicienilor hoţi.

"Că DNA face macel în Parlament este un lucru bun, că sprijiniţi Justiţia este un fapt de apreciat, dar aveţi idee de ce în Romania se ia în continuare şpagă, se "aranjează" licitaţii şi se fură dealuri de lemne? Şi, de ce, cei plătiţi să oprească acest jaf dau din umeri şi... îşi iau şpaga liniştiţi? Nu aveţi, bănuiesc...", începe – blând – scrisoarea lui Cristian Bodea, care îi acuză implicit pe procurorii anticorupţie că, în continuare, există corupţi.

"Vă luminez eu!", răspunde tot Bodea, continuând cu ideea că reprezentanţii justiţiei au participat, prin complicitate, la furtul generalizat: "Corupţia şi hoţia nu puteau ajunge la nivelul acesta dacă poliţiştii, procurorii şi judecătorii îşi făceau treaba şi îi opreau pe politicieni de la început. Dar, şi Justiţia, şi Poliţia, şi Serviciile le-au fost complici timp de 26 de ani. Au furat toţi, împreună, acesta e Adevărul!".

Bodea îl întreabă retoric pe ambasadorul SUA dacă în aceste condiţii i se pare normal că "iubitul dvs partener, preşedintele Iohannis, "face" Justiţie, Poliţie şi Securitate cu aceeaşi  (sic! – n.r.) oameni care au fost ieri parte la hoţie cu cei pe care azi îi încătuşează" şi, de asemenea, dacă "ne garantaţi dvs că dacă dna Kovesi arestează toţi politicienii, cei din sistemul de Justiţie nu vor mai lua şpagă, ca să nu îi vadă pe unii sau să îi scape pe alţii".

Fostul liberal convertit la ecologism îl întreabă, tot retoric, pe diplomatul american dacă vrea să afle "de ce nu se va opri corupţia în Romania", şi tot el răspunde: "Pentru că nu se face ordine aşa cum trebuie în TOT sistemul de Stat", "pentru ca toate instituţiile acestea, care erau plătite să ne păzească în ultimii 26 de ani, trebuie ele, mai întâi, să îşi admită greşelile şi, mai ales, corupţii", dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Bodea susţine că prin "marele spectacol cu şpăgarii din politic", în realitate SRI, Poliţia, DNA, DIICOT, "întreaga Justiţie, îşi acoperă, asemeni doctorilor, malpraxis-ul", deoarece aceste instituţii au fost plătite "să oprească hoţii", însă "s-au îmbătat şi îmbuibat cu ei", iar în prezent "fac doar Justiţie politică".

Ca "dovezi" ale corupţiei generalizate de la vârful tuturor instituţiilor de aplicare a legii, ex-liberalul invocă tot felul de cazuri mai mult sau mai puţin cunoscute ori reale, precum "poliţiştii care au "mutat" trecerea de pietoni peste noapte, ca să iasa victima de vin", "alcoolemia luată dupa 2 zile, ca să fie protejat fiul unui "şef" local", "bietul poliţist pus de şefi să mănânce Procesul Verbal întocmit cui nu avea "voie", "procurorul care a pus un escroc dovedit să declare că 18 afaceristi au făcut evaziune pe facturile lui, deşi respectivii habar nu aveau că sunt false", "faptul că nu îi anchetează nimeni pe directorii de spitale care au primit ordin să lucreze cu Hexifarma, firma acoperită a unuia dintre Servicii".

Bodea susţine în finalul scrisorii deschise că, de fapt, "nu e nevoie de dovezi", deoarece "romanii ştiu multe astfel de cazuri, le trăiesc, le păţesc, zi de zi" şi, ca atare, "nu prea au nevoie să li se arate care-s hoţii, care-s vardiştii, că îi văd ei prea bine" şi îi reproşează ambasadorului SUA că în pofida acestor dovezi "ţineţi să ne spuneţi că DNA face totul bine, că romanii nu ştiu să voteze şi că solutia perfectă pentru noi este omul care predică "Mein Party, Mein Reich!", întrebându-l la fel de retoric pe diplomat dacă este "dispus să ne garantaţi şi că şpăgarii din Justiţie, Poliţie şi Servicii s-au calugărit şi şi-au dat vilele la săraci".

Scrisori deschise cu acelaşi mesaj, împotriva anticorupţiei, şi aproape în aceiaşi termeni, i-a adresat ambasadorului SUA, recent, şi fostul premier Adrian Năstase, condamnat de două ori pentru fapte de corupţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Mda...
@pinonel: Voi verifica dar 9,99999% ai dreptate! Acum ce sa zic, era o formula de politete! Pana la urma am spus doar ca incepe sa-mi placa! Cu reticenta necesara...
Postat 16 August 2016, 11:54 de TDS
@tsd Exagerezi, strici orzul pe gaste!
Asa cum zice la DEX, Domnia Sa (ATENTIE! si ,,Sa" se scrie cu litera mare!) este o locuţiune pronominală cu valoare de pronume de reverenţă. Iar reverenţă - zice tot la DEX pt. cei preocupaţi de o exprimare curată, înseamnă, cu sensul al doilea, care ne interesează, respect, veneraţie, consideraţie, stimă. Acum intreb si eu : ce respect, veneratie, consideratie merita un biet carator de geanta ajuns printr-o intamplare, fericita pt. el, nefericita pt. bihoreni, mult prea sus pt. (non)valoarea lui?!
Postat 16 August 2016, 11:41 de pinonel
BARCA PE VALURI
Eu am avut niscaiva conflicte cu Domnia sa pe FB! M-a si luat peste picior pe sistemul: e pagina personala, deci nu se poate scrie orice! Domnia sa uita ca atata timp cat pagina era semnata politician / parlamentar nu mai era chiar personala ( dar acelasi comportament l-au avut BIG, MM, FC, SL, DSP, etc ). Drept pentru care i-am promis ca nu mai scriu nimic pe pagina lui! Acum ca si-a schimbat atitudinea incepe sa-mi placa! Il apreciez si pentru ca il ataca pe KWI! Dar am o teama! Maine poate sare in alta barca! Sa vedem...
Postat 16 August 2016, 11:30 de TDS
precum Basescu
Evolutie foarte trista a acestui tinar politician de la care aveam ceva sperante intr-o vreme. Pacat.
Postat 16 August 2016, 10:50 de poli
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON