URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Iunie 2013, 17:55

Se lasă rău! Bolojan ar scumpi gigacaloria ca să salveze Electrocentrale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înglodată în datorii, Electrocentrale încercă o reeşalonare a plăţilor. Primarul Ilie Bolojan a anunţat luni că în cursul acestei săptămâni va negocia cu principalii creditori ai centralei un grafic al plăţilor menit să scoată CET-ul din impas.

"Suntem în negocieri cu furnizorii de cărbune, cu transportatorul, pentru reeşalonarea datoriilor, astfel încât Electrocentrale să poată funcţiona", a declarat edilul.

Bolojan se va deplasa marţi la Târgu Jiu pentru a discuta cu conducerea Complexului Energetic Oltenia, principalul furnizor de cărbune al Electrocentrale, pentru un calendar al plăţilor care să convină ambelor părţi.

Pentru a salva Electrocentrale, Consiliul Local va lua în discuţie, cel mai probabil în şedinţa de joi, o injecţie de capital în CET astfel încât societatea să iasă din actualul blocaj financiar.

Având în vedere faptul că Electrocentrale lucrează în pierdere, producând cu 341 lei o gigacalorie pe care o vinde cu 256 lei, Bolojan nu exclude varianta scumpirii gigacaloriei plătită de orădeni aflată deja la un maxim istoric de 235 lei.

"O majorare de preţ este posibilă. Trebuie însă văzut cu cât pentru că este o problemă de suportabilitate din partea populaţiei. Rămâne de văzut în ce măsură este posibilă o majorare a preţului prin creşterea subvenţiei", a spus Bolojan.

Înainte de a supune propunerea de scumpire a gigacaloriei atenţiei Consiliului Local, municipalitatea va cere poziţia Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei şi Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, instituţii care îşi dau avizul cu privire la tarifele furnizorilor de căldură.

Electrocentrale Oradea datorează furnizorilor circa 299 milioane lei, sumă cu 90 milioane lei mai mare decât veniturile prognozate pe tot anul 2013.

Citeşte pe aceeaşi temă şi articolul "CET, ultima suflare! Conturile blocate şi sechestru pe cărbunele din curte"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
sds
nu o mariti ! atat va spun....vor fi proteste in strada!
Postat 19 Iunie 2013, 14:14 de sds
a fost prin programa electorala ?!
bihorele... ai gasit si tu o poza in care ca conducartor mult iubit si votat Sir Ilie Bolojovici are mutra trista ?! e eftina manipulare dom`le ! baga-l cu din aia in care se incrunta si ne arata promisiunile electorale !!! jegu si pulberea sa fie cu tine CET-ule si cu toti care te-au bagat in faliment si ne strici viata ! la astfel de articole bagatzi si voi de la -5
Postat 19 Iunie 2013, 00:38 de Crinuletz Pontescu
in 89 nu mureau asa de multi oamenii si eram fericiti fara atatea MATERIALE POLUANTE NOCIVE !!!
in 89 nu mureau asa de multi oamenii si eram fericiti fara atatea MATERIALE POLUANTE NOCIVE !!!
Postat 18 Iunie 2013, 17:00 de NUSE MAI POATE < SOS
ORGANE,salavati VIETI care al randul lor vor salava alte vieti si altii se vor IMBOGATI, caritasul m
voi nu simtiti canicula de la atatea materiale poluante, voi nu simtiti calitatea aerului, nu va e RUSINE, nesimtitilor, pentru bani ne GAZATI ? HOIATE COMUNISTE NAZISTE cu tot neamul vostru sa hraniti pamantul, CUTREMULRUL sa va inghite neamul, amin ! suntem o BOMBA , e doar o chestiune de TIMP , au noroc cei cu inundatile ca nu vor exploda dar noi vedem RAU inundatile !!!!!! PENTRU bani va UCID care cum pot, si nu UITATI DONATI :SANGE< ORGANE,salavati VIETI care al randul lor vor salava alte vieti si altii se vor IMBOGATI, caritasul mafiei :))))!!! Eu credeam ca in ORADEA sunt VALORI dar sunt multi MORTI daca realizati bine, EFECTELE !!!!
Postat 18 Iunie 2013, 16:58 de au noroc cei cu inun
UNDE ESTE VERDELE NOSTRU< UNDFEEEEEEEEE ?
nu uitati un bolnav atrage BOALA si inervitabil MORTI , nu URA este aliatul MORTII ci BOALA, a facut orice sa ajungem in SPITALE si voi faceti pe PROSTI< de ce ? UNDE ESTE VERDELE NOSTRU< UNDFEEEEEEEEE ? ce ne dai tu noua PRAF si poluare cu drumurile tale, DISTRUSULE ? ne omori copiii cu intentile tale CRIMINALE !! BETOANE si betoane in mandatul lui BOLOJAN , unde sunt DEALURILE noatsre in NEMUL JUSTITIEI ? trebuie si USL sa dispara sa aflam ADEVARUL , crimele puse la cale de mizerabili, mooor copiiiiiii ca nu avem harna snatoasa , aer curat !!
Postat 18 Iunie 2013, 16:53 de morga ne a dat
bolojaneeeee....
te ataca iudemeristii din toate directiile !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! vezi, asa e cand faci pact cu diavolul ?!? acuma da-le lovitura de gratie !!!!!!!!!!!! nu-i ierta, altfel leprele astea nesatule, te vor ataca si iti vor face necazuri, tot timpul !!!!!!!!!!!!!!! iudemeristii vor sa bage orasul in faliment. magarii astia traiesc dupa conceptul, ori ei ori nimeni !!!!!!
Postat 18 Iunie 2013, 16:13 de arde-i bolojane !
votati...
din pacate oradea se indreapta tot mai repede spre faliment,toti politicienii plecati din bihor ne-au vindut povesti si marea majoritate au crezut,sint aceiasi de 23 de ani cu putine noutati promovate tot de ei,cind era vorba de incalzire cu apa geotermala tot voi ati acordat credit echipei lui bolovan cu incalzire pe gaz,in madatele lui Blovan ne-am ales doar cu impozite si taxe marite si cu o saracire mai mare a populatiei,am ajuns sa traim cel mai prost din vestul tarii,unde sint banii promisi de guvernarea USL?Va spun eu,la oamenii lui Dragnea si Oprisan si la ceilalti mitici,ati ajuns o turma care merge la vot fara sa gindeasca,pacat ca pt o majoritate cu ochelari de cal au de suferit si ceilalti,mai priviti si la alte judete unde cu toata criza se misca ceva si pt cetateanul de rind si ginditi vo nu lasati pe altii sa gindeasca pt voi
Postat 18 Iunie 2013, 16:04 de luky
slab management... demisia!
sa dispara cu iudemeristi cu tot. au bagat orasul in faliment. acuma, ultimii, burti fara fund, ii dau la cap. le-a taiat ciolanul.
Postat 18 Iunie 2013, 13:40 de muiu pista
nebunie totala
Aveti cumva ACTIUNI la ELECTROCENTRALE? Un oras intreg sponsorizeaza o tehnologie invechita, un sistem dezastruos, acoperim pierderi uriase prin interzicerea debransarilor? Dragi concetateni va convine? - 1 vot la alegerile urmatoare!!!
Postat 18 Iunie 2013, 10:46 de TREE
@pinonel
Puti de departe a basism, incearca sa fii mai discret! Compara-l pe Basescu cu Bercea Mondialu sau cu Becali, Merckel si Obama nu-s de nasul lui!
Postat 18 Iunie 2013, 09:52 de Ali
vai s-amar !
Daca nu schimba ,,managementul" (vesnicul gligor si gasca de penali ! cet-ul e mort dar afacerile astora care l-au falimentat merg de zbarnaie! dna, se aude ?), vorba @tractoristului, fie Gca si 1000 de lei, ca cet-ul tot falimentar va fi !
Postat 18 Iunie 2013, 08:51 de bh
Sa te...
CENZURAT
Postat 18 Iunie 2013, 08:15 de ion maciuca
Ei asa da..
Ce bine-mi pare ca ati luat teapa.......Banii la caserie dragutilor..si tu lingau principal Chirila...,pupincuristu Cris ,te asteptam cu drag...banii pe caldura , sufletasca
Postat 18 Iunie 2013, 07:41 de SOS
SCORTOSULE
PE MELEAGURILE NATALE SI TAXALE DE CIMITIRI,INMORMINTARE SINT MAI MICI
Postat 18 Iunie 2013, 07:18 de doru
Propunere
As propune Primariei si Consiliului Local sa majoreze gigacaloria la 1000 lei , pentru a scoate Cet-ul din datorii si pentru un fond de rezerva .
Postat 18 Iunie 2013, 02:34 de Tractoristul
@doru
Doru tu esti sau te faci ca esti idiot? Ai grija sa nu ramai asa! Te-o fata mata pe Cris si te-o prins salvamarii si ai probleme la mansarda sau esti ala de dai limbi la curu lui CoadaDeCiocanBolojanul? Sau esti unul din miile de bugetari care sug truda si munca celor din productie, privat? Esti vre-un arian bugetar? Hai spune tot , nu ezita patratel !
Postat 17 Iunie 2013, 23:16 de scortosul
incalzire
PROBLEME CU SCUMPIRILE SI IMPOZITE DE LA ORAS ,NEMULTUMITII SE POT INTOARCE PE MELEAGURILE NATALE ,
Postat 17 Iunie 2013, 22:22 de doru
Florin
Florin, perfect adevarat ce ai scris.
Postat 17 Iunie 2013, 19:51 de Luf
'tu-i democratia ma-sii !
Aici ne-au adus dobitocii care s-au lasat mintiti de tembelul asta, de usl, de ciordel, de mang_litor, de căcărău, de dottore, de cine a vrut si de cine n-a vrut ! Pe noi, cei ce n-am crezut minciunile bolovanului, cu ce ne incalzeste ca am avut dreptate? Dobitocii care l-au votat, aia sa-l dea jos ! Sa facem un referendum si sa-i tragem un sut in fund ! Totusi, este un neica-nimeni, nu-i Basescu, nu suna Merkel sau Obama pt. taranul asta !
Postat 17 Iunie 2013, 19:49 de pinonel
Asta-i stire de 1 aprilie ?
Dupa ce ca avem printre cele mai scumpe gigacalorii, mai vreti bani ??? Dupa ce ca sunt cele mai mici salarii din tara, se vine cu astfel de idei ?? CET-ul falimentar, corupt si ineficient trebuie sa nenoroceasca alti oradeni? Pana cand ??? Drumuri varza, parcari din parti, taxe, amenzi cat cuprinde, functionari corupti, frumos, nu ? Oameni buni, daca nebunu asta face asemenea chestii si noi nu iesim in strada, sa ne fie de bine !
Postat 17 Iunie 2013, 19:48 de Esti serios ?
ha ha ha
Stiu ca e vina noastra pentru ca am lasat tiranii sa falimenteze tot ce este de stat , dar ce vina am eu ca astia au o tehnologie de caca si nu pot furniza agentu incat sa nu iasa pe pierdere?????
Postat 17 Iunie 2013, 19:14 de Emilut din Germania
JOS GAZELE DE LA CET !!!
Si e numai inceputul tragediei pentru oradeani. O dayta cu CET-ul pe gaze atunci sa vedeti majorari !!! Hai la lupta cea mare oradeani !!!
Postat 17 Iunie 2013, 19:05 de scortosul
Ptr Florin de mai jos...
Perfect de acord cu tine dar as mai pune si parcarile din oras.....
Postat 17 Iunie 2013, 18:49 de Delia
Mai moale primarule, că oboseşti prea tare şi ai casă de făcut la noua familie !?!
Dar de ce îşi mai bate capul primarul cu tâmpeniile pe care le-a făcut în primul mandat, atunci când a pierdut şirul cu termia oraşului ? Că oricum nu-i iese ce crede, din moment ce gândirea l-a lăsat demult !?! Electrocentrale ca firmă a municipalităţii e terminată, aşa că trebuie lăsată creditorilor principali, adică la ruşi, care au de unde aduce şi cărbune şi căldură în casele orădenilor. Că treaba e afecere, iar afecerile se fac cu cap, ca să aducă profit investitorilor. Dar de la Bolojan nu ai ce aştepta, că asta a adus la faliment până şi baraca (ABC) pe care o are în Aleşd, unde la 50 lei vânzări pe zi făcea datorii de 100 lei, că la el cheltuielile trebuie să mănânce vânzările. Aşa l-au învăţat la şcoala primară, că el a săltat grădiniţa care nu a vrut să-l primească de urât şi rău ce era. Un dobitoc născut ca atare rămâne aşa toată viaţa. Nu aţi înţeles plătiţi, iar dacă aţi priceput trimiteţi potaia la acasă la conţăranii lui.
Postat 17 Iunie 2013, 18:26 de Carp III
Pe cand o demisie?
Impozit pe teren marit, taxa pe caini apare, gigacloria marita , cladiri din centru demolate ,statuia lui Mihai Viteazu mutata, aquaparc la sf asteapta, si cand ma gandesc ca am votat Bolo.........O demisie nu ar fi onorabila?
Postat 17 Iunie 2013, 18:23 de florin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON