URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Martie 2014, 18:11

No comment! Primarul Ilie Bolojan refuză să facă declaraţii despre amenda-gigant aplicată Electrocentrale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Cea mai mare amendă din istoria Oradiei a lăsat fără replică conducerea municipalităţii orădene. „Vă rog să vă adresaţi administratorului special, Stănel Necula care vă va pune la dispoziţie toate informaţiile", a răspuns, marţi, primarul Ilie Bolojan solicitării BIHOREANULUI.

Edilul a refuzat să facă orice declaraţie pe marginea amenzii aplicate CET-ului, deşi problema datează dinaintea venirii actualului administrator special. De altfel, mai devreme, Necula declarase ziarului că nu cunoaşte nimic despre vreo amendă.

O poziție similară a avut şi fostul manager Dragoş Gligor, deşi el era cel ce conducea Electrocentrale Oradea la data producerii faptelor pentru care ar fi fost amendată societatea. Gligor a demisionat din funcție în noiembrie anul trecut, la trei luni după intrarea CET-ului în insolvență, iar în prezent îşi conduce propria fermă, la ţară.

„Nu am ce să vă spun. Cereți aceste informații conducerii societății. De când am plecat din CET am încercat să mă rup de aceste probleme", a răspuns Dragoş Gligor BIHOREANULUI.

Mai coerent s-a dovedit a fi directorul tehnic al Electrocentrale, Daniel Francisc, care confirmă înregistrarea cu întârziere a certificatelor de CO2 datorate de societate.

„Noi am cumpărat certificatele de pe Bursa Română de Mărfuri pe 29 aprilie, le-am livrat pe 30 aprilie şi nu a mai fost timp pentru cele 26 de ore de verificare a lor în Registrul European al Certificatelor. Pentru că ziua de 1 mai a fost zi liberă, acestea au fost predate efectiv pe 2 mai, fapt pentru care finalizarea procedurii s-a făcut mai târziu. De altfel, aşa s-a şi notat la acea dată: procedură efectuată dar nefinalizată", a declarat Daniel Francisc.

Potrivit declaraţiei făcute marţi, la Oradea, de Ministrul Mediului, Comisia Europeană a aplicat anul trecut o amendă de 33 milioane euro societăţii Electrocentrale pentru predarea cu întârziere a certificatelor CO2. Informația nu a fost făcută publică până acum, deşi în tot acest interval de timp Ministerului Mediului a purtat o corespondenţă cu Comisia Europeană pentru anularea amenzii. Demersurile ministerului au fost fără rezultat.

Având în vedere suma enormă cerută de Comisia Europeană, după toate probabilităţile, Electrocentrale va contesta amenda în instanţă. Societatea a intrat în insolvenţă în august 2013 după ce acumulase datorii de peste 300 milioane lei, din care 265 milioane lei, sume scadente.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
tovarasul
CU COMISIA EUROPEANA NU SE POT REZOLVA AMENZILE NUMAI DACA SINT PLATITE,SE VOR PLATII DE TOTI LOCUITORII ORASULUI INDIFERET DE NATIONALITATE,PROBLEMA NU SE POATE REZOLVA CU SCHIMBARE PRIMARULUI NUMAI DACA TOTII BANII PLANIFICATII IN LUCRARII DE INFRASTRUCTURA PE MINIM 1 AN SE VOR REDIRECTIONA PT. PLATA AMENZI,DAR VARIANTA ALEASA DE PRIMAR ESTE DE A INVENTA NOI TAXE SI MARIREA TAXELOR,DECI LOCUITORII ORASULUI O SA PLATEASCA PT. TOVARASUL,
Postat 27 Martie 2014, 17:53 de TALK
rafuiala politica?
Nu cumva totul e o razbunare a ungurilor ? Domnul ministru vine la Oradea, arunca bomba... si... ce sa vezi ? La insistentele si straduintele udmr-ului totul se rezolva ! Adica nu va fi nici o amenda ! Bravo udmr, multumim udmr samd....
Postat 27 Martie 2014, 10:13 de maria
Matematica?
Dom' Primar ar trebui sa stie cu cate zerouri se scrie valoarea amenzii cu pricina..Poate crede ca pune vreo virgula unde i se nazare ?!
Postat 27 Martie 2014, 08:58 de gyorgy tozser
asteptam
Il asteptam pe ROMANUL SIMPLU..el plateste tot sant hoveri hahah
Postat 27 Martie 2014, 00:00 de lorelai
Oradeni !....voi veti plati cele 33 de miloane,ce va mirati?
Sunt convins ca Bolojan &Co vor inventa noi taxe,noi biruri pentru oradeanul cuminte,ascultator si bun platitor care se vor imbulzii,ca in fiecare an sa-si achite la timp " datoriile "fata de Stat. Ce conteaza ca mai carcotesc cativa pe net,la cati l-au votat este nesemnificativ......oradeanul nu iese in strada .Deocamdata.
Postat 26 Martie 2014, 21:33 de xyz_q
LEGII
TOVARASUL PRIMAR CIND VA DATI DEMISIA
Postat 26 Martie 2014, 19:54 de LAMP
una/ alta
Uitat-va la mainile lui Boloban...Este o stinta si asta...il cunosc de foarte mult timp Stiu ce are in cap...sau ce-a avut ..FURA MMULLTT
Postat 26 Martie 2014, 18:29 de cristina
serios
Vad ca sint doi sau trei care cer o raspundere financiara..restul sant povesti.. treaba e simpla...cati au semnat? atatia respund...la firmele private cam asa sta treaba..ai semnat scoti banii.. de ce ar fi astia de la Primarie altfel....Tu ca privat te chinui sa-ti scoti un salariu decent...darOBRAZNICII CU TREI CLASE SANT PE TINE...Daca le spaga esti sclaul lor ,daca nu, sint cu toate institutiile pe tine la un interval pe care il permite legea..Bolovanu este mare cancer...., nu si-a umplut pusculita..inca..Sper si eu ca si unul de mai jos ca cine trebuie sa-si faca datoria volens ,nolen
Postat 26 Martie 2014, 15:04 de unu
BRAVO
Cel mai usor e sa pasezi raspunderea. Clasic. M-as fi mirat sa aiba ce declara cand, evident, stie cat e de gresit ce a facut si ce face. ORASUL VERDE, Oradea, se va bucura in continuare de fumul si cenusa CET-ului, de mirosurile pestilentiale de la Nutripork, se va bucura de plata apei de ploaie, de foisoarele de pe Sovata ale caror acoperisuri zboara ( poate, poate lovesc pe cineva) la o rafala serioasa de vant, de majoritatea copacilor plantati si care in maxim 3 ani se usuca ... sa continuam? Stim, d-le Primar, ca nu aveti raspunsuri. DE CE NU STATI ACASA?
Postat 26 Martie 2014, 14:08 de anca
cahhhhh
Sa caute institutiile de resort......cam cum ar fi vila lui bolovan , vila sefului politiei locale...cam in ce ritm unde si pe ce bani???sa vedem pe cine a obligat bolovan sa semneze ...impreuna cu celalat....cum au plecat si de ce niste oameni din Primarie....masina primarului pierde mult timp prin cartierul Coanda...MAI STIM SI NOI BOLOVANE....ce faci tu ....scarba si BLEAHHHHHHHHHH numai ca nu te prea intereseaza ASA-I????
Postat 26 Martie 2014, 13:17 de ZAT
No Comment?
No comment domn` primar? pt ca ai stiut tu foarte bine ce se intampla acolo... da ai parte si ai tacut.Te-o mai vota nevastata(EX-a) si amanta.Pocait manjit.
Postat 26 Martie 2014, 10:39 de Letopisețul Țărîi
Furtuna intr-un pahar cu apa...
Totul e doar un "razboi"purtat intre Comisia Europeana si Ministerul Mediului pe fondul unor neglijente ale conducerii CET-ului,sunt multe de spus de la o rea vointa pana la neglijenta in serviciu ale conducerii din aceea vreme....justitia va decide,oricum inafara de unele penalitati nu va fi nici o amenda..mai ales de asemea proportii.....restul e doar gargara...pe fond politic.
Postat 26 Martie 2014, 09:46 de Oradean
Re leezo
Concediatu ca si concediatu....da cine plateste?????mI-ADUC AMINTE DE OBLIGATIVITATEA DE A TE RACORDA LA CET,,,,ASTA FIIND SORA CU AIA DE AFACE CONTRACT DOAR CU O FIRMA DE DERATIZARE.....pana nu vor raspunde personal , financiar, nu se va rezolva nimic
Postat 26 Martie 2014, 09:17 de soso
poarta europei
in tari civilizate (sau in mediul privat) pt o chestiune ca a asta se demisioneaza (sau concediaza)
Postat 26 Martie 2014, 08:59 de leezo
sa se demoleze CETul si sa se treaca la gaz cilivizat
era si timpul sa vedem ceva concret, ma refer la amenda... nu ca as fi bucuros, doar ca nu puteam sa-mi imaginez cum naiba i se permite cetului sa functioneze, in conditiile in care polueaza la greu cel putin jumatate din oras, cu funingine, cenusa, boli pulmonare samd. ati vazut ce e pe pervaz, pe masini, pe strazi etc. ? totul se depune de la cet, s'atunci cum e permis sa functioneze asa ceva in 2014. si mai eo crescatorie de porci sau asa ceva, tot in oradea care polueaza la greu cu mirosuri pestilentiale. cum e posibil asa ceva? cu cat au mituit primaria? sau ce?
Postat 26 Martie 2014, 07:38 de veghe
ofzaid mare mare nea Bolojica
don ilie, tu i-ai ales pe degete, tu sa te speli pe cap cu dansii ... de ani de zile, investitii si fonduri europene sus - sus - sus, si dai , si baga, si ... si uite unde am ajuns ?! noroc cu Con-cur-su pt Ziti Menejer, va veni marecelusha salvatoare si toata vina o va duce, cu placere, ca ii este visu de-o viata , inca de pe vremea pdl-ista, ce conteaza :(
Postat 26 Martie 2014, 07:13 de Crinuletz Pontescu
vreau vreau vreau
Ani de zile am avut convingerea ca DNA deschide dosare POLITIC! Si acum am aceeasi convingere IN SENSUL CA DE PDL NU NE ATINGEM NEAM! Videanu, Udrea, Al mare, Alea mici, Draga Stolo, Catelusul, PAS! De ei NU NE ATINGEM! OK! Din pacate in cealalta parte cam erau adevarate(La Nastase sustin si acum ca Trofeul a fost facatura, Zambaccian nu ). Dar draga DNA, de ce nu investighezi un pic, un pic de tot si TRANZACTIA? Ma rog, un pic dar mai PROFUND! Hai, te rog, te rog! Vin si eu cu lamuriri! Please! Mi-a scris cineva intr-un alt comentariu la alt articol ca adica de ce daca am probe nu actionez?! Pai daca as avea probe alb/negru, wow! De mult as fi actionat! O persoana fizica NU POATE DETINE PROBE 100%! Dar daca e intrebata poate lamuri! Si poate oferi elemente de legatura!
Postat 26 Martie 2014, 00:20 de TDS
Fuga de raspundere ...
E CIUDAT CUM FUGIM DE RASPUNDERE ...CINE DECIDEA ANUL TRECUT SA LASAM ORASUL FARA INVESTITII IN DRUMURI, PODURI , CENTRU ISTORIC TOTI BANII DE INVESTITII INJECTATI IN CET -ul CANCEROS .... mai tii minte mister Bolojan
Postat 26 Martie 2014, 00:18 de Johny B
habar n-ai tu...
Ca sa vezi: eu nu stiu nimic! Ca la TRANZACTIA de mare IMPACT! Ca nici pe-aia nu o stia! Dar o promova! Ca tot ma intreb daca in Facliei s-au dat 5 case sau s-or fi dat 5+1??!!! DNA-FA CEVA! Cerceteaza! Investigheaza! Retine! Trimite! GO!
Postat 25 Martie 2014, 23:46 de TDS
Caldura la absurd
De aceea se furnizeaza caldura incontinuu, cand afara este cald? Oare in ce tara se mai sta cu geamurile deschise toata ziua, in timp ce merge caldura? Mie mi se pare o risipa de neconceput. Pina cand ?!
Postat 25 Martie 2014, 21:08 de cetatean
BIG, ai fost votat ca să reprezinţi orădenii, nu să fugi de răspundere !?!
"Vă rog să vă adresaţi administratorului special, Stănel Necula care vă va pune la dispoziţie toate informaţiile", a răspuns, marţi, primarul Ilie Bolojan ...". Acesta este răspunsul inteligent şi responsabil a unui primar care a venit cu pluta, circulă precum funicularul şi va pleca cu coada între picioare ca un câine pe cale de a fi eutanasiat !?!
Postat 25 Martie 2014, 20:23 de Carp III
lasa prostiile
ce faci atatea nazuri nenea? revino-ti si fa ceva util nu da in cei care incearca sa indrepte ceva
Postat 25 Martie 2014, 20:04 de madalin
IESI BEI DIN ASCUNZIS...
SCOOATEEE BANU MAIMUTA.....AI crezut ca ascunzi la nesfarsit!!!!!!!!!!!!!!!!! tu si gunoaiele tale....acu sa venim noi cu chesuuu...DA NU TE IA NIMENI LA PURECAT?????
Postat 25 Martie 2014, 18:29 de ioncsi chioru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON