URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Aprilie 2018, 14:20

Cornel Borza, liberalul trădător: „Am votat intenţionat, am votat cu sufletul” (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cântăreţul de muzică populară Cornel Borza, consilierul liberal care a votat pentru adoptarea bugetului Consiliului Judeţean Bihor, împotriva liniei de partid, a declarat la microfon că a votat intenţionat aşa, nu din greşeală, şi că a făcut-o "cu sufletul", gândindu-se la funcţionarii care nu îşi iau salariile întregi.

După ce timp de zeci de minute a tăcut, incapabil să articuleze un răspuns la întrebările jurnaliştilor, Borza a spus, în plen: "Sunt oameni cu familii, sunt oameni cu tot felul de neajunsuri. Am votat cu sufletul. Nu ştiu dacă am făcut bine sau am făcut rău".

"Om de omenie"

Declaraţia a fost aplaudată de consilierii alianţei de la putere, PSD-UDMR-ALDE. Preşedintele CJ Pasztor Sandor l-a întrebat pe Borza dacă nu a votat totuşi "din greşeală", aşa cum scrie presa, iar liberalul a repetat că a făcut-o intenţionat.

De asemenea, printr-un comunicat transmis ulterior, preşedintele ALDE Bihor, Cipria Blejan, a salutat iniţiativa lui Borza, spunând că "a dat dovadă de omenie şi grijă faţă de semenii lui, ieşind astfel din cuvântul "comandantului suprem" al PNL-ului, Ilie Bolojan".

Declaraţiile lui Borza trebuie tratate, însă, cu rezervă, dată fiind conduita acestuia în momentul votării. Imediat după ce şi-a exercitat votul la sistemul electronic, liberalul a fost văzut de jurnalişti împietrind şi ţinându-se de cap, fiind consolat de colegul său Dacian Foncea, care declara ziariştilor, pe fondul "amuţirii" subite a lui Borza, exact ceea ce acesta a repetat mai târziu la microfon, şi anume că solistul "a votat cu sufletul".

Este destul de greu de crezut că folcloristul ar fi votat intenţinat în condiţiile în care, astfel, risca să se pună în incompatibilitate, ca angajat al Teatrului Regina Maria. În plus, potrivit spuselor liderului grupului PNL, Ionel Avrigeanu, Borza nu a spus nimic, la partid, înainte de şedinţă, despre o asemenea intenţie de vot.

"Ţucu-i clopu'"

La finalul şedinţei, două femei de serviciu de la CJ Bihor, care au intrat să cureţe sala, l-au pupat şi i-au mulţumit lui Cornel Borza pentru votul lui, care le permite să-şi primească la timp salariile. "E om cu suflet. Ţucu-i clopu'", a comentat una dintre ele după ce cântăreţul a plecat.

Cornel Borza, cunoscut cântăreţ de muzică populară, fără experienţă politică, a apărut pe listele candidaţilor PNL la Consiliul Judeţean Bihor odată cu implicarea sa "artistică" în campania electorală din 2016, fiind promovat la dorinţa fostului lider al filialei Cornel Popa, mare amator de bairamuri populare, şi acceptat de actualul lider Ilie Bolojan, el însuşi fan al artistului, pe considerentul notorietăţii acestuia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Cel mai mare divizor comun
Recitind articolul „Bihorul are o opoziţie debilă”, mă întreb, cum e posibil – „în calitate” de şef de partid, cu instrumentele matematice retrocedate între `93 şi `94 şi cu cele politice meşteşugite din bimetalul PDNL - să separi cu atâta precizie membrii unui partid, alegând în CLO doar somităţile şi în CJ doar incompetenţii? Ambivalenţa domnului Mălan dă de bănuit că „prin el însuşi” trece linia fină a delimitării.
Postat 26 Aprilie 2018, 15:58 de eutanasiu
SARCA
Pe odobleja sa stricat. Trantorule.
Postat 26 Aprilie 2018, 11:39 de Sandu1201
șoferul de taxi e defect ! Nu știu unde s-a defectat, poate în Tokyo....
@Sandu1201: Înțeleg. S-a zgâriat discul, s-a stricat patefonul....ține-o tot așa !
Postat 26 Aprilie 2018, 10:59 de dani-e-let
Am
@Sandu1201: Întreabă-i pe cei de la Bihoreanul! Îți pot spune și adresa locului de muncă! Încă nu e 25 mai! Ba poți să-l întrebi și pe amicul tău Bolojan!
Postat 26 Aprilie 2018, 08:35 de dani-e-let
Dani-e-let
De ce nu iti depui un CV la redacție, poate au nevoie de jurnalist de investigație, ca oricum nu ai loc de muncă. Ce fain ar fi.
Postat 26 Aprilie 2018, 00:34 de Sandu1201
Erată
...puterilor în stat, s-au aşezat la masă alegând... îl va atârna...
Postat 25 Aprilie 2018, 21:35 de eutanasiu
Iuda şi Barabaş
Conducătorul zeloţilor a scăpat din nou din răscoala pusă la cale vreme de un an pe banii bugetului de anul trecut. Barabas, Ioan Botezătorul şi Caiafa, reprezentând „separarea” puterilor în stat s-au aşezat la masă, alegând să nu-l mai consulte pe Pilat de Pod. După tâierea bugetului local în domeniul acustic, Iuda s-a reorientat. Vindecătorul, responsabil cu fonciirea, i-a resuscitat (cordul) coarda sufletului ca să-l menţină conştient până când partidul îl vor atârna în vreun sens giratoriu (dacă execuţia nu suferă amânare până la terminarea podului lui Pilat). De bucurie, cealaltă tabără, l-ar putea promova în rolul lui Judas Priest sau Jesus Christus Superstar.
Postat 25 Aprilie 2018, 20:57 de eutanasiu
da
@Moderator: Întrebarea era retorică! Evident că știu!
Postat 25 Aprilie 2018, 20:41 de dani-e-let
Borza sa cante
Borza ar face bine să se lase de politică și să facă ce știe mai bine: sa cante. E clar că nu mai prezintă încredere printre pnl-isti la fel cum nici psd-istii nu ar trebui să-l accepte intre ei iar daca cumva va intenționa să intre in alt partid, e clar că va fi văzut că un traseist.
Postat 25 Aprilie 2018, 19:18 de User anonimizat
îmi vă sări în cap dar risc...FC e redactor șef! MC ce e ?
@bihororadean: OK! Dar să nu fie un infiltrat al PNL-ului!
Postat 25 Aprilie 2018, 18:47 de dani-e-let
RE: îmi vă sări în cap dar risc...FC e redactor șef! MC ce e ?
Este casetă redacţională, şi pe print, şi pe online. Vă lăsăm plăcerea de a o descoperi...
Postat 25 Aprilie 2018, 19:15 de Moderator
@ danielet
Un "amarat" e un fel a spune, la fel puteam să spun că David la pocnit pe bol.. pe Goliat, pardon. Mesajul era pentru meloman și lingăii bolovanului care cred că fac spume la gura după acest vot. Îmi pare rau pentru Borza in primul rand pentru că s-a înhăitat cu gașca lui bolovan și în al doilea rând pentru că în mod sigur vor urma repercursiuni. S-au poate că nici el nu e chiar ușa de biserica..
Postat 25 Aprilie 2018, 18:37 de User anonimizat
jurnalism de bihorel
Moare Mircea Chirila de ciuda. Daca tot e jurnalism politic de ce nu afiseaza emblema partidului?
Postat 25 Aprilie 2018, 18:32 de testtest
Veta
@bihoreanoradean: Brusc a devenit un amărât de cântăreț? Eu unul sunt într-un " orgasm " folcloric! Artistic nu pot fi că d-na Vetuta a fost mai rapidă ! By the way: mă întreb dacă dn-a V. I-a gătit vreodată ceva soțului său? Ori i-o fi spălat ceva?
Postat 25 Aprilie 2018, 18:17 de dani-e-let
Da mă...
Un amarat de cântăreț ia dat peste bot "atotputernicului" bolovan. Cine ar fi crezut.. sper că e începutul sfârșitului pentru acești mizerabili..
Postat 25 Aprilie 2018, 16:46 de User anonimizat
Bolovane...
Bolovane incepe sa iti apuna steaua? Bolovane incepe sa-ti apuna steaua!
Postat 25 Aprilie 2018, 15:33 de scortosul
Cunoscut
Cunoscut cantaret si cunoscut analfabet!
Postat 25 Aprilie 2018, 15:17 de meloman
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON