URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Februarie 2014, 13:33

Protectorul de la Garda Financiară al patronului Trei G va face închisoare cu executare!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat, joi, în cazul lui Florenţiu Nuţu Simionescu, comisarul Gărzii Financiare Bihor trimis în judecată de procurorii DNA Oradea în iunie 2012 sub acuzaţia de trafic de influenţă în formă continuată, după ce a recunoscut că a încasat taxe de protecţie în valoare de 15.000 euro pentru protejarea grupării evazioniste coordonată de patronul Trei G, Ion Govoreanu.

Fostul comisar a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, decizia fiind definitivă.

Florenţiu Nuţu Simionescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012. Potrivit rechizitoriului, i se impută că, în perioada octombrie 2008 - iulie 2009, prevalându-se de influenţa pe care ar avea-o faţă de comisari din cadrul Gărzii Financiare, a încasat 15.000 euro de la Emil Pop, pentru a proteja trei dintre firmele acestuia, implicate în suveica evazionistă coordonată de naşul său de cununie, patronul Trei G.

Suma reprezenta o taxă de protecţie, pentru ca verificările făcute la societăţile respective să se limiteze la constatarea unor abateri minore, soldate cu avertismente şi amenzi nesemnificative, de maxim 2.000 lei. În acest timp, beneficiind de protecţia comisarului, bugetul de stat a fost fraudat cu peste 30 milioane lei.

Pe 31 mai 2012, Simionescu a fost reţinut pentru 24 de ore, iar pe 1 iunie, data la care fostul comisar a fost trimis în judecată, procurorii au înlocuit această măsură cu cea a obligării de a nu părăsi localitatea pe un termen de 30 de zile.

Prima sentinţă s-a dat în decembrie 2012, când Tribunalul Bihor a decis să-l condamne pe fostul comisar la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de 6 ani. Totodată, judecătorii au dispus ca Simionescu să restituie cei 15.000 euro către Emil Pop, cel care, de altfel, l-a şi denunţat.

Sentinţa a fost atacată atât de Simionescu, care voia o reducere a pedepsei, cât şi de procurorii DNA, care au considerat-o mult prea blândă. În ianuarie anul trecut, Curtea de Apel Oradea a schimbat soluţia, majorând pedeapsa la 3 ani de închisoare cu executare, soluţia mai aspră fiind menţinută, joi, de Înalta Curte.

În ceea ce-l priveşte pe "protejatul" comisarului, Ion Govoreanu a fost şi el trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alţi şapte afacerişti, pentru evaziune fiscală care a creat un prejudiciu de peste 22,5 milioane de euro bugetului de stat. Procesul "lotului" Govoreanu se judecă la Tribunalul Bihor. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
dna - aplicarea legii
Bine DNA fara VOI prapastia din societat s-ar adanci profund, oricum e deja mare, nu f. mare dar este mare, majoritatea marilor averi sunt produsul unor bani din buget obtinuti ilegal, mai usor sau greu de probat
Postat 14 Februarie 2014, 19:08 de calinescu
Bravo DNA
Bravo DNA Oradea, felicitări celor care au mai facut ordine printre evazioniștii si corupții județului. Așteptăm cazul Govoreanu cu interes, pretenarul multor corupți din ... Se știu ei. Se pare ca schimbările de la DNA Oradea au fost benefice pentru județ, multă lume nu credea ca Govoreanu ar putea fi arestat tras la răspundere vreodată.
Postat 14 Februarie 2014, 14:50 de Oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON