URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Aprilie 2013, 16:29

Proaspăt modernizate, hostelul şi birourile Direcţiei de Sport şi Tineret au fost inaugurate (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noul sediu al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Bihor şi hostelul instituţiei, destinat în principal cazării loturilor sportivilor care vin în judeţ, au fost inaugurate, vineri, de directorul instituţiei, Sorin Buhaş, prefectul Claudiu Pop şi PSD-istul Emilian Pavel, numit recent director în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului.

DJST Bihor şi-a mutat birourile de la parterul hostelului din strada Mihai Eminescu într-o clădire situată în aceeaşi curte, care era însă în stare avansată de degradare. "Este o casă construită în 1900, pe care noi am extins-o cu aceste lucrări de renovare şi modernizare, care au costat 500.000 de lei, bani primiţi de la Minister", a declarat directorul instituţiei, Sorin Buhaş.

Lucrări mult mai complexe au fost necesare la renovarea hostelului, unde au fost schimbate pardoselile, gresia, faianţa, uşile, au fost montate geamuri termopan şi a fost adus mobilier nou. "Camerele au fost dotate cu lenjerie nouă, au televizor şi acces la internet. În plus, am amenajat o sală de sport, care, însă, nu este destinată tuturor celor care se cazează la noi, ci doar sportivilor care vin cu loturile la Oradea", a mai afirmat Sorin Buhaş, adăugând că lucrările au costat 1,1 milioane de lei.

Unitatea bază sportivă a DJST Bihor are disponibile 100 de locuri în camere cu două sau patru paturi. Un loc în camerele cu patru paturi costă 35 de lei pe noapte, iar unul în cele cu două paturi, 40 de lei pe noapte. Potrivit directorului Sorin Buhaş, clienţii pot opta şi pentru meniu de trei mese pe zi, care costă între 31 şi 50 de lei.

Dacă lucrările la cele două clădiri au fost realizate la finalul anului 2012, DJST Bihor are funcţională şi o cantină proprie, care a fost renovată în urmă cu doi ani şi în care s-au investit 150.000 de lei.

Deşi îşi confirmase prezenţa la eveniment, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, nu a mai ajuns la Oradea. "Îmi pare rău că domnul ministru n-a putut ajunge. Avea şi biletul de avion cumpărat, însă, cum se mai întâmplă, au intervenit alte probleme urgente", a declarat Emilian Pavel, ajuns, recent, director interimar al Direcţiei Administrativ şi Patrimoniu din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
replica la articol
cine vorbeste ? mincinosul mincinosilor Pavel Emilian Alias PEPEa *** invertitul... minstrul Nicolae Banicioiu nici nu avea de gind sa vina la Oradea la inaugurare , era in conferionte de presa la Bucuresti ca sa lanseze programul de sport pentru tineret pentru combaterea obezitatii a fost conferinta de presa pe RRActualitati la ora 13:00 cu declaratiile ministruluiNicolae Banicioiu (sasitul) si nici nu venea la Oradea chiar daca era liber de program ca nu avea dupa ce ,dar si minciuna este vorba la Emilian Pavel consilier judetean PSD ales pe lista USL ca altfel nimeni nu-l vota , si aadunat 2-3 pitzipoance , la adus pe prefectul Claudiu Pop (fost PSD ca doar se cunosc ). si a adunat o mica banda pentru protocol cu aniversare !:))=)) Banc noutz ...Pepea * catre Banicioiu ministruy la telefon ...Alo iubi vino la Oradea la o inaugurare ! ... .raspuns Banicioiu NU vin acuma , da lasa ca vin la un sfarsit de sap[tamana sa o facem lata pe dandoaselea prin cluburile de sub pasajul Vulturul Negru pe unde am mai fost cu tine iubi !:))=))Hai SICTIR **** Acesta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 28 Aprilie 2013, 10:07 de Romanul Simplu
PSD + PDL + PSD !?!
Finul lui Ghilea, Sorinelul Buhaşului, prins între PSD-işti la conducerea unei instituţii care nu face absolut nimic, dar care consumă inutil bani care ar putea fi tot aşa aruncaţi la gunoi !?!
Postat 26 Aprilie 2013, 22:43 de Carp III
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON