URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Septembrie 2012, 14:04

Pe locuri, fiţi gata, start! În Săptămâna Mobilităţii, tramvaiul, maşina şi bicicleta se "bat" în viteză

Pe locuri, fiţi gata, start! În Săptămâna Mobilităţii, tramvaiul, maşina şi bicicleta se "bat" în viteză BIŢA, PE PRIMUL LOC. La precedenta cursă dintre tramvai, maşină şi bicicletă, desfăşurată în 2010, cel din urmă vehicul s-a dovedit cel dintâi, adică cel mai rapid mijloc de transport din Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Între 17 şi 23 septembrie, europenii sărbătoresc Săptămâna Mobilităţii, pentru a atrage atenţia asupra poluării din trafic şi pentru a promova mijloacele de transport cât mai ecologice.

Oradea s-a înscris pe harta oraşelor incluse în program, astfel că săptămâna aceasta orădenii sunt invitaţi să participe la o cursă între maşină, tramvai şi bicicletă, precum şi la un tur al oraşului pe două roţi.

De la vorbe la fapte

Săptămâna Europeană a Mobilităţii a început sâmbătă cu un concurs de acrobaţii pe biciclete. Marţi, de la ora 10, va avea loc la Biblioteca Universităţii o sesiune de comunicări despre transportul public, iar miercuri de la ora 9 publicul e aşteptat la sediul OTL în cadrul acţiunii "Ziua porţilor deschise". Pe 20 septembrie, de la ora 10, la Hotel Maxim se va desfăşura un forum de mobilitate la care OTL a invitat elevi şi studenţi, abonaţi ai societăţii şi pensionari.

Cea mai spectaculoasă şi practică acţiune este însă concursul de mobilitate ce opune bicicletele, tramvaiele şi autoturismele, programat pe 21 septembrie de la ora 16:15. Punctele de plecare au fost stabilite în parcarea Lotus Center, platoul de lângă Primărie, respectiv Crişul Shopping Center, cu sosirea în Parcul Magnoliei din cartierul Rogerius. Conducătorii celor trei tipuri de mijloace de locomoţie sunt obligaţi să respecte regulile de circulaţie. La cursă poate participa orice orădean, indiferent de vehiculul preferat.

Tur pe două roţi

Ultimul eveniment, un tur al oraşului pe bicicletă cu plecare din Parcul Magnoliei, va avea loc tot pe 21 septembrie. Acţiunea, la care - judecând după participarea masivă de anul trecut - sunt aşteptaţi 600-700 de persoane, este menită să atragă atenţia asupra prezenţei acestora în trafic şi necesităţii înfiinţării de noi piste pentru biciclişti. Participanţii vor fi însoţiţi pe traseu de poliţişti, astfel încât să poată traversa oraşul fără probleme.

Anul acesta, acţiunile din cadrul Săptămânii Mobilităţii sunt organizate de către OTL în colaborare cu Zona Metropolitană Oradea, Primăria Oradea şi Asociaţia Pro Bikers.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON