URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Septembrie 2013, 10:17

EXCLUSIV! Fugarul Paprika a fost prins şi este în arestul Poliţiei Bihor!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Interlopul Iuliu Kiss, alias Paprika, condamnat anul trecut la 5 ani cu executare după un tragic accident rutier petrecut în vara anului 2011 la intersecţia străzilor Meşteşugarilor şi Barcăului şi soldat cu moartea unei tinere, Adriana Jurcan, şi rănirea gravă a altor două, geamăna Adrianei şi verişoara lor, a fost găsit la un an de la dispariţia sa.

Bărbatul a dispărut din Oradea la sfârşitul lunii iunie 2012, chiar în ziua în care Curtea de Apel Cluj a pronunţat sentinţa prin care a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu privare de libertate. A fost dat în urmărire internaţională, iar pe numele lui a şi fost emis un mandat european de arestare.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, interlopul a fost prins în cursul zilei de marţi, în baza unor informaţii primite de poliţişti.

"Marţi, 18 septembrie a.c., poliţiştii Compartimentului Urmăriri - Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Bihor în cooperare cu poliţişti din cadrul B.C.C.O. Oradea l-au identificat şi reţinut pe K.I.A., de 39 de ani, din Municipiul Oradea, urmărit internaţional. Cel în cauză a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bihor şi urmează să fie transferat la Penitenciarul Oradea, pentru a-şi executa pedeapsa la care a fost condamnat", arată un comunicat transmis miercuri de Poliţia Bihor.

După cum se ştie, Iuliu Kiss a fost arestat pe 14 iulie 2011, după ce, băut la volan, a provocat accidentul mortal. În urma evenimentului rutier, Adriana Jurcan, o tânără de 24 de ani, a murit pe loc, sora ei geamănă, Anca, a fost în comă, iar verişoara lor, Mihaela, a fost transportată la Cluj, tot în stare gravă.

Ulterior, starea celor două victime supravieţuitoare ale accidentului s-a ameliorat şi au fost externate.

Pe 16 decembrie, în acelaşi an, Judecătoria Oradea a dispus condamnarea lui Paprika la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare şi obligarea acestuia, în solidar cu firma de asigurare, la plata unor despăgubiri morale în valoare de 360.000 de euro către familiile victimelor. Însă atât interlopul, cât şi familiile victimelor au atacat soluţia prin recurs, care ar fi trebuit să se judece la Curtea de Apel Oradea.

Aici, însă, în ianuarie 2012, completul de judecată a admis cererea de eliberare făcută de Iuliu Kiss, pe o cauţiune de 55.000 lei, măsură care a nemulţumit rudele victimelor, care au solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie strămutarea procesului. Cererea a fost admisă, iar dezbaterile au fost preluate de Curtea de Apel Cluj, unde, în iunie 2012, s-a şi dat verdictul final în caz, pedeapsa interlopului fiind majorată de la 3 ani şi 4 luni, la 5 ani de închisoare.

Citiţi despre teribilul accident, dar şi despre cum a reuşit Paprika să fugă de condamnare în articolele:

Accident cumplit: cu 160 km/h, un Mercedes a spulberat un Tico. O tânără a murit, iar altele două se zbat între viaţă şi moarte (FOTO)

Paprika, dispărut fără urmă, chiar în ziua condamnării la închisoare

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
10.000 de euro s au dus asa !!!!
Marius Oprea, directorul Departamentului de Investigaţii Speciale al IICCMER, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că fostul preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Institutului, istoricul Vladimir Tismăneanu, avea pretenţia ca de fiecare dată când sosea în ţară să locuiască în „vila lui Ceauşescu” de la Snagov, iar în acest sens au fost decontaţi din bugetul Instituţiei 55.000 de lei. „Am fost oripilat să văd câţi bani s-au tocat. Domnul Tismăneanu a spus că lucrează pro bono. A lucrat pro bono, dar a decontat la Institut 550 de milioane de lei vechi pe diurne, camere de hotel, pentru că putea să doarmă numai la Snagov, la vila lui Ceauşescu şi aia costă. E bine să condamni comunismul din vila lui Ceauşescu”, a declarat Oprea, citat de Agerpres.
Postat 21 Septembrie 2013, 11:04 de pentru ce ?!!
pt LAURA GAL
NU VA ESTE ASA PUTIN DE DUMNEZEU SI O SA AJUNGETI IN IAD CA SCRIETI LUCRURI CARE NU SINT ADEVARATE DACA NU STITI ADEVARU SA VA INFORMATI DIN SURSE SIGUR NU SA SCRIETI NUMA MINCIUNI..,CE SA INTIMPLAT NU A FACUT INTENTIONAT ASA CA NU AVETI DREPTUL SA IL TIMBRATI CA CRIMINAL,,
Postat 20 Septembrie 2013, 12:03 de ADRIAN
nu a fost prins vi sa predat
sa va fie clarrrr- omu sa predat ,si inainte de a scrie numa minciuni informativa care este adevaru si nu mai scrieti lucruri care nu sint adevarate., si chiar nu doresc la nimeni sa fi fost in situatia lui stiind ca trebe sa mergi in gura lupuli.
Postat 20 Septembrie 2013, 11:57 de anonim
Pedeapsa
Cei care l-au eliberat din arest sa plateasca si ei cu ani grei de parnaie !
Postat 19 Septembrie 2013, 16:00 de Criminalilor
p a p r i c a s
sa i dea bunul dumnezeu la gunoiul asta numai ce merita,sai dea domnul si lui ce a facut el la aceea familie sa vada cum e sa pierzi pe cineva drag ptr care te ai chinuit sa le cresti si vine un gunoi si uite ce face,astia ca el ar trebuii JUPUITIII DE VII
Postat 18 Septembrie 2013, 22:38 de relu
bani
DA intradevar inafara de 370.000 euro pe care FAMILIA ia incasat deja nu o sa vada nimic.
Postat 18 Septembrie 2013, 21:11 de anonim
sigur
Ce va stresati atata ? Daca POLITIA ROMANA si JUSTITIA ROMANA l-a trimis in europa la relaxare , TOT EI au sa il scoata basma curata numai de data asta LEGAL,CU ACTE, FRUMOS !!!.Inafara de DUREREA lasata de tragedie , FAMILIA nu o sa vada nimic altceva in plus.Asta este sistemu actual,ca vrem ca nu vrem , suntem sclavii lor....
Postat 18 Septembrie 2013, 18:26 de Florin Bulgaru
Informație
Înainte sa tipariti un articol mai bine v-ați informa , nu sa scrieti din burta . Paprika s-a predat de buna voie . Doamna sau domnisoara Gal mai bine v-ați da demisia căci de cele mai multe ori sunteți pe lângă adevăr , mai documentati-va .
Postat 18 Septembrie 2013, 18:10 de Anonim
Auzi rahatule
Sa-mi bag pwla in tine,neamul tau si felul cum gandesti..comunist imputit.. Ce vina a avut beata fata? mai bine erai Tu in locul ei, ar fi scapat Societatea de un nemernic.. mortii tai
Postat 18 Septembrie 2013, 17:33 de @ fara bani
vine iarna
si e frig si nici n-am bani, ca nerozii ai mai mari, nici gagica nici bistari...mai bine la bulau s-apoi mai vad eu!!!
Postat 18 Septembrie 2013, 15:03 de ADINA
precizare
Atentie, daca nu era stramutat procesul la Cluj, bravii judecatori de la CA Oradea il achitau pe interlop, conform obiceiului...corb la corb... Ar trebui dati afara toti judecatorii de la CA Oradea, oricum nu fac mare lucru, iar ceea ce fac sucks! Un judecator are salariul a 10 profesori! Si are doar patru ani de pseudofacultate...sictir
Postat 18 Septembrie 2013, 14:51 de justitiabil
Asta nu e dreptate !
Vai si amar de justitia din Oradea, altii il prind, altii ii dau drumul....frumos le sta procurorilor-unul a lasat un violator care si-a recunoscut infractiunea, judecatorilor-unul a luat mita de zeci de ori.....si e liber...vai de noi si justitia din orasul acesata
Postat 18 Septembrie 2013, 13:28 de Ionut
Era fraier?
Adica el era urmarit international... mai era si un fel de VIP, dar a venit in tara dupa 1 an de zile? Vroia sa stea aici la plaja sau ce?
Postat 18 Septembrie 2013, 13:27 de B
DE ce sa fiu eu vinovat de neglijenta altora ?!!!! DE {PROSTIME INCULTA DEPRESIVA, da va dreakului
eu in locul lui nu as plati VICTIMELOR nimic, atat timp cat sunt NEVINOVAT nu vedeti un BA, ma pppiisseez pe ea ELIBERARE ca oricum nu ti permite decat sa te SUUUUGA la BUZUNARE, pat, masa si CITIT , asta e viitorul in ROMANIA. DE ce sa fiu eu vinovat de neglijenta altora ?!!!! DE {PROSTIME INCULTA DEPRESIVA, da va dreakului de JEGURI 1 NICI UN BAN nu vad familia victime sa munceasca , nu sa si vanda copilul mort, ce porcarie !!!
Postat 18 Septembrie 2013, 12:56 de fara bani
pe dracu
VOI ASTIA AGARICI CARE II TINETI PARTEA NE CREDETI CHIAR PROSTI?s-a predat pe dracu..a venit in tara cu tupeul jegos carac5eristic gunoaielor ca el,crezand ca nu o sa ii caute nimeni in coarwn
Postat 18 Septembrie 2013, 11:17 de claudiu
ceva normal
ce victorie pt justitia romana!oare il elibereaza iar?sau poate-i reduc pedeapsa ca s-a intors in tara de buna voie?doar 5 ani pt un asemenea omor?halal dreptate si justitie....
Postat 18 Septembrie 2013, 10:44 de gica
Anonim
Era de asteptat !
Postat 18 Septembrie 2013, 10:41 de Anonim
ceva normal
omoara mort de beat,cu masina,e arestat,condamnat,eliberat,fuge din tara si iar se intoarce sfidator in tara si culmea fericirii e prins de politia romana!f tare!oare iar il elibereaza?...5 ani pt omor grav,doar????..halal justitie romana....si un exemplu fff bun pt cei tentati sa urce in coma alcoolica la volan.doar bani pt cautiune si relatii in strainatate sa aveti si sa nu va intoarceti in tara.....
Postat 18 Septembrie 2013, 10:38 de gica
???
s-a predat de buna voie
Postat 18 Septembrie 2013, 10:32 de dali
s-a predat
daca a venit prin vama era constient ca va fi luat de politie deci inseamna ca s-a predat nu ca a fost prins saracii de jurnalisti
Postat 18 Septembrie 2013, 10:30 de gerila
politisti de nota 10
Super politisti . Asa da . Felicitari politistilor care si-au facut datoria in acest caz . Cat despre infractor , 5 ani este o pedeapsa mica , dar decat sa stea pe spinarea statului mai mult , e binevenit si 5 ani . Nu stiu daca a fost obligat sa plateasca victimelor despagubiri , dar cel putin 500.000 de euro ar trebui sa plateasca .
Postat 18 Septembrie 2013, 10:26 de felicitari
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON