URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Februarie 2012, 13:18

Ora verde: RER Ecologic Service va învăţa elevii de ce este important să colecteze selectiv

Ora verde: RER Ecologic Service va învăţa elevii de ce este important să colecteze selectiv EDUCAŢIE 3D. Utilajele RER decorate cu autocolante ce dau un efect 3D fac parte din mijloacele unei campanii de informare începute anul trecut cu scopul de a conştientiza cât mai mulţi cetăţeni cu privire la importanţa reutilizării resurselor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

RER Ecologic Service continuă campania informativă despre colectarea selectivă a deşeurilor începută anul trecut. După ce au împărţit orădenilor pliante informative despre acest sistem, reprezentanţii operatorului de salubritate vor să stea de vorbă şi cu elevii, a căror vârstă îi face maleabili şi deschişi la deprinderea unor bune obiceiuri.

Angajaţii RER vor merge din şcoală în şcoală pentru a le explica de ce e importantă reciclarea, ce obligaţii au în colectarea deşeurilor şi ce avantaje le va aduce aceasta. Ca apoi, ei înşişi să-şi educe părinţii ori fraţii...

Partea a doua

În ultimele luni ale anului trecut, fiecare orădean a primit acasă, alături de factura operatorului de salubritate, şi un pliant cu informaţii despre colectarea selectivă a deşeurilor. Printre altele, orădenii aflau că hârtia, cartonul, plasticul, PET-urile, sticla şi metalul sunt deşeuri reciclabile care trebuie fie adunate în sacii galbeni (de către orădenii care stau la case), fie aruncate în recipientele cu capace galbene din jurul blocurilor.

Pe lângă tipărirea unei noi ediţii de fluturaşi informativi care să fie distribuiţi clienţilor, operatorul de salubritate continuă şi campania de informare în şcolile din oraş. Începând din această săptămână, reprezentanţii RER se vor afla printre elevi, ca să le explice pe înţelesul lor ce tipuri de deşeuri pot fi reciclate, dar mai cu seamă rostul acestei operaţiuni ce repune în circuit materiale care, în caz contrar, s-ar descompune în sute de ani.

Voluntari pentru viitor

Prima unitate vizitată va fi Şcoala cu clasele I-VIII Avram Iancu, unde directoarea Gheorghina Bârlădeanu a şi semnat un parteneriat cu operatorul de salubritate, mai cu seamă că instituţia a primit anul trecut titulatura de "eco-şcoală", datorită activităţilor ecologice desfăşurate de elevi şi profesori.

După ce vor explica elevilor importanţa colectării selective, responsabilii RER le vor lansa o nouă provocare: să se înscrie în Clubul Voluntarilor RER, club ce urmează să fie înfiinţat. Voluntarii vor avea rolul să răspândească pledoariile pentru reciclare, astfel încât tot mai mulţi orădeni să înţeleagă beneficiile sistemului de colectare selectivă şi, mai important, să-l respecte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON