URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Martie 2013, 15:56

Nu e păcăleală: Pe 1 aprilie încep înscrierile pentru învăţământul primar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul Şcolar Judeţean anunţă părinţii bihoreni că pe 1 aprilie debutează înscrierile în învăţământul primar. "Toate informaţiile referitoare la înscrierea în învăţământul primar, clasa pregătitoare şi clasa a I-a, an şcolar 2013-2014, pot fi obţinute de pe site-ul www.isjbihor.ro. De asemenea, informaţii mai pot fi găsite şi pe site-ul fiecărei şcoli care are în planul de şcolarizare învăţământ primar", se precizează într-o informare remisă vineri de IŞJ Bihor. Programul după care se completează cererile de înscriere e stabilit de fiecare şcoală în parte.

Totodată, părinţii pot obţine informaţii despre clasa pregătitoare direct din şcoli, pentru că între 30 martie şi 7 aprilie, toate unităţile de învăţământ în care există clasa zero vor organiza întâlniri între părinţi, copii şi cadre didactice.

De asemenea, precizări pot fi obţinute şi la Tel Verde 0800.816.259, de luni până vineri, între orele 8 şi 16.

În clasa pregătitoare se înscriu obligatoriu copiii care până cel târziu la 31 august 2013 împlinesc 6 ani. Pentru copiii care împlinesc 6 ani între 31 august şi 31 decembrie, înscrierea în clasa zero este la latitudinea părinţilor, care trebuie, însă, să ştie că micuţii vor putea fi înscrişi doar în urma unei evaluări psiho-somatice. Copiii care până pe 31 august 2013 împlinesc 7 ani vor fi înscrişi direct în clasa I. Acesta este ultimul an, însă, în care se fac înscrieri în clasa I, de anul viitor în această clasă ajungând doar absolvenţii de clasa zero.

Înscrierea în clasa pregătitoare se va face anul acesta în două etape, spre deosebire de patru, câte au fost anul trecut. În prima etapă, între 1 şi 22 aprilie, toţi părinţii trebuie să îşi aleagă o şcoală la care îşi dau copilul, fie că e cea de circumscripţie, fie că e alta, şi să completeze cererea de înscriere. O noutate este faptul că părinţii care aleg să-şi înscrie copilul la o altă şcoală decât cea de care aparţin vor avea posibilitatea să rezerve locul copilului lor din şcoala de circumscripţie, astfel încât dacă nu intră la şcoala aleasă, să fie repartizat automat la cea de cartier. În cea de-a doua etapă, între 8 şi 17 mai, vor completa cereri de înscriere doar părinţii ai căror copii au rămas pe dinafară după prima etapă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
APLICATI legea nu mai TORTURATI copii,
vrem sa stim ca parinti daca un invatator in clasa a 2 a poate cere ca tema de casa ceva ce in clasa nu s a predat si cum poate un COPIL sa rezolve aceea TEMA , va rog cu mult respect sa ne dati un raspuns PROFESIONAL conform legii. CUM poate un copilas sa GHICESCA, sa intuiasca cum se rezolva o tema de care el nu a auzit ? In care articol al codului penal se incadreaza fapta dascalului ? APLICATI legea nu mai TORTURATI copii, suntem cetateani europeni sau vreti sa publicam la U.E. un raport cu privire la abuzurile care se comit asupra copiilor !! cine verifica tema cu ce se preda in clasa ?
Postat 31 Martie 2013, 11:23 de ganditi, gandit !!!!
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON