URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iunie 2016, 10:38

Jaful Perfect se întoarce

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ciuda titlului, "Jaful Perfect 2" (Now You See Me 2, în original) nu e despre politicienii noştri dragi, nici despre sistemul fiscal românesc, nici despre marile bănci internaţionale şi nici despre Caritas ori FNI. Dacă nu aţi văzut prima parte, e vorba de o echipă de scamatori şi iluzionişti care îşi fac meseria la un nivel inimaginabil, înnebunindu-şi duşmanii de ciudă, dar şi spectatorii de plăcere. Spectatori care, la fel ca în realitate, adoră să fie păcăliţi şi ţopăie de fericire când li se întâmplă asta.

Câţi dintre noi nu ne-am dorit măcar o dată să ne culcăm aici şi să ne trezim altundeva? Ei bine, eroii filmului o păţesc fără să vrea, iar de aici încep nişte aventuri incredibile scornite de mintea odihnită a scenaristului Ed Solomon. Regula de bază a continuării unui film - cea care spune că partea a doua trebuie să fie mai spectaculoasă, mai complicată şi mai scumpă decât prima - e respectată, aşa că nu te plictiseşti în cele două ore de proiecţie şi termini punga de popcorn aproape fără să-ţi dai seama.

Echipa e pe cale să-şi ia ţeapa vieţii, dar, cu ajutoare nebănuite şi răsturnări de situaţie extreme, reuşeşte să o scoată la capăt aşa cum prevede Capitolul Întâi, Alineatul 1 din Biblia cinematografiei americane. Dacă intraţi la film fără să-i verificaţi distribuţia, puteţi avea o surpriză: un tip pe care nu vi l-aţi fi închipuit niciodată bărbos, care ar putea face ţăndări cu bărbuţa sa visele erotice a generaţii întregi de foste adolescente acneice şi neprihănite. De remarcat şi Woody Harrelson, care, ca un actor mare ce se respectă, a zis: "Dom'le, io joc în partea a doua doar dacă îmi daţi rol dublu!".

"Jaful Perfect 2" respectă cu sfinţenie setul de întâmplări standard din filmele de succes: FBI-ul ajunge întotdeauna la locul faptei mai târziu decât taximetriştii, poliţiile locale par plecate în concediu, la masă ori la numărat şpaga, din închisorile de maximă securitate se iese ca de la mall, iar simţul umorului şi glumele protagoniştilor nu dispar nici măcar în iminenţa celei mai crâncene morţi. Regizorul american Jon M. Ciu pare determinat să facă lumea să uite că tot el a regizat, în 2011, un film despre... Justin Bieber.

Pentru a treia parte, aflată în pregătire, acţiunea ar putea fi mutată într-o ţară de mâna a doua din estul Europei, unde echipa de iluzionişti să organizeze alegerile locale şi generale. Ar fi un succes grozav! După numărarea voturilor, mii de figuranţi ar ieşi în stradă, nu, nu să protesteze, ci să se bucure c-au fost păcăliţi din nou.

Dar staţi, filmul ăsta parcă s-a făcut deja!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON