URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Aprilie 2017, 11:56

Etapă regională de înot pentru copii la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu în acest sfârşit de săptămână

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând de vineri şi până duminică, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea se va desfăşura o etapă regională de înot. Organizată de Clubul Sportiv Municipal Oradea, aceasta reprezintă o fază de calificare pentru etapa finală a Campionatului Naţional la înot, întrecerile fiind rezervate copiilor cu vârsta de 10-11 ani, băieţi şi fete, legitimaţi la secţiile de înot.

Nu au drept de participare sportivi de 9 ani sau mai mici. Potrivit organizatorilor, timpi de creditare se pot acorda doar la probele care apar pentru prima dată la vârsta respectivă.

Probele se vor desfăşura după sistemul seriilor contracronometru. Înscrierea în probe este opţională (liberă), cu menţiunea că probele de 200 m liber şi 200 m mixt sunt obligatorii pentru copiii de 11 ani (băieţi şi fete), iar proba de 200 m liber pentru copiii de 10 ani ( băieţi şi fete).

Pentru obţinerea dreptului de participare la Campionatele Naţionale pentru Copii de 10-11 ani, etapa finală din vară, sportivii trebuie să îndeplinească baremul de timp stabilit la probele: 200m liber - Copii 10 ani, 200 m liber şi 200 m mixt - Copii 11 ani.

Vor puncta primii 8 clasaţi în fiecare probă individuală după sistemul 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 puncte, respectiv se vor atribui câte 9 puncte câştigătorilor probelor individuale, 7 puncte ocupanṭilor locurilor II, 6 puncte. pentru locul III ş.a.m.d.

Probele competiţiei sunt:

Copii 10 ani: 200 m liber (obligatoriu), 50 m liber, 50 m spate, 50 m bras şi 50 m fluture.
Copii 11 ani: 200 m liber (obligatoriu), 200 m mixt (obligatoriu), 50 m liber, 50 m spate, 50 m bras şi 50 m fluture.

Vineri, în prima zi, întrecerile debutează de la ora 17, sâmbătă au loc două reuniuni, de la ora 10, respectiv cu începere de la ora 17, iar duminică, ultima zi de întreceri, debutează de la ora 10.

La final, primii trei clasaţi din fiecare probă vor primi medalii şi diplome. De asemenea, echipele clasate pe primele trei locuri, vor primi câte o diplomă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON