URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2016, 19:01

Companiile orădene au donat peste 105.000 de lei pentru proiectele unor tineri cu iniţiativă

Companiile orădene au donat peste 105.000 de lei pentru proiectele unor tineri cu iniţiativă (foto: Fundaţia Comunitară Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oamenii de afaceri care au participat, joi seara, la Gala Responsabilităţii Sociale Corporative au donat peste 105.000 lei pentru proiectele selectate în cadrul programului Bursa Talentelor, desfăşurat de Fundaţia Comunitară Oradea, sprijinind, totodată, şi alte cauze.

Ediţia a IV-a a Galei Responsabilităţii Sociale Corporative s-a ţinut la Hotelul Ramada, unde au fost acordate premii pentru companiile care s-au implicat în activităţi de responsabilitate socială în acest an în urma unor nominalizări făcute de comunitatea bihoreană. Câştigătorii au fost desemnaţi de un juriu format din Ada Gabor (United Way, Timişoara), Adrian Ciorna (Habitat for Humanity Beiuş), Alina Stan (Orange România), Ina Solomon (UniCredit Bank) şi Consiliul Director al Fundaţiei Comunitare Oradea, care, însă, a avut, la fel ca ceilalţi membri, un singur vot.

La categoria IMM-uri au fost nominalizate: Adenandra, Agroind Cauaceu, Ared, Belotto, Bioclinica, Decitex RO, Eco Bihor, EGV Trust, Flaga GPL, Gavella Com, Krüger&Matz, Madrugada, Partizan Security, Patiseria Ceva Bun, Qubiz, Romcom, Velineo, Weblike Pro, în timp ce la categoria companii mari au fost nominalizate: Benvenuti, C&A Foundation, Celestica România, Comau, Decathlon, Emerson, Euriteh, Faist Mekatronic, Double Tree by Hilton, Holcim România, Inteva Products Oradea, Kaufland, Masterplast, Plastor, Plexus Services Ro, Raiffeisen Bank, RCS-RDS, Real Hypermarket Oradea, Vodafone România.


Premiile ediţiei a IV-a a Galei Responsabilităţii Sociale Corporative au fost:

Categoria IMM:

Premiul pentru cel mai promiţător new-entry în aplicarea de politici de Responsabilitate Socială Corporativă – Madrugada

Premiul pentru cea mai activă companie în domeniul Responsabilităţii Sociale Corporative – Ared

Premiul pentru cel mai bun program de Responsabilitate Socială Corporativă – Decitex RO cu programul "Susţinerea tinerilor proveniţi din centrele de plasament "

Premiul pentru cel mai implicat manager în activităţi de Responsabilitate Socială Corporativă – Vlad Sarca de la EGV Trust

Categoria Companii Mari:

Premiul pentru implicarea angajaţilor în acţiuni de  Responsabilitate Socială Corporativă – Celestica România

Premiul pentru cea mai activă companie în domeniul Responsabilităţii Sociale Corporativă– Celestica România

Premiul pentru cel mai bun program de Responsabilitate Socială Corporativă – Holcim România cu programul "Atelierele Holcim"

Premiul pentru cel mai implicat manager în activităţi de Responsabilitate Socială Corporativă – Alina Cristea de la Holcim România


La fel ca anul trecut, în cadrul galei au fost prezentate şi proiectele declarate câştigătoare în cadrul programului Bursa Talentelor, iar participanţii la Gala CSR au ales să le susţină financiar şi logistic.

Bursa Talentelor este un program de granturi dezvoltat de Fundaţia Comunitară Oradea, prin care se încurajează performanţa tuturor celor înscrişi într-o formă de învăţământ şi care dezvoltă sau vor să dezvolte proiecte ce au ca scop realizarea unor produse novatoare, lucrări de diplomă/doctorat, articole sau cărţi, cercetări de piaţă, participarea la competiţii, etc. şi care aduc un plus de valoare comunităţii bihorene.

În total, în cadrul evenimentului s-a adunat suma de 105.160 lei. Pe lângă această sumă, s-au mai realizat donaţii în natură constând în servicii şi materiale necesare implementării proiectelor.

Proiecte şi sumele finanţate:

3D for future – club de programare pentru tineri, proiect iniţiat de Paul Dulău şi Bianca Drinc, elevi ai Colegiului Teodor Neş din Salonta : 9.400 lei;

Antrenăm vocea tinerilor – program de formare pentru actuala generaţie de reprezentanţi ai elevilor din Bihor, iniţiat de Titus Maghiar (Liceul Mihai Eminescu) şi Kristof Korosi (Liceul Ady Endre) : 17.060 lei;

Festivalul judeţean de teatru "Actori pentru o zi" Tinca– un eveniment dedicat întregii comunităţi bihorene şi iniţiat de eleva Elena Vidican, membră a trupei de teatru TincArt din Tinca : 13.000 lei;

Puşi pe treabă – cunoaşterea meseriilor şi promovarea locurilor de muncă între tinerii bihoreni, prin interviuri scrise şi filmate cu angajatori din Bihor. Proiectul a fost iniţiat de către Adriana Ştiube şi Narcisa Dărăban, elevi ai secţiei de jurnalism a liceului Onisifor Ghibu : 12.400 lei;

Semnele cerului - crearea unor cercuri de etnografie şi folclor la nivelul unor unităţi şcolare din Oradea, sub formă de şezători, proiect iniţiat de Andreea Mălan de la Liceul Mihai Eminescu : 14.850 lei;

Pianul speranţei - concerte de pian în tot judeţul în afara sălilor de concert, în special în orfelinate, spitale, cămine de bătrâni şi închisoare, susţinute de elevi cu talent musical. Proiectul a fost iniţiat de Mihnea Chişbora şi Dominic Chivari de la Liceul de Arte : 26.350 lei.

De asemenea, în afara programului Bursa Talentelor, au mai fost adunaţi bani, mai precis 7.600 lei, şi pentru ca Roxana Luncan şi Marc Lorincz, doi tineri dansatori talentaţi, să participe la cel mai mare concurs internaţional de dans sportiv (German Open Championship). În plus, invitaţii au donat 4.500 de lei în contul noului program al FCO, Fondul Ştiinţescu, dezvoltat împreună cu Romanian American Foundation cu scopul de a stimula pasiunea tinerilor pentru ştiinţe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON