URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Februarie 2014, 16:21

Avocatul Ioan Sava susţine că mesajul ameninţător la adresa judecătoarei Crina Muntean a fost postat de soţia sa

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat, marţi, recursul declarat de avocatul Ioan Sava şi procurorii DNA Oradea, împotriva deciziei luate de Curtea de Apel Oradea.

Instanţa orădeană a dispus, pe 21 ianuarie, ca avocatul Sava, anchetat de DNA pentru şantaj la adresa judecătoarei Crina Muntean de la Tribunalul Bihor, să nu poată părăsi ţara pentru următoarele 30 de zile.

Măsura i-a nemulţumit pe procurori, care au propus arestarea avocatului, dar şi pe Ioan Sava, care se declară nevinovat. Ambele părţi au atacat decizia, iar dezbaterile s-au reluat, marţi, la Înalta Curte, unde ambele recursuri au fost respinse.

Totodată, însă, potrivit surselor BIHOREANULUI, avocatul a dezvăluit în faţa judecătorilor că mesajul ameninţător postat pe site-ul publicaţiei Informaţia de Bihor, şi pentru care a fost inculpat, nu a fost scris de el, ci de soţia sa, avocata Ana Daniela Sava, motiv pentru care este de aşteptat ca ancheta procurorilor să se extindă şi asupra ei.

Cert este că dezbaterile în privinţa măsurii preventive propuse de DNA Oradea s-au încheiat, decizia Înaltei Curţi fiind definitivă.

După cum se ştie, în urmă cu trei săptămâni, procurorii DNA l-au reţinut pe avocatul Ioan Sava pentru şantaj mediatic la adresa judecătoarei Crina Muntean, şefa Secţiei penale din Tribunalul Bihor, şi a copiilor ei, realizat printr-un site coordonat de jurnalistul Nicolae Pop.

Citiţi povestea noului dosar deschis pe numele avocatului în articolul: Şantaj la judecător: DNA caută autorii comentariilor ameninţătoare la adresa magistraţilor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
nu cred
pe DNA cine ii controleaza ?!?!?!
Postat 07 Februarie 2014, 00:57 de Marcela
Controale de la București!!!!!
Niste controale pe bune de la București ar fi bine venite la Oradea!!!prea multe dosare zac in sertare,nu se mai trimit in instante!Este nevoie de oameni tineri in sistem!....conflictul intre generatii!!!
Postat 05 Februarie 2014, 03:37 de Monica
esti *
puscarie iti doresc asa cum tu ai facut rau multor persoane nevinovate,sa nu uiti niciodata ca roata se invarte si uite acuma a ajuns pe partea ta.nu uita ca iti aduc eu aminte la toate ziarele desre procesele rezolvate,sa-ti tii gura si sa mergi la puscrie
Postat 04 Februarie 2014, 23:18 de mircea boncea
Lasitatea maxima sa-ti bagi sotia in rakat, ca oricum nu scapa jigodia !
.
Postat 04 Februarie 2014, 19:24 de Care
Dom' avocat, nu le stiti cu tehnica !
Daca vrei sa-l injuri pe unu, iti iei o tableta, instalezi browserul TOR si te loghezi pe net prin hot spot via wi-fi. Hardul se cripteaza cu truecrypt. Este open source si n-are backdoor. Adica procurorul poate sa crape, daca n-are parola nu poate sti ce ai pe hard. FBI-ul s-a chinuit 1(un) an calculatorul unui bancher. Degeaba ! Concluzia : daca vrei sa injuri pe net iti trebuie minime cunostinte de cum functioneaza net-ul. Altminteri injura-l pe celalalt in gand...sau astia citesc si gandurile ?!
Postat 04 Februarie 2014, 19:20 de it
:))
...............................îmi iau şi eu soţie ................... cine ştie ce-mi oferă viitorul luminos :))
Postat 04 Februarie 2014, 17:29 de ADINA
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON