URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Noiembrie 2015, 10:04

Aplicaţia Oradea City Report a luat premiul I la un concurs al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a ajuns exemplu de bune practici la nivel naţional. Aplicaţia pentru telefonul mobil, Oradea City Report, care permite cetăţenilor să transmită sesizări Primăriei, a obţinut locul I la cea de-a VIII-a ediţie a "Competiţiei celor mai bune practici în administraţia publică din România".

"Scopul competiţiei a fost identificarea şi evidenţierea celor mai eficiente şi inovative practici din sectorul public românesc", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

În cadrul conferinţei au fost prezentate şi premiate exemplele de bună practică înscrise în "Competiţia celor mai bune practici în administraţia publică din România", derulată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) în perioada mai-iulie 2015, fiind acordate 9 premii şi 5 menţiuni. Aplicaţia a participat la secţiunea "Metode şi practici de stimulare a participării cetăţenilor la viaţa publică".

Concursul organizat de ANFP s-a derulat în perioada mai-iulie 2015, fiind structurat pe secţiunile: Cooperare internaţională pentru modernizare a serviciilor publice, mecanisme de eficientizare a comunicării interne şi de consolidare a imaginii publice, respectiv metode şi practici de stimulare a participării cetăţenilor la viaţa publică.

"Acesta este cel de-al treilea premiu obţinut de Oradea City Report. Dincolo de premii, ne bucură însă reacţia cetăţenilor, care demonstrează că această aplicaţie este un mijloc foarte apreciat de comunicare", a declarat city managerul Eduard Florea.

Aplicaţia Oradea City Report, pentru telefon şi tabletă, le permite orădenilor să transmită Primăriei sesizări referitoare la probleme sau incidente din oraş. Ea poate fi descărcată gratuit din Magazin Play (Play Store). Aplicaţia este structurată pe şapte categorii, după ce au trecut de un prim filtru de conţinut, sesizările ajungând la dispeceri ai Primăriei sau ai operatorilor de servicii publice.

Cele şapte categorii sunt: drumuri, iluminat şi spaţii verzi (sesizările ajung la dispeceratul Primăriei Oradea şi se referă la probleme legate de gropi, trotuare, semne de circulaţie, iluminat public, spaţii verzi, parcuri), transport public (OTL - tramvaie, autobuze), reţele de apă caldă şi canalizare (Compania de Apă - reţele de apă, canalizare menajeră, canalizare pluvială, hidranţi), ordine şi domeniul public (Poliţia Locală - tulburare linişte publică, cerşetorie, trafic greu, parcări la domiciliu, parcări neregulamentare, maşini abandonate, câini comunitari, construcţii ilegale, activităţi comerciale ilegale), salubritate (RER Ecologic: curăţenia locurilor publice, containere şi coşuri de gunoi, igluuri colectare selectivă) şi altele (Primăria Oradea).

Lansată în noiembrie 2014, Oradea City Report a fost concepută pentru municipalitate de firma Mobiversal, alături de aplicaţiile Oradea City App şi Oradea Mobile Pay la un preţ total de 18.000 euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON