URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Martie 2018, 15:46

USR-iştii îl fac "faraon" pe primarul din Sîntandrei, fiindcă a aprobat construirea unui gard de 85.000 euro pentru creşă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

USR Bihor l-a acuzat pe primarul comunei Sîntandrei, Ioan Mărcuş, că "dă dovadă de intenţii faraonice când vrea să construiască un gard în valoare de 85.000 euro pentru creşa din localitate", întrebându-se "dacă nu cumva gardul nu va fi mai costisitor decât clădirea creşei în sine".

USR condamnă

Printr-un comunicat dat publicităţii luni de USR Bihor, care îl citează pe un membru USR din Sîntandrei, Doru Verdeş, formaţiunea de opoziţie constată, de asemenea, că "nu putem să ne dăm seama cu ce va ajuta el (n.r. – gardul) la educaţia şi dezvoltarea copiilor noştri, şi că suma alocată pentru lucrare, de 85.000 euro, "reprezintă aproape jumătate din totalul investiţiilor care vor fi realizate în anul 2018 în întreaga comună Sîntandrei", în condiţiile în care un privat ar face o asemenea investiţie la nivelul a cel mult câteva mii de euro.

"USR Sîntandrei condamnă risipa banilor publici", se mai spune în comunicat, cu concluzia că "avem din nou dovada risipei banilor publici de către Primărie", cu avertizarea că "vom reveni" şi "asupra altor elemente ale bugetului care ne-au atras atenţia".

Cel mai ieftin

Contactat de BIHOREANUL, primarul comunei Sîntandrei, Ioan Mărcuş, respinge insinuările preşedintelui organizaţiei locale a USR şi spune că îşi rezervă dreptul de a-l acţiona în judecată pentru defăimare.

"Preţul gardului nici pe departe nu se apropie de al creşei, care este de aproape 500.000 euro, pentru că a fost construită la standarde europene, şi a fost stabilit în urma unei licitaţii atât pentru proiectare, cât şi pentru execuţie, la care au participat cinci ofertanţi, achiziţia fiind făcută prin SEAP (n.r. – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice)", a declarat Mărcuş.

Edilul a adăugat că acest preţ include studii geo, fundaţie din beton şi suprastructură zidită cu cărămidă, aşa încât "copiii să fie în siguranţă", dar şi că lungimea gardului este de 200 metri.

"Dl. Doru Verdeş nu m-a întrebat înainte de a vorbi în spaţiul public, se pare că pe dânsul nu adevărul îl interesează, ci imaginea de luptător politic, motiv pentru care îmi rezerv dreptul să deschid o acţiune în instanţă în ceea ce-l priveşte. Cu minciuna nu se merge prea departe", a spus primarul din Sîntandrei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
grupul de lucru Sintandrei...
Primarul in varful piramidei(daca tot vb de faraoni),urmeaza imediat Ghilea Salajeanul, Raita Alchimistul, Hadade Englezu.....piramidele (a se citi imobilele) acestor faraoni ar trebui verificate de cineva din tara Bihorului, si apoi se va concluziona ca faraonul sef avea dreptate cind a afirmat "copiii să fie în siguranţă", da, dar a cui copii?????banuiesc ca a lor.
Postat 07 Martie 2018, 21:49 de mechanic
? Poate'i scump, poate'i ieftin,..
Poate'i scump, poate'i ieftin ... depinde de proiect. Acum daca vrei sa faci un gard care dupa 2-5 ani sa nu fie crapat atunci trebuie sa'i faci o fundatie pana pe un strat de fundare corecta, mai pui fier in centura si stalpi. Daca gardul mai are si fier forjat se aduna ceva bani. Acum un gard trainic si frumos costa cam multisor. Pana nu se analizeaza proiectul e bine sa nu sara politrucii cu capu in gard ca sa nu si'l sparga. Nu am treaba cu primasu ca si el e tot politruc.
Postat 07 Martie 2018, 15:44 de scortosul
cam au dreptate
poi un pret de 425 euro pentru metrul de gard nu e cam mult totusi????
Postat 07 Martie 2018, 13:01 de ferfeleaga
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON