URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 August 2018, 13:52

Universitatea din Oradea, pe locul 722 în lume

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ediţia 2018 a topului internaţional Scimago - un clasament al instituţiilor de învăţământ superior şi de cercetare - a fost publicată, dezvăluind că Universitatea din Oradea este pe locul 722 în lume.

"La nivel naţional, Universitatea din Oradea a urcat anul acesta în clasament, fiind poziţionată pe locul 16 din cele 30 de instituţii de învăţământ superior şi de cercetare din România, şi pe locul 12 dacă ne raportăm doar la universităţi", se arată într-un comunicat transmis vineri de Universitatea din Oradea.

Documentul nu precizează câte poziţii a urcat Universitatea, dar nici că, de fapt, anul trecut instituţia nici măcar nu s-a regăsit în acest clasament. Conform datelor publicate pe site-ul Scimago, în 2016, Universitatea din Oradea era pe locul 21 din rândul instituţiilor din România. Tot atunci, la nivel mondial, Universitatea era mai bine poziţionată, pe locul 679.

"SCImago Institutions Ranking" este un clasament obiectiv, clasificarea făcându-se pe baza a 3 grupe de indicatori care reflectă caracteristicele ştiinţifice, economice şi sociale ale instituţiilor. Cercetarea are o pondere de 50% din "notă", contabilizându-se numărul articolelor ştiinţifice publicate în baza de date Scopus, numărul citărilor acestor articole ori dispersia tematicilor ştiinţifice ale instituţiei. Inovarea are o pondere de 30%, contând numărul de brevete ori totalul producţiei ştiinţifice citate în brevete, iar impactul social are o pondere de 20%, urmărindu-se prezenţa pe web a universităţilor, respectiv accesările pe site-urile acestora.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Management de ”Sobornica”. Ep.: Un indicator lipsă: prezența ”Statului paralel” în învățământul superior de stat şi particular
I. ”La nivel naţional, Universitatea din Oradea a urcat anul acesta în clasament, fiind poziţionată pe locul 16 din cele 30 de instituţii de învăţământ superior şi de cercetare din România, şi pe locul 12 dacă ne raportăm doar la universităţi”, se arată într-un comunicat transmis vineri de Universitatea din Oradea.” 1. Un indicator lipsă pentru unitățile de învățământ superior de stat şi private: prezența ”Statului paralel” în învățământul superior bugetat (”acoperiţi”, activişti bolsevici/de partid/iredentişti, foşti (?) milţieni, securişti, rude şi ”nepoate” ale acestora ş.a.). Prin introducerea acestui indicator am avea o evaluare mai bună/corectă a ”Sorbonicilor” particulare şi de stat din România. 2. Prin introducerea indicatorului sus menţionat, poate că vor înţelege şi unii din Opoziţie, ca dona Florica Cherecheş, de ce de învăţământul superior românesc a avut, după asasinarea lui Nea Nicu, o hiperdezvoltare cantitativă. Nu şi calitativă. În detrimentul învățământului românesc în general, şi acelui profesional în special. II. O desecretizare necesară: protocoalele SRI din domeniul educației naționale (civile). 1. Subiect de acțiune și pentru actuala conducere ANOSR. Fostul președinte al acestui ONG, segregat de singurul său părinte responsabil, știe de ce!
Postat 25 August 2018, 18:34 de stefan
Ce mică-i lumea !?!
Doar 800 de universități recunoscute ca atare ?!?
Postat 24 August 2018, 21:18 de CrisDumi
O mizerie
Asa numita Universitate nu are personalul necesar pentru a instrui ingineri.Sunt putine exceptii printre profesori.Sunt si o gramada de cupluri si sincer am o reticenta in ceea ce priveste acest lucru.La nivel de dotari e o gluma, mai ales daca numaram panourile cu fonduri europene aflate intre corpul A si cafeneaua Select.
Postat 24 August 2018, 18:13 de CetateanulTurmentat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON