URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 August 2018, 13:52

Universitatea din Oradea, pe locul 722 în lume

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ediţia 2018 a topului internaţional Scimago - un clasament al instituţiilor de învăţământ superior şi de cercetare - a fost publicată, dezvăluind că Universitatea din Oradea este pe locul 722 în lume.

"La nivel naţional, Universitatea din Oradea a urcat anul acesta în clasament, fiind poziţionată pe locul 16 din cele 30 de instituţii de învăţământ superior şi de cercetare din România, şi pe locul 12 dacă ne raportăm doar la universităţi", se arată într-un comunicat transmis vineri de Universitatea din Oradea.

Documentul nu precizează câte poziţii a urcat Universitatea, dar nici că, de fapt, anul trecut instituţia nici măcar nu s-a regăsit în acest clasament. Conform datelor publicate pe site-ul Scimago, în 2016, Universitatea din Oradea era pe locul 21 din rândul instituţiilor din România. Tot atunci, la nivel mondial, Universitatea era mai bine poziţionată, pe locul 679.

"SCImago Institutions Ranking" este un clasament obiectiv, clasificarea făcându-se pe baza a 3 grupe de indicatori care reflectă caracteristicele ştiinţifice, economice şi sociale ale instituţiilor. Cercetarea are o pondere de 50% din "notă", contabilizându-se numărul articolelor ştiinţifice publicate în baza de date Scopus, numărul citărilor acestor articole ori dispersia tematicilor ştiinţifice ale instituţiei. Inovarea are o pondere de 30%, contând numărul de brevete ori totalul producţiei ştiinţifice citate în brevete, iar impactul social are o pondere de 20%, urmărindu-se prezenţa pe web a universităţilor, respectiv accesările pe site-urile acestora.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Management de ”Sobornica”. Ep.: Un indicator lipsă: prezența ”Statului paralel” în învățământul superior de stat şi particular
I. ”La nivel naţional, Universitatea din Oradea a urcat anul acesta în clasament, fiind poziţionată pe locul 16 din cele 30 de instituţii de învăţământ superior şi de cercetare din România, şi pe locul 12 dacă ne raportăm doar la universităţi”, se arată într-un comunicat transmis vineri de Universitatea din Oradea.” 1. Un indicator lipsă pentru unitățile de învățământ superior de stat şi private: prezența ”Statului paralel” în învățământul superior bugetat (”acoperiţi”, activişti bolsevici/de partid/iredentişti, foşti (?) milţieni, securişti, rude şi ”nepoate” ale acestora ş.a.). Prin introducerea acestui indicator am avea o evaluare mai bună/corectă a ”Sorbonicilor” particulare şi de stat din România. 2. Prin introducerea indicatorului sus menţionat, poate că vor înţelege şi unii din Opoziţie, ca dona Florica Cherecheş, de ce de învăţământul superior românesc a avut, după asasinarea lui Nea Nicu, o hiperdezvoltare cantitativă. Nu şi calitativă. În detrimentul învățământului românesc în general, şi acelui profesional în special. II. O desecretizare necesară: protocoalele SRI din domeniul educației naționale (civile). 1. Subiect de acțiune și pentru actuala conducere ANOSR. Fostul președinte al acestui ONG, segregat de singurul său părinte responsabil, știe de ce!
Postat 25 August 2018, 18:34 de stefan
Ce mică-i lumea !?!
Doar 800 de universități recunoscute ca atare ?!?
Postat 24 August 2018, 21:18 de CrisDumi
O mizerie
Asa numita Universitate nu are personalul necesar pentru a instrui ingineri.Sunt putine exceptii printre profesori.Sunt si o gramada de cupluri si sincer am o reticenta in ceea ce priveste acest lucru.La nivel de dotari e o gluma, mai ales daca numaram panourile cu fonduri europene aflate intre corpul A si cafeneaua Select.
Postat 24 August 2018, 18:13 de CetateanulTurmentat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON